Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Мекички и неустоими вкусни, направо се топят в устата - най-добрата рецепта за понички

Ключови думи: понички, флагман, рецепта за понички

Вкусни, меки, ефирни…Никой не може да им устои! Поничките са любимите сладки изкушения, обожавани както от деца, така и от възрастни. Меки и ароматни, поръсена с пудра захар, която полепва по устата и носа, докато се наслаждавате на вкуса им…

Тази рецепта е една от най-добрите за понички, които се пържат в олио, а тестото за приготвянето им съдържа мая, което означава, че трябва да втаса.

Но търпението се отплаща, защото тогава получавате тези красиви, ефирни „топки“. Запишете си необходимите продукти за Понички нежни като пух:

400 мл хладко прясно мляко
1 кубче прясна мая (40 г)
1 с. л. захар
2 яйца
50 мл олио
700 г меко брашно
1 с. л. сол
олио за пържене
50 г пудра захар за поръсване
По желание:

течен шоколад, конфитюр, пудинг или нещо по ваш вкус за пълнеж.
Начин на Приготвяне:

Размийте маята с малко захар в хладкото мляко. Натрошете я предварително, за да се разтвори по-лесно. Добавете половината от брашното и смесете съставките в гладка смес.

В малка купа разбийте яйцата със сол, след това ги добавете към сместа, а след това и олиото, след което всичко се разбърква добре, за да се изравни.

Постепенно добавете втората половина от брашното, след което разбъркайте всичко с миксер или на ръка в доста гъсто тесто.

Отгоре тестото се поръсва с малко брашно, покрива се със суха кърпа и се оставя на топло да втаса, докато удвои обема си.

Поръсете с брашно работната повърхност, върху която ще месите тестото, поръсете го с малко брашно и оформете кора с дебелина 1 см.

Изрежете поничките с помощта на кръгла формичка или чаша. Останалото тесто се премесва отново, разточва се на кора и така се режат понички до изчерпване на цялото тесто.

Когато всички понички са изрязани, покрийте ги с кухненска кърпа или прозрачно фолио, за да не съхнат, след което ги оставете за около 20 минути да втасат и нарастнат малко.

Пържете поничките със страната, на която са лежали, нагоре. Пържат се на умерена температура в добре загрято олио.

Когато се зачервят, ги обърнете от другата страна. Извадете ги върху хартиена кърпа, за да попие излишната мазнина.

Докато са още топли може да ги поръсите с пудра захар и да ги напълните с плънка по избор.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Каза дали ще смени България Новиков няма намерение да се състезава за друга държава отново  Мощен ураган край бреговете на... Мексико
Направи интересно изказване Енрике е голям привърженик на отборната игра Кошмарна катастрофа разтърси света на тениса Почина голям талант, други 2 човека са в критично състояние
"Моряците" ще имат затруднения... Истанбул Башакшехир е много труден съперник Земетресение в съседна страна Трус в Гърция
Сериозен инцидент в Пловдив Пешеходец е бил ударен от лек автомобил Приеха го в болница Проблеми за Мбапе
Голям екшън край Варна Задържаха мъж, издирван с червена бюлетина В началото на лятото: 2 метра сняг натрупа на... Високите места в турската провинция Ризе
Футболна легенда се бори за живота си Сашо Паргов е в тежко състояние Потъна в скръб Почина бабата на Ариана Гранде