Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Рецепта за домашен тутманик като от професионална пекарна

Ключови думи: домашен тутманик, рецепта за тутманик, флагман

Домашен тутманик с кашкавал мек като душичка – можете ли да устоите на това удоволствие от пухкаво тесто и разтопен кашкавал? Съмняваме се! А ние имаме рецептата за това уникално удоволствие, с което ще разтопите сърцата на малки и големи! Ето как се прави невероятният кашкавален тутманик:

Необходими продукти:
200 мл топло мляко
10 г суха мая
1 яйце
100 мл олио
100 мл хладка вода
700 г брашно
1 чаена лъжичка сол
За пълнежа:
кашкавал
1 жълтък + 2-3 супени лъжици мляко за намазване отгоре .

Начин на приготвяне:
В голяма купа смесете 200 мл хладко мляко, 10 г суха мая (едно пакетче), едно яйце, 100 мл олио и 100 мл хладка вода. Разбъркайте всички съставки, след което постепенно добавете 700 г брашно. Замесете с миксер за тесто или с лъжица, а след това на ръка.

Преди края добавете една чаена лъжичка сол. Месете докато получите гладко тесто, което не лепне. Намажете го леко с мазнина и го оставете покрито с найлоново фолио за 90 минути на стайна температура. След като тестото удвои обема си, го премесете върху набрашнена работна повърхност.
Омесете го, оформете топка, сплескайте малко с ръце и с помощта на точилка разточете кора с големината на тавата, в която ще се пече. Намажете хубаво тавата с масло, след което прехвърлете кората в нея. Нарежете я на кубчета, покрийте с кухненска кърпа и оставете за поне половин час на стайна температура, за да стане тестото ефирно, меко и удвои обема си.

Върху всеки разрез наредете продълговати тънки ивици кашкавал на вкус. Попълнете всички празни места. Отгоре намажете тутманика с предварително разбития с малко мляко жълтък. По желание поръсете със сусам, ленено семе, кимион, семена от чиа, кимион или семена по избор.

Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 25 минути.

1
Коментара по темата
1.
Габи
09.10.2024 13:56:14
Рецептата не е довършена при приготвянето. На снимката се вижда завършваща кора върху пълнеж.
  Добави Коментар
"Mrs. Bulgaria World" с официална позиция относно конкурса във Варна и световната надпревара Изясняват факти Какво ще е времето в Бургас Добро за сезона, термометрите ще показват 19 градуса по Черноморието
Ако ви е писано да бъдете с някого, с тези 8 трика може да го върнете Внимавайте да не се върнете към стари, нефункционални навици и внимавайте за предупредителни знаци, които може би сте пренебрегнали 4 неочаквани знака, че ви смятат за привлекателен Вижте ги 
Тези дни през ноември носят пари и късмет, според лунния календар Фазите на Луната задават специален ритъм, който помага да се определят най-благоприятните моменти за различни дейности Лорд Минчев развали годежа си заради младеж от Благоевград Влюбил се в местен мачо, по когото се прехласвали всички момичета в града, без да знаят, че той бяга на другия бряг
Леля Стефка ме научи да приготвям оригинални картофени „гнезда“ с жълтък Рецептата е много лесна, а са адски вкусни Студентката Мина Стоянова: Батките с татуировки харесват малки, сладки, кокетни момиченца Искала популярност като сериозна жена, въпреки всичките си корекции
Заплатите на сестрите стават 3 хил. лева Това е стартовото възнаграждение Албена, която пострада на ралито край Варна, е спасена Добрата новина съобщи Николай Попов
Чували ли сте за тази измама, която тече в WhatsApp В началото разговорът изглежда безобиден – говори се за пътувания, забележителности и съвети за града, но след няколко дни тонът става по-личен и приятелски Здравко стана поредната жертва на пътя, загина при зверска катастрофа с мотора си Трагедията се е разиграла в късния следобед на 1 ноември по Карловско шосе