Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Вярвате или не - тези домашни кремки с пухкаво тесто са приготвени у дома!

Ключови думи: домашни кремки, тесто, флагман

За всички любители на тестените изделия с крем днес предлагаме тази разкошна рецепта за домашни кремки от тесто меко като душичка! Тестото е универсално и е подходящо за всякакъв вид кифлички, сладки питки, охлювчета и други домашни сладкиши .

Основното предимство на тази рецепта е, че тестото изобщо не трябва да втасва, просто го омесвате и работите с него веднага.

Можете да напълните тестото с каквото и да е, ние използвахме пълнеж от пудинг с шоколад, но е също толкова вкусно и със сладко, извара или пълнеж от мак. Ето и рецептата за най-вкусните домашни кифлички с крем:

500 г обикновено брашно
1 кубче мая
100 мл олио или разтопено масло
300 мл прясно мляко
2 супени лъжици кристална захар
малко сол
щипка сода за хляб
Пълнеж:

сварен гъст пудинг
сладко
овкусена извара със стафиди
мак
ядки или каквото ви харесва

Начин на приготвяне:

Добавете 2 супени лъжици кристална захар към млякото и го оставете да се затопли.

Пресейте брашното в купа, добавете малко сол и щипка сода бикарбонат.

Натрошете кубче мая в половината от затопленото мляко и оставете да шупне.

Изсипете млякото с маята и олиото в съда с брашно, сол и сода за хляб.

Добавете и другата половина от млякото.

Омесете тесто. Тестото не трябва да лепне много по ръцете.

Можете да намажете ръцете си с малко олио, за да улесните работата с него.

Разточете тестото на правоъгълна кора (не много тънка, около сантиметър) и нарежете на квадрати.

Напълнете ги със сварен пудинг – може да поръсите и с парченца шоколад, след което съберете краищата на тестото и оформете нещо като пакетчета.

Поставете ги един до друг върху тавичка, облицована с хартия за печене.

Намажете всяка кифличка с олио отгоре и отстрани – за да се отделят хубаво кифличките след изпичане.

Сложете ги във фурната на 180 градуса за 40-45 минути .

Всяка фурна пече различно, така че наблюдавайте кремките.

Още топли се намазват със студено мляко, в което сте разтворили ваниловата захар.

След като изстинат, поръсете с пудра захар и незабавно опитайте – божествено е!

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Посочиха най-здравословното място за живеене Край морето, според американски учени На 131 години почина най-възрастната жена в Турция Тя има 7 деца и 110 внука
Отиде си голямата германска спортистка Далмайер Тя бе едва на 31 години Жандармерия пази къщите на евакуираните от Плоски, хората говорят за чудо след пожара Над 300 души са били принудени да напуснат домовете си и още не могат да се върнат в селото
Кремъл осъди декларация на българския парламент Размяна на "любезности" между София и Москва Японската "Баба Ванга" предрекла днешното цунами и коронавируса Ето подробности
Олио или свинска мас: Коя мазнина да изберем за пържене? За готвене при високи температури експертите препоръчват да се използват мазнини с висока точка на димене Куп комплименти полетяха към Лиз Хърли - фенове не могат да повярват, че е на 60 Известната дама се показа по леопардов бански костюм
Сексуално насилие над деца в интернат, карат ги и да чистят дворове на съседите Почти 40 градуса е температурата в стаите в дома на ужасите, матраците са изтърбушени, а тоалетната чиния - счупена Певица бе убита от съпруга си при семеен скандал в Узбекистан, звездата имаше 3 деца Трагедия с Зебойи Жахон
Скрита функция на двигателя пести гориво Принудителната работа на празен ход с включена предавка е много полезна при спускане Масово нашествие от скакалци в Украйна Ситуацията се усложнява от много фактори