Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

От една доза тесто правя 30 броя закуски-пухчета

Ключови думи: закуска пухчета, флагман, тесто

Ах, тези Закуски-пухчета ! Няма по-вкусно нещо, с което да зарадвате семейството си сутрин (а защо не на обед или вечер) – неземно мекички, пухкави и вкусни, тези малки охлювчета от вълшебно тесто ще се топят с всяка хапка върху езика ви! Ако не успеете да ги изядете веднага (а това е малко вероятно, защото ароматът им е божествен), може и да ги замразите – ще бъдат еднакво вкусни, след като ги извадите от фризера и ги оставите на стайна температура. Ето какво ви трябва за рецептата:

1 чаша хладко мляко (200 ml)
1 чаша хладка вода (200 ml)
1/2 чаша олио (100 ml)
2 белтъка
2,5 супени лъжици захар
1 чаена лъжичка сол
5,5 чаши брашно (+-)
1 супена лъжица суха мая

За намазване:
50 g масло
За пълнеж:
настърган чедър/извара по избор
За намазване отгоре:
2 жълтъка
1 супена лъжица масло
маково семе

Начин на приготвяне:
1.Смесете всички съставки с изключение на брашното в купата за смесване. След това постепенно добавете брашното със солта и замесете меко тесто, което не лепне по ръцете.

2. Оставете да втасва под капак за 1 час, след което го разделете на 9 топки.

3. Върху набрашнен плот се разтваря топка на тънка кора и се намазва цялата с размекнато масло. Нарежете кората на 4 равни части.

4. От по-широката страна се слага от плънката, след което се навива първо като пуричка, а след това като охлювче.

5. Подредете готовите „пухчета“ в тава, застлана с хартия за печене, покрийте ги и ги оставете да починат 15 минути, докато фурната загрее на 180-200 градуса.

6. Намажете ги със сместа от жълтъци и масло.

По желание се поръсва с маково семе.

7. Печете ги в загрята фурна на 180 градуса до зачервяване.

Да ви е сладко!

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Нови научни данни поставят под съмнение представата за вейповете като "по-безопасна алтернатива" Пушенето им увеличава риска от инфаркт и инсулт, сочи последно проучване Русия обяви Deutsche Welle за „нежелана“ и фактически забрани дейността ѝ Решението идва на фона на напрежението между Москва и Берлин заради войната в Украйна
Все повече сигнали за хлебарки в жилищните сгради: експерт предупреждава за ръст на заразяванията Дезинфекционни фирми отчитат скок на заразяванията в големите градове, а експерт предупреждава: проблемът рядко е само в един апартамент 78 млн. лв. дупка в социалния бюджет: защо хората с ТЕЛК растат лавинообразно Данните на социалното министерство показват системен ръст на разходите за лични асистенти и помощи, който поставя под въпрос устойчивостта на социалния модел
Коледа и Нова година са най-рисковият период за изневерите Алкохолът, прибрали се приятели от близко и далеч, и силни емоции превръщат празниците в капан за неверните Кметът на Царево Марин Киров поздрави за младите спортисти от ФК "Странджанец" Те завоюваха важна победа на турнир в Стара Загора
Промени в движението по АМ „Струма“ край Перник от 17 до 22 декември Ограниченията са заради обезопасяване на откоси в участъка между Студена и Старо село Столичната община започва зимна кампания с храна и топли напитки за хора в нужда Инициативата ще се реализира всеки ден в центъра на София до края на март
Студентите в Сърбия се готвят за предсрочни избори след месеци на масови протести Младите лидери на протестите свикват нова демонстрация на 28 декември и започват събиране на подписи 4-те зодии, които ще имат много късмет на 16 декември 2025 Тези астрологични знаци получават подкрепа и кураж от вселената, което им носи късмет, увереност и надежда
Украйна обяви Филип Киркоров за издирване Руският певец е обвинен задочно за нарушаване на режима за влизане в спорни територии и подкрепа на действията на Русия Защо България остава на дъното по заплати в Европа, въпреки икономическия растеж Икономическата структура, производителността и секторите с ниска добавена стойност обясняват защо разликата със Западна Европа остава драматична