Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Интересна идея за вечеря - Рибен пай - лесен за приготвяне, а толкова ефектен

Ключови думи: рибен пай, картофи, пай, сьомга

Необходими продукти:

За картофената смес:
картофи - 1 кг;
краве масло - 20 грама;
прясно мляко - 100 мл.
За основата на пая:
сьомга - 300 грама (охладена);
скариди - 300 грама (сурови белени);
хек - 300 грама (охладено филе);
краве масло - 30 грама;
лук - 1 глава;
чесън - 2 скилидки;
брашно - 30 грама;
прясно мляко - 400 мл;
сирене чедър - 30 грама;
спанак - 50 грама (суров).

Начин на приготвяне:

Първата стъпка от рецептата за рибен пай е изборът и подготовката на продуктите. Заложете на охладена, а не на замразена риба, тъй като освен че охладената риба е с по-високо качество, при готвене замразената отделя повече вода. Нарежете сьомгата и хека на едри хапки. Почистете лука и чесъна и ги нарежете на ситно, пише supichka.com.

Измийте картофите и ги сложете да се варят.

Междувременно в дълбок тиган сгорещете предвиденото количество масло, след което добавете лука и чесъна, и запържете за 2-3 минути до омекване. Добавете брашното и отново разбъркайте за около минута. Малко по малко, при непрекъснато бъркане на слаба температура на котлона добавете прясното мляко към сместа и ½ чаена лъжица сол, до получаване на сос. Добавете настъргания чедър и отново разбъркайте, след което добавете рибата и скаридите. Разбъркайте и добавете спанака. Прехвърлете сместа в тава и я разпределете равномерно.

Сварените картофи обелете, добавете ½ чаена лъжица сол, кравето масло и прясното мляко и намачкайте с преса за картофи до получаване на картофено пюре. Разпределете го равномерно върху рибната смес равномерно с помощта на вилица. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30 минути, до придобиване на леко златист цвят.

Най-добре е да сервирате рибния пай 2-3 часа след приготвяне, защото тогава той е поел по-добре ароматите си.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Има 12 операции на носа Ако не знаете, че момичето на снимките, които публикуваме, е Райна Караянева преди корекциите, едва ли ще се досетите Триумф за яхт клуб "Черноморец" Две шампионски и една вицешампионска титла извоюваха ветроходците от Бургас на Държавното първенство по олимпийски класове
Откриха обновения стадион във Ветрен За нас най-важното е, че по този начин даваме възможност на децата да спортуват и да се развиват, каза кметът Димитър Николов Гражданската война, която Западът не иска да повярва, че идва Безконтролната имиграция, икономическата стагнация и загубата на доверие в политиците неминуемо радикализират народа
Ученикът се е превърнал в своеобразен роб на своя телефон, смята Диан Стаматов Обрат! Прокурорският син от Перник вече не е издирван от полицията Васил се е установил да живее в апартамент в софийския ж.к. „Младост 3“ и при всяка удобна възможност отскача до Перник
20-годишен работник пострада при инцидент в ТЕЦ Бобов дол Младият работник е настанен в столична болница с втора степен изгаряния на левия крак Българските туристи най-после осъзнаха, че нашето море е супер Има ръст с поне 20 %
ДГ "Звездица Зорница" в Бургас откри учебната година с обновления и усмивки Песни, танци и детски смях озвучиха празника, който се превърна в истински звезден старт за малчуганите Яки арести за наркотици, има над 20 задържани Извършителите са на възраст между 19 и 48 години, преобладаващата част от тях - познайници на служителите на реда
Може ли да повярвате, че тази жена едва не удари 100 кг Сега обаче е в перфектна форма Есента ни връхлита с пълна сила, идват дъжд и мъгли на тези дати Последните работни дни ще бъдат предимно слънчеви, но сутрин на места в низините и котловините ще има мъгли или ниска облачност