Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Всички ме мислят за майстор пекар, след като приготвих тази македонска суканица

Ключови думи: рецепта за македонска суканица, македонска суканица, рецепта

Споделям и с вас любимата рецепта вкъщи за македонска суканица. Първия път, след като я приготвих, всички бяха шашнати, а гостите ме помислиха за майстор пекар.

Необходими продукти:
600 гр. брашно + още малко за месене
3 яйца
250 мл студена вода
1 ч. л. сол
1 ч. л. захар
10 гр. прясна мая
За плънката:

500 г овче сирене
100 г разтопено масло или маргарин
За заливката:

3 яйца
200 мл прясно мляко
1 супена лъжица захар
Начин на приготвяне:
Сложете натрошената мая, солта и захарта в купа за смесване. Добавете вода малко по малко и бъркайте, докато маята се разтвори напълно, след което накрая добавете цялата вода.

Яйцата се разбиват настрани и се слагат в сместа. След това малко по малко добавете брашното и бъркайте до получаване на лепкаво тесто.
Поставете тестото върху добре набрашнена повърхност (ако е необходимо добавете още брашно) и месете около 5-6 минути, докато се получи гладко, еластично тесто.

Поставете тестото в намазнена купа и покрийте с кухненска кърпа да почине за 40 минути. След това разделете на 5 топки.

Всяка топка се разточва на кора с диаметър 25см. Намазваме с разтопено масло и слагаме натрошено сирене. Кората се навива като руло.

След това малко разтягаме рулото и го усукваме като при изцеждане на кърпа.

В намаслена тава с диаметър 30 см нареждаме спираловидно рулата, като започваме от средата, правим кръг и където свършва едната кора слагаме друга и така редим до края. Оставяме малко разстояние между корите, защото ще нараснат при втасването. Баницата се оставя покрита на топло да престои още 15-20 минути.

Загрейте фурната на 180 градуса, пригответе заливката отделно. Разбийте яйцата с вилица или телена бъркалка. Към тях добавете млякото и захарта, разбъркайте добре и залейте баницата.

Пече се около 40-45 минути, като когато е готово се покрива с кърпа и се оставя да изстине за 10-15 минути.

2
Коментара по темата
2.
Кую
04.11.2024 17:05:28
Има я издялана във македонските пирамиди,които са най-старите и още не са открити.
1.
що да е македонска......
04.11.2024 14:29:17
френска,немска...или италианска ве...???
Ми това си е чиста,БЪЛГАРСКА ВИТА БАНИЦА СЪС СИРЕНЕ бе.....баш пък македонска.......???
вашта мама.....
ай сиктир...
  Добави Коментар
Кметът на София с важно решение за учениците 14 май - неучебен ден за училищата в столицата Тренират усилено с... Фарниев
Ген. Атанасов: Кой натисна копчето на Радев, наричат го президента Боташ заради заробващата сделка  Всеки ден плащаме по 1 милион за този договор, каза председателят на Комисията за контрол на службите Мирослав Боршош представи хоризонтите пред българския туризъм по време на голям форум в чужбина Прага прие важно международно събитие
Осъдиха го Във Франция Намърда доведената си дъщеря в Нова телевизия Шеф Иван Манчев я уреди като синоптичка
Размерът има значение! Новите жилища с 33 кв. м по-тесни Къщите отстъпват по брой на кооперациите Защо да пазаруваме от онлайн книжарница: предимства, които променят начина ни на четене
Остават броени часове до освещаване на знамето на Първия студентски гвардейски отряд в Бургас Тържествената церемонията ще започне с освещаване от Негово Високопреосвещенство Сливенският Митрополит Арсений на 14 май, от 11:00 ч. България се изкачи в Топ 5 на Европа по брой на ромите Това не бива да е тема табу, а база за реална държавна политика
След нова любовна драма – нов бюст Алекс Богданска хвана гаджето си в изневяра и го изгони като куче Заплатите на шефовете замръзнаха на 12-14 хиляди, в IT сектора взимат 20 Парите на висшия персонал почти докараха нивата в Западна Европа