Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Всички ме мислят за майстор пекар, след като приготвих тази македонска суканица

Ключови думи: рецепта за македонска суканица, македонска суканица, рецепта

Споделям и с вас любимата рецепта вкъщи за македонска суканица. Първия път, след като я приготвих, всички бяха шашнати, а гостите ме помислиха за майстор пекар.

Необходими продукти:
600 гр. брашно + още малко за месене
3 яйца
250 мл студена вода
1 ч. л. сол
1 ч. л. захар
10 гр. прясна мая
За плънката:

500 г овче сирене
100 г разтопено масло или маргарин
За заливката:

3 яйца
200 мл прясно мляко
1 супена лъжица захар
Начин на приготвяне:
Сложете натрошената мая, солта и захарта в купа за смесване. Добавете вода малко по малко и бъркайте, докато маята се разтвори напълно, след което накрая добавете цялата вода.

Яйцата се разбиват настрани и се слагат в сместа. След това малко по малко добавете брашното и бъркайте до получаване на лепкаво тесто.
Поставете тестото върху добре набрашнена повърхност (ако е необходимо добавете още брашно) и месете около 5-6 минути, докато се получи гладко, еластично тесто.

Поставете тестото в намазнена купа и покрийте с кухненска кърпа да почине за 40 минути. След това разделете на 5 топки.

Всяка топка се разточва на кора с диаметър 25см. Намазваме с разтопено масло и слагаме натрошено сирене. Кората се навива като руло.

След това малко разтягаме рулото и го усукваме като при изцеждане на кърпа.

В намаслена тава с диаметър 30 см нареждаме спираловидно рулата, като започваме от средата, правим кръг и където свършва едната кора слагаме друга и така редим до края. Оставяме малко разстояние между корите, защото ще нараснат при втасването. Баницата се оставя покрита на топло да престои още 15-20 минути.

Загрейте фурната на 180 градуса, пригответе заливката отделно. Разбийте яйцата с вилица или телена бъркалка. Към тях добавете млякото и захарта, разбъркайте добре и залейте баницата.

Пече се около 40-45 минути, като когато е готово се покрива с кърпа и се оставя да изстине за 10-15 минути.

2
Коментара по темата
2.
Кую
04.11.2024 17:05:28
Има я издялана във македонските пирамиди,които са най-старите и още не са открити.
1.
що да е македонска......
04.11.2024 14:29:17
френска,немска...или италианска ве...???
Ми това си е чиста,БЪЛГАРСКА ВИТА БАНИЦА СЪС СИРЕНЕ бе.....баш пък македонска.......???
вашта мама.....
ай сиктир...
  Добави Коментар
Киселова отговори дали думите на Борисов са я обидили По думите ѝ въпросът не бил само „стани да седна“, а и за политиките, в които БСП-ОЛ участва Лекари отвориха корема на новородено и се хванаха за главите Рядък случай в Египет
Катастрофа с жертва затвори важен път в страната Загина шофьорка Хазяин инсталира скрити камери в апартаменти, първа пропищя студентка Престъплението стана в Италия
Фермери в Гърция протестират На Крит е напрегнато Два самолета се сблъскаха на летище В САЩ
Мистерия в Пирин! Арестуваха мъж, обявен за починал през 2013 г. Куриоз в страната Подробности за жестокото убийство в центъра на София Жертвата е жена на 45 години, хора от района твърдят, че тя не е изглеждала притеснена
Страшен екшън край Криводол, криминално проявен наби медик Нападението стана в село с 800 жители "Мелиса" отне живота на 46 души Жестоко бедствие
Пребиха жестоко медицинско лице Роднини на нападателите се събраха пред Спешното отделение на болницата във Враца Карлос Насар взима съдбоносно решение Саботират ли в България Херкулес?