Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Интересна идея за вечеря - Рибен пай - лесен за приготвяне, а толкова ефектен

Ключови думи: рибен пай, картофи, пай, сьомга

Необходими продукти:

За картофената смес:
картофи - 1 кг;
краве масло - 20 грама;
прясно мляко - 100 мл.
За основата на пая:
сьомга - 300 грама (охладена);
скариди - 300 грама (сурови белени);
хек - 300 грама (охладено филе);
краве масло - 30 грама;
лук - 1 глава;
чесън - 2 скилидки;
брашно - 30 грама;
прясно мляко - 400 мл;
сирене чедър - 30 грама;
спанак - 50 грама (суров).

Начин на приготвяне:

Първата стъпка от рецептата за рибен пай е изборът и подготовката на продуктите. Заложете на охладена, а не на замразена риба, тъй като освен че охладената риба е с по-високо качество, при готвене замразената отделя повече вода. Нарежете сьомгата и хека на едри хапки. Почистете лука и чесъна и ги нарежете на ситно, пише supichka.com.

Измийте картофите и ги сложете да се варят.

Междувременно в дълбок тиган сгорещете предвиденото количество масло, след което добавете лука и чесъна, и запържете за 2-3 минути до омекване. Добавете брашното и отново разбъркайте за около минута. Малко по малко, при непрекъснато бъркане на слаба температура на котлона добавете прясното мляко към сместа и ½ чаена лъжица сол, до получаване на сос. Добавете настъргания чедър и отново разбъркайте, след което добавете рибата и скаридите. Разбъркайте и добавете спанака. Прехвърлете сместа в тава и я разпределете равномерно.

Сварените картофи обелете, добавете ½ чаена лъжица сол, кравето масло и прясното мляко и намачкайте с преса за картофи до получаване на картофено пюре. Разпределете го равномерно върху рибната смес равномерно с помощта на вилица. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30 минути, до придобиване на леко златист цвят.

Най-добре е да сервирате рибния пай 2-3 часа след приготвяне, защото тогава той е поел по-добре ароматите си.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
4 медала завоюваха малките каратеки на СК "Бушидо"-Несебър от държавни първенства Всички несебърски състезатели са дебютанти и се представиха чудесно Напръскаха 11-годишно момиче с лютив спрей заради…паркомясто Семейна разходка приключи с шок и психотерапевт – агресивен младеж посегнал и на бащата, и на детето
Осигуряват безплатна почивка за 300 000 семейства Право на ваучери за нощувка имат пенсионерите, семействата с ниски доходи и многодетните семейства Най-истеричните жени са от тези зодии Водят ги нравът и пламенният им характер
Смесвам мляко и вода и правя тези лесни сиренки Резултатът е впечатляващ – златисти, пухкави и неустоимо вкусни Проведе се открита приемна с обсъждане на темата „Европейският съюз в Бургас“
Бил Гейтс обеща да дари 99% от състоянието си през следващите 20 години Най-твърдоглавите зодии Не им се сърдете – просто звездите са им отредили толкова чепат характер
Бомба! Забрави за Даниела, натиска се с известна певица в заведение Тита ли е новата му? Никога не слагайте тези 5 растения в дома си В следващите редове ще ви разкрием защо тези цветя може да са опасни
34 дрона ще наблюдават държавната граница и ще следят за мигранти Закупени са с европейски средства Никога не разбивайте сърцата на тези 6 зодии, те трудно преживяват раздяла Някои представители на астрологията се справят по-трудно с разбитото сърце от останалите