Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Мекички и неустоими вкусни, направо се топят в устата - най-добрата рецепта за понички

Ключови думи: понички, флагман, рецепта за понички

Вкусни, меки, ефирни…Никой не може да им устои! Поничките са любимите сладки изкушения, обожавани както от деца, така и от възрастни. Меки и ароматни, поръсена с пудра захар, която полепва по устата и носа, докато се наслаждавате на вкуса им…

Тази рецепта е една от най-добрите за понички, които се пържат в олио, а тестото за приготвянето им съдържа мая, което означава, че трябва да втаса.

Но търпението се отплаща, защото тогава получавате тези красиви, ефирни „топки“. Запишете си необходимите продукти за Понички нежни като пух:

400 мл хладко прясно мляко
1 кубче прясна мая (40 г)
1 с. л. захар
2 яйца
50 мл олио
700 г меко брашно
1 с. л. сол
олио за пържене
50 г пудра захар за поръсване
По желание:

течен шоколад, конфитюр, пудинг или нещо по ваш вкус за пълнеж.
Начин на Приготвяне:

Размийте маята с малко захар в хладкото мляко. Натрошете я предварително, за да се разтвори по-лесно. Добавете половината от брашното и смесете съставките в гладка смес.

В малка купа разбийте яйцата със сол, след това ги добавете към сместа, а след това и олиото, след което всичко се разбърква добре, за да се изравни.

Постепенно добавете втората половина от брашното, след което разбъркайте всичко с миксер или на ръка в доста гъсто тесто.

Отгоре тестото се поръсва с малко брашно, покрива се със суха кърпа и се оставя на топло да втаса, докато удвои обема си.

Поръсете с брашно работната повърхност, върху която ще месите тестото, поръсете го с малко брашно и оформете кора с дебелина 1 см.

Изрежете поничките с помощта на кръгла формичка или чаша. Останалото тесто се премесва отново, разточва се на кора и така се режат понички до изчерпване на цялото тесто.

Когато всички понички са изрязани, покрийте ги с кухненска кърпа или прозрачно фолио, за да не съхнат, след което ги оставете за около 20 минути да втасат и нарастнат малко.

Пържете поничките със страната, на която са лежали, нагоре. Пържат се на умерена температура в добре загрято олио.

Когато се зачервят, ги обърнете от другата страна. Извадете ги върху хартиена кърпа, за да попие излишната мазнина.

Докато са още топли може да ги поръсите с пудра захар и да ги напълните с плънка по избор.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Тази течност може да предотврати редица здравословни неприятности Какаото е много полезно, сочат експерти Тайна съставка прави перфектни тези палачинки Рецепта без дупки за солен и сладък пълнеж!
Масова стрелба до България Има жертви в Гърция Подарък за учителите в Деня на будителите: Увеличават заплатите им Kонкретните параметри все още се обсъждат със синдикатите и директорите, посочи министърът
Сърбин с гръмко изказване за Мони Николов Подчерта, че Симеон е бижу в спорта Вкусна, топла и ароматна гъбена супа с пиле Идеална за студените есенни дни
Наводнение във Варна Получиха се водопади Крушарски с остра фраза след злополучното пловдивско дерби "Какво комоцио в рамото?", пита той
Голяма чаровница влезе в "Ергенът" Много е магнетична В Национален парк „Пирин“ откриха мъж, обявен за починал преди години Служители на парковата охрана открили мъжа, който проявил агресия, когато му били поискани  лични документи за да му бъде написан акт за нарушението
Босът на Ботев Пловдив с коментар за чутовния екшън "Момчето можеше да бъде убито", каза Филипов Кметският син Орлин с трогателен жест в "Ергенът" Дари с романтичен пръстен красавицата Натали