Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Майка ми приготвя тирамису като мъфини, страхотни са

Ключови думи: тирамису, мъфини, рецепта

Продукти:

За мъфините:

1 и 2/3 чаши брашно
1 пакет бакпулвер
¾ чаена лъжица сол
¼ чаена лъжица сода
1/8 чаена лъжица индийско орехче
½ чаша масло, меко
¼ чаша олио
1 чаша захар + 2 супени лъжици
2 големи яйца на стайна температура
1 супена лъжица ванилов екстракт
¼ чаена лъжица бадемов екстракт
2/3 чаша заквасена сметана на стайна температура
1/3 чаша прясно мляко на стайна температура

За кафе сиропа:

¾ чаша гореща вода
1 и ½ супени лъжици инстантно кафе
1 и ½ супени лъжици захар
1 и ½ супени лъжици ликьор кафе или на вкус

За глазурата:

¾ чаша масло, меко
2 и ½ чаши пудра захар
1 чаена лъжица ванилов екстракт
¼ чаена лъжица сол
2 супени лъжици сметана, охладена
200 г маскарпоне
1 супена лъжица какао за поръсване

За мъфините:

Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете формички за мъфини и сложете хартия за печене. Пресейте брашното, бакпулвера, ¾ чаена лъжица сол, содата и индийското орехче в купа. В друга голяма купа разбийте с миксер маслото, олиото, захарта до пухкава смес за 3-4 минути. Добавете яйцата, ванилията, бадемовия екстракт и разбийте за още 3-4 минути. Добавете заквасената сметана и прясното мляко. Разбивайте до гладка смес.

Добавете половината от сухите съставки и разбийте. След като се смесят, добавете оставащата половина и отново разбийте до гладка смес. Разпределете тестото в подготвените форми, като пълните до половината. Печете в загрята фурна до златисто или около 26, максимум 30 минути.

Извадете мъфините и ги оставете да изстинат върху решетка за около 30 минути.

За кафе сиропа:

Смесете всички съставки за сиропа и разбъркайте добре, докато се смесят изцяло. С помощта на шишче за месо направете дупки в мъфините, като разширите леко. Внимателно излейте по 1 супена лъжица от сиропа във всеки мъфин.

За глазурата:

С миксер разбийте маслото до гладкост. Добавете 1 чаша пудра захар и разбийте. Добавете 1 и ½ чаши пудра захар, ванилията, солта. Разбийте отново. Добавете сметаната и разбийте за още 3-4 минути до много гладка и пухкава смес. Добавете маскарпонето и отново разбийте сместа, докато се сгъсти леко.

Прехвърлете глазурата в пош и украсете добре изстиналите мъфини. Поръсете с какао и сервирайте.

Източник: az-jenata.bg

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Принц Андрю губи титлите си и дома си заради аферата "Епстийн" Крал Чарлз Трети днес започна официалната процедура срещу брат си Фрапираща история с учителка, гаджето й и ученичка, първите двама са в ареста Случи се в САЩ
Известен волейболист почина на 26 години Бе сред най-силните на игрището Защо тунелът на император Комод в Колизеума е магнит за туристи, а амфитеатърът в София пустее Няма друг град в света, притежаващ такава полузаровена забележителност точно в градския център, от която не изкарва и един лев
Стюард на самолет взе наркотици и се озова в трагикомична ситуация Колеги го намериха гол и безпомощен Тези 3 зодии не постигат целите си веднага, успехът им идва по-късно Моментът им на слава идва в зряла възраст, считат астролози
“Златен век” за директорката на Държавен куклен театър - Бургас Заслужено отличие, коментира кметът Димитър Николов Граждани блокираха тунел "Люлин" в София Напрежение заради боклука
Военни надгробни плочи са осквернени с руски пропагандни символи в Берлин Органите на реда смятат, че това е било извършено през последното денонощие Издирват 15-годишно момиче В неизвестност е от 27 октомври
Полицейска операция взе над 120 жертви Безпрецедентна акция в Бразилия Германец с нелепа кражба във Варненско Открадна саксия с цвете