Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

В новия уелнес комплекс в кв. Ветрен отвори врати ресторант „La Bottarga“ (СНИМКИ)

Шеф готвач от най-елитните ресторанти в София – JK, Talisman, Капитан Кук, Карера, Тамбукту и други впечатлява гостите в „Therma Numerа“
Ключови думи: уелнес център, Therma Numerа, Ветрен, минерални бани, La Bottarga, Валентин Иванов

През изминалите години в Бургас и региона стартираха поредица от проекти, целящи да издигнат уелнес стандартите на ново професионално ниво. Един от най-впечатляващите примери за успешно развитие в тази посока безспорно е „Therma Numerа“ в кв. Ветрен.

В края на лятото иновативният и високотехнологичен уелнес комплекс отвори врати в Бургаските минерални бани. Само няколко месеца след старта на обекта, за да даде своя принос към цялостната концепция, тук стъпва и шеф готвач с доказана репутация и голям опит.

Шеф Валентин Иванов вече близо четвърт век е сред изявените имена на кулинарията в България. В професионалното му портфолио са най-елитните ресторанти в София – JK, Talisman, Капитан Кук, Карера, Тамбукту и не само. В Италия – на остров Сардиния, застава начело на ресторант E‘Letranger, готви и с Шеф готвач с 2 звезди мишлен Лина Синоли… Носител е на много отличия от световни кулинарни форуми и вече е част от журито на повечето от тях.

В Бургас Шеф Валентин Иванов също е разпознаваемо име. Мнозина го помнят от ресторант „Rose“ на бул. Богориди.

В „Therma Numerа“ Шеф Иванов открива ресторант „La Bottarga“ и представя кулинария близка до всички ни, с полъх от неговото детство, но приготвена по стандартите на здравословното и балансирано хранене.

„Цялата концепция на уелнес центъра е насочена към подобряване качеството на живот и преоткриването на връзката ни с природата. Ресторант „La Bottarga“ не прави изключение. Тук няма нищо излишно всеки детайл е избран, за да допринесе за хармонията и спокойствието на посетителите“, разказва Шеф Иванов.

От панорамните прозорци, разкриващи зеления пейзаж, през акцентното осветление, напомнящо за кръгове в езеро, предизвикани от паднало камъче, до финалните щрихи – маслинови клонки… Всичко тук е така съчетано, за да утвърди връзката ни с основните градивни елементи

Тази философия е заложена и в менюто на ресторант „La Bottarga“.

„Балансът е в основата на правилния начин на живот. В менюто също ще го откриете и вкусите. Предложенията са близки до нас. Всеки компонент е приготвен от мен и моя екип. От пекарната ще ви поднесем пресен хляб, от кухнята ще получите свежи био салати, разнообразна морска храна и бавно готвено месо с доказан произход. А десертите, те са нашите шедьоври“, разкрива шеф Иванов.

Ето и малко конкретика, за да се убедите в думите му.

Мус от патладжан с крем от бял трюфел с пармезан и домашни брускети
Бурата с разноцветни домати, печен червен лук,крем от патладжан с бял трюфел и пудра от маслини
Скариди с Неаполитански сос с домашна фокача
Говеждо филе глазирано с мисо паста,опушено с борови клонки и картофен дип с пресен черен трюфел
Нискотемпературно пилешко филе със сотиран спанак, грилован червен лук, крем от батат и пилешко Жу
Шоколадов терин с лешникова пралина, крем от маскарпоне и малини
Ресторантът всъщмост работи повече от два месеца. За изминалия период екипът усъвършенстваше менюто. От 1 ноември „La Bottarga“ посреща клиенти всеки ден от 11:00 ч. до 23:00 ч. Можете да го посетите цялото семейство, заедно с децата и домашните любимци 

Чрез комплекса до ценителите на хубавото вино достига и италианската изба Paololeo. Вината от този бранд ще откриете единствено тук, защото „La Bottarga“ е единственият им представител в България.

 

Интересът към уелнес комплекс „Therma Numerа“ в кв. Ветрен расте, а местните са сред най-страстните му почитатели. Вложените усилия в облагородяването на района прави впечатление и привлича посетителите.

Заключението на влезлите тук до момента е, че е следван най-новия тренд в този бранш. Изградените зони с иновативни технологии, крио център, сауна ландшафт, а вече и работещият всекидневно изискан ресторант, са притегателни за много хора, търсещи точно такъв туп среда.

Още за процедурите, хотелската част и ресторанта може да научите от ТУК.

За резервации в ресторанта тел: 087 780 8008.

 

"Всеки трети български мъж е извънземен" Сочи прелюбопитна теория Край на драма с избягали затворници Единият се предаде, другият бе заловен
Куче уби 9-месечно бебе Голяма трагедия в Уелс, животното е от порода, която сега е забранена в държавата Не правете тази шофьорска грешка, пагубна е за скоростната кутия Проста маневра е способна да нанесе сериозни щети
Окончателно: Обособеният управител ще може да се разпорежда с имуществото на "Лукойл" Държавата с повече правомощия в компанията Няма да повярвате, но това е Натали Трифонова с майка си Нейната майка Ванина Трифонова с нищо не отстъпва на своята дъщеря – и изглежда настина изумително
Венета Райкова с интересен пост намекна за връщането си в БНТ Ей, ама голяма симпатяга съм от малка. Родена съм за телевизия, ще се върна, когато му дойде времето, написа Райкова Певицата Лияна е родена с тежка бронхиална астма Кашлицата била толкова силна, че част от белия ѝ дроб се изместил – диагноза, която би пречупила мнозина
О, боже! Това Зуека ли е Той си е същият – просто по-мъдър Доброволци от Кока-Кола ХБК отбелязаха 60-годишнината на Кока-Кола в България със засаждане на дървета в Морската градина в Бургас С инициативата „Моят зелен град“ тази есен бяха засадени общо 180 дървета в София, Пловдив и Бургас
И църквата вдигна цените Поскъпването на църковните свещи е тъжна стъпка, която допълнително отдалечава хората от вярата и храма, смятат миряни С тези хитрини прогоних молците от гардероба си Вместо да посягаме към химически препарати, можем да се доверим на силата на природата