Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Яжте тези храни, за да сте здрави

Ключови думи: храни, здраве, имунна система

През есента тялото има нужда от подсилване, за да се подготви за предстоящите студени дни. За целта е добре да заложите на 10-те суперхрани, които без проблем ще откриете на пазара през този сезон.

Те са вкусни и изключително полезни, тъй като са сред най-витаминозните и богати на полезни вещества. Тези природни храни за есента са перфектни за приготвянето на натурални сокове и смутита, които ще подсилят имунната ви система и ще ви донесат редица ползи за здравето.

Ябълки

Следвайте английската поговорка и похапвайте поне по една ябълка на ден. Ежедневният прием на ябълки намалява холестерола. Благодарение на фибрите в състава им, те потискат апетита и спомагат процесите на отслабване. За това помага и урсоловата киселина, съдържаща се в ябълките.

Нар

Вкусният нар е богат на антиоксиданти и калий. Изследванията показват, че нарът е истински еликсир за здравето ни.

Цвекло

То може да се приема сурово, на салата, или печено. Фолиевата киселина и батаинът в него спират възпалителните процеси в тялото. Червеният цвят на цвеклото пък се получава от пигмент, който има изразени антиракови свойства.

Брюкселско зеле

Често пренебрегвано, особено от малките деца, брюкселското зеле е един от най-полезните зеленчуци изобщо. В него се откриват витамин C, витамин К и безценните Омега-3 мастни киселини. Поради това е добре да му дадем шанс и по-често да го поднасяме на трапезата.

Тиква

Богата на фибри и пълна с калий и витамините А и С – перфектен избор за есенна храна. Освен това тиквата е нискокалорична и е подходяща за всеки разтоварващ режим.

Пащърнак

Източник на калий и богат на фибри, този на пръв поглед неугледен зеленчук е изключително полезен, пише gotvach.bg. Успешно може да го включите във всякакви сосове, супи и ястия. Той има приятен и доста сладък вкус, наподобяващ този на орехите.

Фурми

Изключително вкусни и полезни, те могат да се похапват сурови, както и добавени към десерти, яхнии и други сезонни ястия. В тях има малко мазнини и много калий и фибри.

Киви

В него има повече витамин С, отколкото в портокалите. Сред останалите полезни вещества, кивито радва с мед и калий.

Ряпа

Един от най-добрите есенни зеленчуци. Корените на ряпата са източник на витамин С, а в листата ѝ се откриват витамините А и К, както и фолиева киселина.

Карфиол

Този невероятен зеленчук се използва в приготвянето на редица есенни ястия. Чудесен източник на витамин С, той намалява нивата на холестерола и предпазва от рак, пише Фокус

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Скандал с Макрон Някои твърдят, че се е дрогирал във влака за Киев! От Франция категорично отрекоха Взима важно решение Васил има 2 рози, дамите пък са двойно повече
Много е болна Кели от "Женени с деца" почти не излиза от къщи Буря в "Ергенът" Мартин и Даниела с първи скандал, след като заживяха в едно имение
Получи огромно признание Надал с разгромна победа в престижна класация Прави съдбоносен избор Виктор решава за Любомира и Клаудия в утрешния епизод на реалитито
Информационният здравен център Ashkan Life чества 10 години и посреща в нов офис Широкият спектър медицински услуги – от диагностика до крайния стадий на лечението и индивидуалният подход са най-важният белег за успеха Пожар в къщата на Стармър Гъмжи от полиция около дома
Проблем с тока и метрото в Лондон Преустановено е било движението по две линии на метрото Тръмп е готов да отиде в Истанбул, чака се решение на Путин Може да има среща между 4 президенти
Шокиращ инцидент в Германия, замесени са деца 14-годишно момче е прободено много тежко от 17-годишен, друг тийнейджър също е ранен Почина известен бизнесмен Близките му веднага подали сигнал на спешния телефон 112, но пристигналите медици само констатирали смъртта му