Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Имах малко излишна кайма, направих кюфтенца, поръсих с кашкавал и ги метнах във фурната

Ключови думи: кайма, ястие, кюфтенца с ориз, рецепта, кюфтета

Това вкусно и лесно ястие с кюфтета е с неустоим вкус, много го харесваме, особено аз и децата, затова редовно го правя в различни разновидности. Когато имам излишна кайма, веднага отивам в кухнята и след час кюфтенцата са готови.

Може да се приготви с различни сосове, от тиквички до сирена, доматен сос, къри… Списъкът с които можете да комбинирате каймата е дълъг, а сега ще ви покажа как я приготвям аз. Ето и съставките, от които се нуждаете за тази супер вкусна Запеканка с кюфтета и кашкавал:

Необходими продукти:
приблизително 500 грама кайма
подправки – сол, зеленчукова подправка (вегета), черен пипер, чесън на гранули, а може и добавете други подправки, които харесвате
1 супена лъжица галета (може и с брашно, ако нямате галета)
половин или цяла глава ситно нарязан лук
по желание – 1 жълтък и малко олио
1 кг картофи

За соса:

1 с.л.брашно
бучка масло
прясно мляко
доматен сос
Настърган кашкавал за поръсване

Начин на приготвяне:
Към каймата добавете подправките, ситно нарязания лук, галетата.

Разбъркайте добре с ръце, докато съставките се разпределят в цялото месо. Може да добавите съвсем малко олио, а за по-кремовит вкус на месото може да добавите и 1 жълтък.
С помощта на малка мерителна лъжица оформете малки или средни кюфтета с ръце. Можете да намажете ръцете си с масло или да ги намокрите със студена вода. Сварете 1 кг картофи, след което направете следния сос:

Добавете 1 супена лъжица брашно към малко запържено масло и разбъркайте, докато се получи каша от тези съставки. Добавете малко топло мляко, след което залейте с 200-300 мл доматен сос. Подправете на вкус и варете, като разбърквате от време на време, докато сосът се сгъсти.

Наредете картофеното пюре в огнеупорен съд. Разпределете картофите равномерно в тавата, тъй като всъщност това е основата на останалите съставки.

Отгоре се нарежда настърган кашкавал, след което в тавата се нареждат кюфтетата. Залейте със сварения доматен сос и отгоре отново поръсете с кашкавал. Пече се в предварително загрята фурна на 250 градуса около 30 минути или повече в зависимост от силата на фурната.

1
Коментара по темата
1.
Нели Бели
10.10.2024 06:22:16
Не така хора, представа нямате че кашкавал след 30 минути във фурната става отрова и на подметка. Кашкавал е НЕКАЧЕСТВЕН за дълготрайно топло готвене.
  Добави Коментар
21 август бил Световен ден на секса Идеята за създаването му е била да се популяризира отговорното сексуално поведение Американски военен кораб горя 12 часа край Окинава Двама моряци са леко ранени
Полиция ще помага за охраната на пощите при обмяната на левове в евро Ето какво сподели водещ политик Българин с голямо провинение в Централна Европа Спряха го дрогиран, с кола пълна с наркотици, при това неизправна, той веднага си призна, че е употребил дрога
Кошмар с трима убити по време на футболен двубой Драма в Южна Америка Полицията във Варна търси 16-годишния Георги Момчето е изчезнало в началото на седмицата
Мъж поиска да му уголемят най-милото, вместо това разсеян уролог го отряза Тежък инцидент в чужбина Зрелищна катастрофа в Равда "Хонда", с разсеян шофьор, счупи пътните ограждения и се озова на тротоара
86-годишен лекар прави любов по 4 пъти седмично с младата си съпруга Алберто споделя, че човек трябва да опитва да е физически активен цялостно Драмата със "Северен поток" продължава Украинец бе арестуван за потенциална атака
Спортна журналистка разпали фантазиите на фенове Тя разбира много от футбол и е чаровна Празнува един от най-успешните българи Паро Никодимов става на 80