Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Преди да изпържите картофите, ги залейте с тази смес

Ключови думи: картофи, смес, флагман, пържени картофи

Кой не обича пържени картофи? Знаем много рецепти: и с яйца, и с билки, и с гъби, и с парченца бекон или наденица. Но определено все още не сте опитвали такива пържени картофки! Най-добри пригответе двойна доза, защото всички ще посягат за допълнително. Това е „подобрена“ рецепта за обичайните пържени картофи – тайната е, че преди пърженето нарязаните картофи се заливат с яйчено тесто, което ги прави сочни и меки отвътре, умерено хрупкави и много апетитни отвън.

За да приготвите панирани картофи в тесто, можете да изберете всякакви подправки. Червен пипер и риган ще са най-добре, но бъдете отворени откъм експерименти!

Панирани пържени картофи

Необходими продукти:

4 картофа
3 яйца
120 гр. пшенично брашно
сол на вкус
червен пипер на вкус
риган на вкус
олио на вкус
20 гр.масло
200 мл прясно мляко
70 гр.сирене чедър (или кашкавал)
черен пипер (смлян) – на вкус
Начин на Приготвяне:

Обелете картофите и ги нарежете на ивици или на кръгчета. Залейте ги с вода и подсушете, за да се отървете от излишното нишесте.

Смесете яйцата със сол, червен пипер, риган и 100 г брашно. Изсипете готовото тесто върху картофите и разбъркайте.

Загрейте олиото в тиган и запържете картофите до омекване. Разстелете ги върху хартиена кърпа.

За да приготвите соса, разтопете маслото, запържете с него останалото брашно.

Налейте млякото в сместа, добавете сол, черен пипер и червен пипер. Разбъркайте сиренето към соса.

Панираните картофи в тиган  могат да се сервират не само като гарнитура. Поставете готовите пръчици в по-голям съд, а в центъра сложете купа със сос. Получавате ярко и интересно предястие!

Тези картофки са прекрасни, защото се съчетават добре с всеки сос: със сирене, домати, заквасена сметана…

Непременно опитайте!

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Шерцингер гледа българско предаване Направи й впечатление пантомима Гери от Игри на волята потъна в скръб (СНИМКА) Инфлуенсърката загуби майка си
Какво се случва с Крисия и Никола Цолов? Гаджета ли са? В Национален парк „Пирин“ откриха мъж, обявен за починал преди години Служители на парковата охрана открили мъжа, който проявил агресия, когато му били поискани  лични документи за да му бъде написан акт за нарушението
Не купувам безобразно скъпата Нутела, а си я приготвям сама у дома от обикновени банани: Здравословна и вкусна! За разлика от класическата Нутела, тя не съдържа палмово масло или рафинирана захар Тази течност може да предотврати редица здравословни неприятности Какаото е много полезно, сочат експерти
Тайна съставка прави перфектни тези палачинки Рецепта без дупки за солен и сладък пълнеж! Масова стрелба до България Има жертви в Гърция
Подарък за учителите в Деня на будителите: Увеличават заплатите им Kонкретните параметри все още се обсъждат със синдикатите и директорите, посочи министърът Сърбин с гръмко изказване за Мони Николов Подчерта, че Симеон е бижу в спорта
Вкусна, топла и ароматна гъбена супа с пиле Идеална за студените есенни дни Наводнение във Варна Получиха се водопади