Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Запретнахте ли ръкави над бурканбанк! Вижте есенното изобилие от риба, пресни плодове и зеленчуци на пазара "Краснодар"

Българско зеле се продава почти на всяка сергия, но одобрявате ли цената му
Ключови думи: бургас, пазар краснодар, риба, зеленчуци, туршия, зимнина, сезон на туршията, буркани

Есенно изобилие от риба и пресни плодове и зеленчуци на пазара "Краснодар", което приканва спокойно да напълните бурканите със зимнина. Българско зеле кьосе се продава почти на всяка сергия, но одобрявате ли цената му?

На пазара "Краснодар" личи, че е октомври! Ври от прясна риба и продукти за туршия!

Ето и няколко полезни съвета при приготвянето на бурканбанк за студените дни от производителите на плодове и зеленчуци на пазара.

Избор на продукти

За да е наистина вкусен крайният резултат, от голямо значение е качеството на продуктите, които ще използвате. Заложете на плодове и зеленчуци, за които знаете, че са правилно отглеждани, не са натъпкани с химии, добре узрели са, здрави са и т.н.

Избор на правилната рецепта

Когато потърсим в интернет например домашна рецепта за лютеница, се появяват много и различаващи се рецепти, а ако сме новаци изборът се оказва още по-труден. Нашият съвет е да изпробвате на първо място бабините рецепти, а след това може да заложите и на рецепти от близки и приятели, те също са изпробвани и приготвяни много пъти преди това, така че имате сигурни източници, че са добри и сполучливи. 

Използване на консерванти?

Консервантите са неизменна част от приготвянето на зимнината, тъй като от нея се очаква тя да издържи поне няколко месеца, а без тях това едва ли би било възможно. Такива са например солта, захарта, лимонтузуто, лимоновият сок и др. Те са задължителни компоненти, придават допълнителен вкус и запазват продукцията ни годна за консумация. Трябва да използвате и качествен оцет, както и добри марки захар например, за да сте сигурни, че ще подсладят или добавят вкуса, който желаете.

Количество на продукцията

По принцип, ако изпробвате някоя рецепта за пръв път, е по-добре да направите в по-малки количества. Но ако вече я правите няколко поредни години - би трябвало да знаете какво количество ще ви стигне за зимата и колко консумирате със семейството си. За да имате по-голямо разнообразие, може да направите по малко бурканчета от всеки вид. Например 10 бурканчета лютеница, по 5-6 от различните видове сладко, 3-4 различни туршии или зимни салати и т.н. 

Да стерилизираме ли бурканите?

Независимо какви са бурканите - ползвани или нови, те задължително трябва да бъдат добре измити, леко топли, а капачките им - чисто нови. Ако сместа е все още много гореща, то затворете веднага буркана и го обърнете надолу с главата. По този начин ги консервирате. Но ако сместа е вече поизстинала, трябва да заварите допълнително за около 5-10 мин.

9
Коментара по темата
9.
Хахаха
19.10.2024 12:07:00
Буркан Банк се ползва като пари под дюшека, а не за затваряне на зимнина. Божкеее, ма мноу сте зле
8.
Леля
18.10.2024 23:17:22
Като ви се вижда скъпо , значи сте пропуснали моментът да направите пари като сее те зеленчуци
7.
Митю
18.10.2024 22:17:09
Автора на статията е олигофрен.
6.
Мнение
18.10.2024 20:34:14
Тези продавачи на риба сигурно си мислят, че като окупират цялата пътека с касетките си, хората ще се спират и ще продават повече риба. А те се спират не купуват и споменават роднините им (по права линия). Касовите бележки дават само на по-официално облечени..
5.
пенсионер
18.10.2024 20:33:06
Скъпотия до шия .Акамоли да си правим туршия При тази скъпотия немога да си помисля за домашно консервиране Следя брошурите ако случайно се появи някой артикул на промоция след всяка пенсия си вземам по някой друг буркан овсеки вид и нищо повече Ащо става въпрос за риба въ преки че от морето до Бургас е толкова скъпа че не мога да си помисля да си взема за еднократна консумация а камо ли за консервиране .По скъпа е от месото Особено онези рядките морски дарове на цена половин пенсия .Ащо се касае до търговците на зеленчуци Оставят ги да се вкиснат и хвърлят но не намалят цените Аче не дават касов бон никой не ги търси Обвързали са се с контролярите и онези си затварят очите От друга страна тези от ХЕИПЪК НЕ СИправят труда да надникнат на зеленчуковия магазин под подлеза до църквата в к.-с Изгрев .Целия е зает от разстрлани щайги със зеленчук и плодове Отделно че фуни на кисело и развалени зеленчуци .Липсва всякакъв контрол и проверки .
4.
Мангуста с амбиции за търговия
18.10.2024 20:06:23
Ko pisal toz rozova magiq na zeleto Papunqka tui e mente sort domati
Mazen prekupva4
3.
ДАААААА
18.10.2024 19:45:53
Рибата е много скъпа, не могат да си я позволят болшинството от хората. Рибарите са много алчни гъзове. Всъщност всичко в България е прескъпо. В цяла Европа е по евтино. Нашите кожодери са за трепане
2.
УУУУУ
18.10.2024 19:42:17
Ало аз свинско ли ще слагам или зеле м бидона!!!
1.
Ъ ко
18.10.2024 19:23:47
Вие знаете ли изобщо в какъв контекст се използва думата "бурканбанк". Компютри компоти се в .gz
  Добави Коментар
Колосалната сума от 300 бона инвестира Рачков за нов салон на Виктория Изгората на Рачков търси и нови служители, защото вече не смогва сама да се справя с обслужването на клиентите си  Влади Въргала: „Изгубих пари, но не и вярата – фалитът не е провал“ Актьорът разказа в „Преди обед“ за двете си финансови катастрофи, предателствата по пътя и уроците, които са го научили да различава загубата от истинския провал
Хамас предаде тялото на убития български заложник  Сахар Барух е с българско гражданство и бе отвлечен от кибуца Беери Боряна Петрова и Емил Йорданов блестят в „Лебедово езеро“ в Бургас Спектакълът на „балета на балетите“ по режисура на проф. Хикмет Мехмедов е на 3 ноември от 19 ч. в залата на Бургаската опера 
Бизнес за милиарди подари Рамзан Кадиров на дъщеря си Айшат стана горд собственик на фабрика за облекла, склад и общежитие за работници Разрева се и избяга след провала в бТВ Близки до водещата разкриват, че раздялата не е била по нейно желание и я е засегнала дълбоко
Отново се търси изпълнител за довършване на Концертната зала в Бургас Втора обществена поръчка за ремонта в рамките на година остава без желаещи Срещу 7 хиляди пуснаха на свобода собственика на дома на ужасите в Ягода От обвиняемите шестима - никой от тях не е задържан под стража
Кой е този мъж, залепен винаги до Меган Маркъл Съпругата на принц Хари се отрече от много близки, а в социалните мрежи дори се появи терминът "Марклинг“, който означава, че когато някой вече не ти е полезен, просто започваш да го игнорира Ето къде приеха задължителен коледен бонус от 639 евро Така наречената "Зимна празнична надбавка" ще бъде в размер на половината минимална работна заплата  в Словения
Храм „Св. Пимен Зографски“ в кв. Крайморие отбелязва своя празник с духовна и културна програма Празненствата ще започнат в неделя вечер с литературно четене и ще продължат с вечерна служба и представяне на нова духовна книга Защо военните вземат с 1000 лева по-високи пенсии За високите пенсии на военни и полицаи е, че при тях три години действително изслужено време се зачитат за пет години осигурителен стаж от трета категория