Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Мачканата баница по тази рецепта направо се топи в устата

Ключови думи: мачкана баница, флагман, рецепта

Идеална е за закуска или вечеря, а може да се сервира и за обяд с чаша айран или кисело мляко. Отвън е с тънка хрупкава коричка, а отвътре е мека и сочна, всяка хапка се топи в устата, а вкусът е нещо неустоимо, трябва да го опитате!

Нашата бутер-баница ухае прекрасно, така че ще я изядете веднага, а след това ще я направите отново, при това в двойно количество – сигурни сме! Можете да коригирате съставките според собствения си избор или според това, което имате в момента. Ето какво ви трябва за невероятно вкусната Мачкана баница:

3 яйца
120 г масло
80 мл олио
1 малка чаена лъжичка сол
200 мл кисело мляко
200 мл вода (негазирана и газирана)
1 пакетче бакпулвер (10 г)
400 г. сирене по избор
1 стрък див лук (по желание)
500 гр.готови кори за баница
сусам
Начин на Приготвяне:
Първо пригответе плънката за тази фантастична баница. В по-дълбока купа се счупват три яйца и се добавят 120 г разтопено на водна баня или в микровълнова фурна масло и 80 мл олио.

След това добавете една чаша течно кисело мляко (200 мл) със стайна температура, както и една чаша (200 мл) обикновена вода, може и газирана вода. Подправете с чаена лъжичка сол или на вкус и добавете пакетче бакпулвер.

Разбийте добре всички съставки с кухненска бъркалка, докато сместа стане гладка. След това вземете тавичка с диаметър 26 см или подобна и я намажете с малко олио или масло/маргарин отдолу и по стените.

След това започнете да редите корите по следния начин: първата кора се поставя така, че да покрива половината тава, а другата половина да е извън нея. С втората кора леко застъпваме първата кора в тавата и пак половината оставяме да „стърчи“ от тавата.

В средата на тавата се поставя третата кора. С черпак се сипва от плънката да покрие дъното, след което се взема четвърта кора, намачква се леко между ръцете и се поставя в тавата. Направете същото с още три кори (общо четири кори или колкото са необходими за запълване на цялото пространство).

Отгоре се изсипват равномерно два-три черпака от плънката. След това се поръсва с настъргано сирене (може и кашкавал) или плънка по избор (например шунка) и се поръсва със ситно нарязан пресен лук, може и праз. Повторете процеса с намачкването на корите. След като наредите 4 намачкани кори, отново залейте със заливка, след това поръсете със сирене и наредете останалите кори.

Накрая полейте хубаво с плънка, след което загънете първите две кори, които висят от тавата. Отгоре се залива с останалата плънка, поръсва се със сусам или семена по избор, след което се пече 35 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Започват засилени полицейски проверки по граничните зони  Ще се проверяват български и чужди граждани, за не връчени фишове и наказателни постановления Община Царево монтира димни детектори в домовете на възрастни хора преди зимата Съвместна инициатива с Пожарната служба цели да предотврати инциденти с отопление на дърва в отдалечени населени места
Няколко тактики, как да поставим граници на децата си в интернет Дигиталният свят крие и рискове – от кибертормоз до опасно съдържание и злоупотреба с лични данни Фондация „Димитър Бербатов“ награди бургаския ученик Стоян Балтов В категория „Наука“ за ученици от V до VIII клас Стоян бе един от тримата номинирани и получи едно от най-големите отличия за млади таланти в страната
Директорът на СДВР с извънредна информация за изчезналата в планината Стефани В издирването на момичето  участват 5 спасители, заедно с четири кучета БНБ представи дизайна на българските евромонети, вижте ги Те ще бъдат в обращение от 1 януари 2026 година
Нови промени по АМ "Тракия" утре Те касаят област Пловдив Когато нямам време, правя печени бутчета с горчица! Никога сте опитвали по-вкусно нещо! Всеки може да приготви тези печени пилешки бутчета и ще бъдете изключително доволни от получения вкус
Нов успех на КСТ "Бургас 1975" в Румъния Двойката е първа година в категория Junior II и вече се класира на финал на световно ниво Даниела Рупецова иска по 1313 лв. от жените, за да ги върне в енергията им! 13-ката е число, на което Рупецова е заложила здраво, мислейки, че й носи късмет
Диона се нахвърли на заядливите мъже Хейтърите попаднаха под обстрела на певицата Ето къде временно ще е променено движението в участък от АМ „Хемус“ Промяната ще важи в периода от 10 ноември до 14 ноември