Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Рецепта за домашен тутманик като от професионална пекарна

Ключови думи: домашен тутманик, рецепта за тутманик, флагман

Домашен тутманик с кашкавал мек като душичка – можете ли да устоите на това удоволствие от пухкаво тесто и разтопен кашкавал? Съмняваме се! А ние имаме рецептата за това уникално удоволствие, с което ще разтопите сърцата на малки и големи! Ето как се прави невероятният кашкавален тутманик:

Необходими продукти:
200 мл топло мляко
10 г суха мая
1 яйце
100 мл олио
100 мл хладка вода
700 г брашно
1 чаена лъжичка сол
За пълнежа:
кашкавал
1 жълтък + 2-3 супени лъжици мляко за намазване отгоре .

Начин на приготвяне:
В голяма купа смесете 200 мл хладко мляко, 10 г суха мая (едно пакетче), едно яйце, 100 мл олио и 100 мл хладка вода. Разбъркайте всички съставки, след което постепенно добавете 700 г брашно. Замесете с миксер за тесто или с лъжица, а след това на ръка.

Преди края добавете една чаена лъжичка сол. Месете докато получите гладко тесто, което не лепне. Намажете го леко с мазнина и го оставете покрито с найлоново фолио за 90 минути на стайна температура. След като тестото удвои обема си, го премесете върху набрашнена работна повърхност.
Омесете го, оформете топка, сплескайте малко с ръце и с помощта на точилка разточете кора с големината на тавата, в която ще се пече. Намажете хубаво тавата с масло, след което прехвърлете кората в нея. Нарежете я на кубчета, покрийте с кухненска кърпа и оставете за поне половин час на стайна температура, за да стане тестото ефирно, меко и удвои обема си.

Върху всеки разрез наредете продълговати тънки ивици кашкавал на вкус. Попълнете всички празни места. Отгоре намажете тутманика с предварително разбития с малко мляко жълтък. По желание поръсете със сусам, ленено семе, кимион, семена от чиа, кимион или семена по избор.

Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 25 минути.

1
Коментара по темата
1.
Габи
09.10.2024 13:56:14
Рецептата не е довършена при приготвянето. На снимката се вижда завършваща кора върху пълнеж.
  Добави Коментар
Мария Цънцарова не е освободена от работа бТВ води разговори за нови проекти с участието на Цънцарова през 2025 г. РИОСВ потвърди: Производството на „Кроношпан“ е в екологичните норми Контролните измервания на РИОСВ и ИАОС не отчитат превишения на нормите за качество на въздуха във Велико Търново
Тези шишарки са принцесите на Коледа! Впечатляват и с визия, и с вкус! Зарадвайте себе си и близките си с тази лесна рецепта за коледни бисквитки Явор Дачков: Мария Цънцарова е партиен журналист на ПП-ДБ Сега Мария може да си направи подкаст и да види каква е реалната ѝ тежест
Дядо Коледа ще раздава подаръци на „Тройката“ В понеделник и вторник, от 17:30 до 19:30 часа, добрият старец ще ви очаква до картичката с трона Синът на Джон Траволта има неочаквана връзка с наследниците на Елвис Пресли Съдебен спор извади наяве документи, които хвърлят нова светлина върху една от най-пазените тайни в Холивуд
Разкрита е тайната съставка, която прави питката за Бъдни вечер пухкава и мека При направата на печивото не се използват никакви продукти от животинки произход, така повелява традицията Внимание шофьори! Блокират глоби и услуги на МВР заради еврото Незавършените електронни плащания ще бъдат анулирани, ако не се приключат до 30 декември 
По-малко фирми планират коледни бонуси Несигурната икономическа среда кара все повече работодатели да се въздържат от празнични доплащания  На директора на 138-о училище му прилоша в съдебната зала Заседанието започна със закъснение
Задържаха 29-годишен мъж за разпространение на порнографски материали с малолетни Материалите са сваляни от чуждестранни сайтове и споделяни чрез торент клиенти, разследването продължава  Трейлърът на „Аватар: Огън и пепел“ впечатлява, но критиците охлаждат очакванията Третият филм на Джеймс Камерън обещава по-мрачно завръщане на Пандора, но ранните оценки повдигат въпроси за бъдещето на франчайз