Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Това е тайната на сочните и вкусни свински пържоли

Ключови думи: пъжоли, сочни пържоли, рецепта, флагман, марината за пържоли

В следващите редове ще ви покажем една рецепта, с която няма да има човек на масата, който да не спечелите. У дома едва ме дочакват да им поднеса пържолките.

Тайната на всичко е маринатата, в която ги правя. Благодарение на нея месцето става безкрайно вкусно и сочно, топи се в устата и буквално няма наяждане с него.

Рецептата е много лесна и се приготвя изключително бързо. Такова ястие е подходящо както за ежедневната трапеза, така и докато чакате приятели, а сега би се вписалол идеално на трапезата ви по случай новата година. Гарантираме ви, че пържолите ще изчезнат от масата за нула време.

Продукти за 3 порции:

Свински пържоли 3 бр. (вие избирате с кости или без)
Чесън 2-3 скилидки
Пилешки бульон 1 чаша
Масло – 40-50 гр.
сол и пипер на вкус

Приготвяне:

Посолете и сложете черен пипер от двете страни на месцето. Не е необходимо да го счуквате, но ако искате го сторете.

Ако сте взели месо с кост може да я изрежете, но личните ми наблюдения са, че когато тя остане в процеса на готвене, месото става по-сочно, но времето е малко-по-дълго.

Нарежете чесъна на ситно.

Загрейте маслото в тигана на слаб огън. В тази рецепта тиганът трябва да е достатъчно горещ, за да приготвим месото перфектно, без да загаря.
Поставете пържолите в нагорещения тиган.

Запържете до златисто кафяво – отнеме около 4-5 минути, а след това обърнете парчетата и ги запържете и от другата страна.

Тъй като следва да задушим месцето в медено-чеснов сос, не е необходимо месото да е напълно готово, когато го махнете от тигана.

Поставете пържолите в чиния и покрийте с фолио, за да не изстинат.

След това в тигана, където сте пържили пържолите, сложете чесъна и запържете и него за 30-40 секунди, като леко разбърквате. Основното нещо е да не го оставяте да загори, в противен случай ще нагарча.

След това добавете голяма супена лъжица мед.

Смесете добре чесъна с него и добавете чашата пилешки бульон.

Разбъркайте всичко отново и сложете свинското обратно в тигана.

Оставете соса да заври и когато това стане, покрийте тигана отново с капак. Оставете така 3-4 минути, след което обърнете парчетата.

Свинското месце ще омекне и ще стане крехко. Важно е сосът да не загаря и да не става много гъст. Ако видите, че се налага добавете още 50 мл. бульон.

Поставете свинското в чинии и го залейте със соса. Всичко е готово и може да сервирате вашите пържолки.

Вървят чудесно с пресен лук./jenata.blitz.bg

1
Коментара по темата
1.
Толупа
08.11.2024 02:01:09
Трябва да има мазнинка
  Добави Коментар
МИРГ Приморско-Царево получи европейско финансиране Местната инициативна рибарска група спечели конкурс и ще разполага с близо 3 млн.лв. за стратегическо развитие Пловдивският „Капан“ се превръща в убежище за просещи - няма кой да реагира Проблемът е сериозен и с всеки изминал ден се разраства все повече и повече, а ресторантьорите споделят, че никой не обръща внимание
Наталия Симеонова с нов проект „От сърце“ – платформа за любов, прошка и признание Лицето на „Море от любов“ създаде лична платформа за видеопослания, с която хората могат да изразяват чувства и да създават незабравими моменти България №1 в ЕС по пушачи сред деца - момичетата пушат повече от момчетата Всеки четвъртък българското дете на възраст 13–15 години посяга към цигарите, показва новото глобално проучване
Доналд Тръмп-младши се сгоди за модел с впечатляващо минало Доналд и Бетина започват връзката си през 2024 г., като двамата бързо привличат вниманието с публичните си появи ВКС потвърди 7-годишната присъда на Стойко Чепенлиев за смърт след побой и грабеж Присъдата е окончателна – младежът пребил до смърт съработник в стопанство, след като му взел 60 лв.
3 витамина, които са важни за женското здраве Как да комбинирате хранителни източници за по-добро усвояване Като две капки вода започва през пролетта – новини, промени и всичко, което трябва да знаем Шоуто за имитации се завръща с нови звезди, възможни промени във лидерите и силен интерес от феновете – какво да очакваме този пролет
Тези грешки унищожават телефона ви Въпреки че има много начини да удължите живота на батерията на вашето устройство, ето тези, които е добре да избягвате, ако искате да запазите дълготрайността на батерията си ЕЦБ обяви, когато България влиза в еврозоната и какъв ще е точният курс лев-евро На 1 януари 2026 г. левът отива в историята – вижте какво още трябва да знаете
Арести на топ полицейски шефове разкриват тайна война в МВР Полицаи, наркотици и съмнения за дългогодишна колаборация Поморийчета с престижни награди от Национален конкурс Ето как се отличиха