Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Рецепта за домашен тутманик като от професионална пекарна

Ключови думи: домашен тутманик, рецепта за тутманик, флагман

Домашен тутманик с кашкавал мек като душичка – можете ли да устоите на това удоволствие от пухкаво тесто и разтопен кашкавал? Съмняваме се! А ние имаме рецептата за това уникално удоволствие, с което ще разтопите сърцата на малки и големи! Ето как се прави невероятният кашкавален тутманик:

Необходими продукти:
200 мл топло мляко
10 г суха мая
1 яйце
100 мл олио
100 мл хладка вода
700 г брашно
1 чаена лъжичка сол
За пълнежа:
кашкавал
1 жълтък + 2-3 супени лъжици мляко за намазване отгоре .

Начин на приготвяне:
В голяма купа смесете 200 мл хладко мляко, 10 г суха мая (едно пакетче), едно яйце, 100 мл олио и 100 мл хладка вода. Разбъркайте всички съставки, след което постепенно добавете 700 г брашно. Замесете с миксер за тесто или с лъжица, а след това на ръка.

Преди края добавете една чаена лъжичка сол. Месете докато получите гладко тесто, което не лепне. Намажете го леко с мазнина и го оставете покрито с найлоново фолио за 90 минути на стайна температура. След като тестото удвои обема си, го премесете върху набрашнена работна повърхност.
Омесете го, оформете топка, сплескайте малко с ръце и с помощта на точилка разточете кора с големината на тавата, в която ще се пече. Намажете хубаво тавата с масло, след което прехвърлете кората в нея. Нарежете я на кубчета, покрийте с кухненска кърпа и оставете за поне половин час на стайна температура, за да стане тестото ефирно, меко и удвои обема си.

Върху всеки разрез наредете продълговати тънки ивици кашкавал на вкус. Попълнете всички празни места. Отгоре намажете тутманика с предварително разбития с малко мляко жълтък. По желание поръсете със сусам, ленено семе, кимион, семена от чиа, кимион или семена по избор.

Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 25 минути.

1
Коментара по темата
1.
Габи
09.10.2024 13:56:14
Рецептата не е довършена при приготвянето. На снимката се вижда завършваща кора върху пълнеж.
  Добави Коментар
От септември 100 лева глоба за всички с телефон на пешеходна пътека Това гласи една от поправките на Закона за движение по пътищата, които влизат в сила от 7 септември 2025 г. Обвиниха полицейски началник в изтезания, унижения и заплахи за изнасилване на протестиращи МВР отрича полицаите да са превишили правомощията си при действията си
Ваня Джаферович изригна гневно за катастрофата в София, иска публичен линч за шофьора Извършителят на този ужас има книжка от две седмици, като оттогава е получил 6 фиша Зеленски: Русия може да засили натиска на фронта през следващите дни Украинският президент подчерта, че Украйна ще противодейства - ако е необходимо, дори асиметрично
Най-кремавата и нежна торта Пломбир се прави много лесно, разкриваме ви тайната Лесна и бърза рецепта без печене, която ще ви накара да се влюбите в домашния десерт от първата хапка Проверете тайниците: Банкноти от соца носят хилядарки! Рекорда държат една стотинка и една серия левове - вървят за 400 000 лева
Топ 5 рецепти за туршии Най-апетитните рецепти, които ще направят зимата ви по-вкусна и ще ви накарат да си оближете пръстите Маги Джанаварова е катастрофирала Певицата преживя пътен инцидент, за щастие без сериозни последствия
Кайсиите са много полезни, но някои хора трябва да внимават с тях Днес този плод се цени не само като компонент на вкусна и здравословна храна, но и се използват активно в козметологията Дъжд и гръмотевици в неделя Над Черноморието сутринта, главно над южното крайбрежие, временно ще има ниска облачност
През юли: Цената на кафе, минерална вода и лимони върви нагоре Докато домати, краставици, яйца и брашно поевтиняват Скандал в семейството на Джо Байдън: Дъщеря му публикува снимка на съпруга си с любовницата му Малко след това публикацията изчезна от профила ѝ