Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Всеки уикенд у дома задължително правя тези вкусни и бързи пърленки с топено сирене

Ключови думи: рецепта пърленка, пърленки, флагман

Независимо колко вредно е да се ядат тестени продукти, българската кулинарна традиция повелява на масата ни винаги да присъства хляб. Той може да бъде приготвен по най-разнообразни начини. Могат да се направят мънички питки, голяма пита, пърленки. Всеки, който е прекарал някакво време на село, си спомня онзи хляб, който имаше страхотна хрупкава коричка и много мека среда.

Пърленката представлява нещо като палачинка от тесто, която се пече. Става като хляб с тази разлика че е по-хрупкава и много наподобява питка за джоб. За да си приготвите пърленка у дома, не са ви необходими кой знае какви продукти. Ние ще ви предложим да си направите чеснова пърленка с риган. Ако предпочитате – просто сменяте заливката, тестото е универсално за всякакви пърленки.

Първата тънкост при приготвянето е свързана с броя яйца – може да добавите 1 яйце, както е в повечето рецепти, но спокойно можете да си направите хлебчетата и без него.

Днес ви представяме бърза и лесна рецепта за пърленки с топено сирене. Толкова са вкусни, че у дома стана традиция да ги печем всеки уикенд. 

Да видим сега кои са необходимите продукти, каква е технологията и къде е майсторлъка в направата им:

200 г топено сирене

50 г масло за намазване

700 г брашно

1 ч. л. сода бикарбонат

3 с. л. олио

1 с. л. сол

1 яйце

1 кофичка кисело мляко

 

Как да ги приготвите

Замесваме средно меко тесто от киселото мляко с разбита в него сода, яйцето, солта, олио и пресятото брашно. Разделя се на топчета. Всяко се разточва леко на малка обла кора. В средата се слага по малко топено сирене и се сгъва. Обръща се с гладката част нагоре и отново леко се разточва. Печем на скара или в намаслен тиган за 4-5 минути от двете страни. Изваждат се намазваме с малко масло и поръсваме с подправки по желание.
 

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
"Трябва да има повече жени като нея" Смята Диона за Даниела Рупецова Прокуратурата подхвана тази турска звезда, ще й стъжни живота Срещу нея е образувано наказателно дело, съобщи изданието Aksam
Научи, че е умряла, докато пържи кюфтета Жалейката, публикувана във фейсбук, обаче беше опровергана лично от Нинова Христос Янулис остава в ареста, реши БОС Според съдебния състав има опасност, ако остане на свобода или е под домашен арест да окаже влияние на разследването, най-вече с натиск срещу свидетелите
Хвана си гадже с 40 години по-младо от нея Още от тийнейджър той бил влюбен в звездата Осъдиха Султан Сюлейман от „Великолепният век“ на близо 2 години затвор Ергенч е обвинен в даване на лъжливи показания при разследване на инциденти на протестите през 2013 г.
Памела остава в ареста за нападението в Слънчев бряг Един от пострадалите е в тежко състояние от седмица Това го нямаше и при бай Тошо: 1000 лв. такса "преминаване"! (СНИМКИ) "Частен път" в Ботевград блокира достъпа на собственици до гаражите им
Катастрофа на пътя Варна – Бургас, лек автомобил полетя в канавката (СНИМКИ) Изгавриха се жестоко с тях Йонислав Йотов, по-известен като Тото, не подмина един от най-коментираните телевизионни моменти напоследък
Как се асфалтираше родината В края на 1989 г. пътната мрежа достига 37 560 км. Детската градина в Обзор отпразнува своя 50-годишен юбилей Празникът изпълни многофункционалната зала на града с развълнувани малчугани, родители и гости на събитието