Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Мързелива торта "Баунти" - без миксер, без фурна, а се получава нещо вълшебно

Ключови думи: баунти, флагман, рецепта

Това е един вид торта „Баунти“, която се приготвя много лесно. Със страхотен вкус за всички любители на кокоса и шоколада! Нямате нужда от миксер или фурна, за да получите вкусен и сочен сладкиш.

Необходими съставки за шоколадовата част:
250-300 гр. смлени бисквити
200 мл мляко
100 гр. шоколад
100 гр. маргарин/масло
За кокосовата част:
500 мл прясно мляко
5 супени лъжици захар
100 г бял шоколад (може да използвате и 3-4 супени лъжици мляко на прах)
5 супени лъжици пшеничен грис
100 г кокос
За глазурата:
150 гр. шоколад
200 мл сладкарска сметана

Начин на приготвяне:
Сварете млякото с шоколада и маслото, след което го оставете да изстине. След 5 минути се добавят натрошените бисквити. Разбъркайте добре, след което изсипете сместа в по-малка форма с размери 25 х 20 см или 20 х 20. Заравнете.

За втората част: млякото, захарта и белия шоколад се сваряват. След като шоколадът се разтопи, намалете котлона (или оставете купата настрана).

Добавете гриса и гответе 5 минути при непрекъснато бъркане, докато се сгъсти. Свалете от котлона и добавете кокоса. Докато е гореща, със сместа се залива шоколадовата основа.

Направете глазурата: На много слаб котлон загрейте течната сметана и начупения на кубчета шоколад и разбъркайте, докато се разтопи и смеси.

Веднага излейте и нанесете върху тортата. Оставете да изстине, след което я приберете в хладилника да стегне. Нарежете на кубчета или барчета.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Странен въпрос втрещи мрежата: Изневяра ли е сексът с проститутка?  Не, бе - утринна зарядка е, коментира един от възмутените и съветва жертвата да потърси утеха в прегръдките на жиголо  Разсъблече се и запали пожар Водещата на "Островът на 100-те гривни" Диляна Попова сподели, че имала едно и също гадже със сестра си няколко месеца
Вкараха Андреа спешно в болница Феновете й са в потрес, надяват се да не е пипнала коронавирус Гамени крадат гайки от джантите в Пловдив, стотици животи са застрашени Има опасност гумите да изхвърчат в движение
Златка и Дънди: "Хелс Китчън" е истински ад Всеки път имахме таймер, което допълнително увеличаваше стреса, споделя бургазлийката Съпруга се разрови в телефона на мъжа си и животът й се преобърна на 180 градуса  Не мисля, че има някакъв начин да се справим с това, признава съсипаната жена
Галена по бански в скъп хотел Певицата показа и в каква топ форма е Наводнение взе над 100 жертви  Наводнението в Конго е причинено от проливните валежи и силните ветрове, които са довели до преливането на река Касаба
Зеленски към Путин: Украйна е готова за преговори „Целият свят чака това от много дълго време", заяви украинският президент Всяко четвърто дете е с психически проблеми Начинът на живот със стрес и социални медии води до стряскащата статистика
Сгафи жестоко Българският посланик смята, че НАТО остава ключов играч в глобалната сигурност, адаптирайки се към новите геополитически реалности, като същевременно остава последователен в основните си принципи на колективна отбрана За нищо на света не съхранявайте този продукт в хладилник Някои продукти изискват специфични условия за съхранение, за да се запазят в най-доброто си състояние, както по отношение на вкус, така и по отношение на безопасност