Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Торта за 15 минути без фурна и без печене. Приготвям я често, просто е невероятна

Ключови думи: торта, печене, фурна, рецепта

Ако обичате вкусни торти, които не изискват много усилия и време, тази рецепта е точно за вас! Тази торта се приготвя за няколко минути и на вкус не отстъпва на класически торти като Медената и Наполеон. Въпреки простотата си, тя е истинска находка и ще впечатли семейството и гостите ви. Не се нуждаете от фурна или специални печива – само няколко основни съставки и малко време.

Необходими продукти за форма с диаметър 18 см:

Блатове:
Брашно – 250 г
Захар – 80 г
Краве масло – 140 г
Сол – 1/3 ч.л.

Крем:
Яйца – 2 бр.
Захар – 130 г
Нишесте – 20 г
Сметана 20% – 500 г
Краве масло – 40-50 г
Ванилин или ванилова захар

Начин на приготвяне:

Приготвяне на крема:

В малка тенджера смесете яйцата, захарта и нишестето. Разбъркайте добре с телена бъркалка до получаване на гладка смес. Добавете сметаната и отново разбъркайте. Сложете тенджерата на среден огън и гответе крема, като бъркате постоянно, докато се сгъсти. След като кремът достигне желаната гъстота, добавете ванилина и разбъркайте. Накрая добавете мекото краве масло и отново разбъркайте до пълното му разтопяване. Покрийте крема с хранителна фолио в контакт, за да не се образува кора, и го оставете да се охлади.


Приготвяне на блатовете:

В голяма купа смесете брашното, солта и захарта. Добавете мекото краве масло и разбъркайте с ръце, докато получите фина, равномерна троха. Загрейте тиган на среден огън и изсипете трохите. Запържете ги до златисто, като бъркате непрекъснато, за да не изгорят.

Сглобяване на тортата:

Подгответе форма с диаметър 18 см, като покриете дъното с пергаментова хартия и намажете страните с олио, след което също ги покрийте с пергамент. Отделете 3 с.л. от трохите за украса. Останалите трохи разделете на 4 части. Започнете да редите тортата, като във формата първо сложите слой от трохите, после крем, след това отново трохи и така нататък, докато завършите с крем. Най-отгоре поръсете с отделените трохи. Покрийте тортата с фолио и я поставете в хладилника за една нощ, за да се стегне.

На сутринта внимателно извадете тортата от формата и я сервирайте. Резултатът е изключително нежна и вкусна торта, която буквално се топи в устата. Тази рецепта е чудесна за всички, които искат да приготвят нещо вкусно и впечатляващо без много усилия. Вашите близки ще бъдат възхитени от този десерт и ще искат да го приготвяте отново и отново!

Източник: Bukvarche.com

2
Коментара по темата
2.
Valya Nikolova
02.10.2024 18:48:14
Mnogo blagodaria za chudesnata recepta.Vkusna i hubava torta..lesna i barza.. Blagodaria vi ot sarce...☺
1.
Светла
01.10.2024 15:59:54
Да бе точно за 15 мин.и е готова....
  Добави Коментар
Зеленски с коментар за ситуацията в Покровск Думите му нямат нищо общо с твърденията от Москва Жестока вражда между банди в Брюксел Двама са ранени
Бавят Бюджет 2026 заради санкциите срещу „Лукойл“? Заради тях приходите намаляват с 1 млрд. евро Затварянето на рафинерията в Бургас води до тежък недостиг на средства и затруднява изпълнението на заложените цели, коментира икономист Колин Фарел се напи зверски и вбеси Том Крус 46 дубъла за една сцена
Бърз трик за по-лесно заспиване Може да помогне Всички ли мразят Слави? Тв водещият с безпрецедентен ход във фейсбук Публична тайна е, че други политически лидери имат модератори, които управляват публичните им страници и те блокират троловете
Безпрецедентна ситуация в Биг Брадър Участник крещи: "Каам ти, каам ти" Трилърът със Светльо Вуцов продължава Не е ясно дали ще играе за националите
Алекс Грозданов обра аплодисментите в Полша В идеалния отбор е Мъж се направи на жена в "Ергенът" Иронизира участничка
Какво се случва с водата в голям роден град? Хора са притеснени Круизен кораб заседна в Дунав На румънска територия