Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Опростеният вариант на торта "Тунел" става за нула време и не изисква печене!

Ключови думи: торта тунел, тунел без печене, рецепта

Това е опростена рецепта за известната торта Тунел – един от най-красивите, ефектни и вкусни десерти без печене.

Докато за класическия вариант трябва да изпечете три кори и да ги напълните, след което да наредите и оформите всичко, то за този въобще не ви трябва фурна, а резултатът е отличен.

Накратко, тази версия ще ви бъде полезна, когато сте твърде заети и нямате твърде много време.

Небходими продукти
За основата:

200 г смлени бисквити
200 г смлени ядки
100 г шоколад за готвене
100 г пудра захар
125 г масло или маргарин
1 портокал (кора и сок – 50 мл)
За крема:

750 мл прясно мляко
7 супени лъжици захар
6 ​​супени лъжици (пълни) нишесте
125 г масло или маргарин
200 г шоколад за готвене
100 г бял шоколад
И още:

250 г бишкоти
Начин на приготвяне:
Смесете бисквитите, ядките, захарта и портокаловата кора. Разтопете маслото, добавете нарязания шоколад и бъркайте, докато шоколадът се разтопи. Комбинирайте сместа със сухите съставки, добавете портокаловия сок и разбъркайте.

Оформете в тава руло от сместа с дължина около 27 см и го оставете да изстине, докато правите крема.

Разбийте нишестето с малко студено прясно мляко, а останалото мляко и захарта сварете, след което добавете разтвореното нишесте и разбъркайте бързо до сгъстяване. Оставете да изстине и разбърквайте от време на време, за да не хване коричка.

Разбийте маслото на стайна температура, докато стане на пяна, след което го смесете с крема. Отделете 1/3 от сместа и разбъркайте в нея 100 г разтопен бял шоколад.

В останалия крем разбъркайте 200 г разтопен черен шоколад.

Отделя се 1/3 от белия крем и се намазва върху основата (бисквитеното руло). Върху белия крем се намазва тънък слой тъмен крем, нареждат се бишкоти (напоени с мляко или портокалов сок) с малко разстояние (6 бисквити на ширина, 2,5 на дължина).

Запълнете пространството между бишкотите с тъмен крем и намажете, колкото да покрие бишкотите.

Намажете с останалия бял крем, отново тънък слой тъмен крем, след което бишкоти (7 бишкоти на ширина) запълнете между блатовете и покрийте с останалия крем.

Декорирайте по желание.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
21 август бил Световен ден на секса Идеята за създаването му е била да се популяризира отговорното сексуално поведение Американски военен кораб горя 12 часа край Окинава Двама моряци са леко ранени
Полиция ще помага за охраната на пощите при обмяната на левове в евро Ето какво сподели водещ политик Българин с голямо провинение в Централна Европа Спряха го дрогиран, с кола пълна с наркотици, при това неизправна, той веднага си призна, че е употребил дрога
Кошмар с трима убити по време на футболен двубой Драма в Южна Америка Полицията във Варна търси 16-годишния Георги Момчето е изчезнало в началото на седмицата
Мъж поиска да му уголемят най-милото, вместо това разсеян уролог го отряза Тежък инцидент в чужбина Зрелищна катастрофа в Равда "Хонда", с разсеян шофьор, счупи пътните ограждения и се озова на тротоара
86-годишен лекар прави любов по 4 пъти седмично с младата си съпруга Алберто споделя, че човек трябва да опитва да е физически активен цялостно Драмата със "Северен поток" продължава Украинец бе арестуван за потенциална атака
Спортна журналистка разпали фантазиите на фенове Тя разбира много от футбол и е чаровна Празнува един от най-успешните българи Паро Никодимов става на 80