Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Д-р Гергана Попарова, новото попълнение в екипа на ЛИНА: Средата тук те предизвиква да ставаш по-добър

Тук средата ме предизвиква да научавам нови неща, но това, че има предизвикателства ми харесва, дпълва микробиологът
Ключови думи: лаборатория Лина, микробиология, Гергана Попарова

Д-р Гергана Попарова е новият лекар - специализант в микробиологичната лаборатория на „ЛИНА“. Завършила е „Медицина“ в Медицински университет – Пловдив. Решава да се завърне в родния си Бургас, въпреки предложенията за работа в града под тепетата.

„Детската ми мечта беше да стана лекар. Винаги съм искала да се занимавам с биология и химия. Това бяха любимите ми предмети в училище. Имах много добър преподавател по биология и той ме запали по нея. Постепенно и някак логично любовта към тази наука прерасна в интерес към медицината“, споделя д-р Попарова, която е възпитаник на ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ - Бургас.

"И двамата ми родители са математици, но въпреки това ме насърчиха да стана първия лекар в нашия род. Подкрепяха ме през цялото време, което ми вдъхна увереност", допълва още д-р Попарова. Влиянието, което точните науки имат върху нея, определят избора ѝ на специалност - „Микробиология“.

"Свързвам я с точните науки, заради принципа на работа. Нашата основна задача е да използваме методи, с които доказваме или отхвърляме наличието на патогенен причинител", обяснява бъдещият специалист по "Микробиология".

Д-р Попарова решава да се яви на конкурс в лаборатория „ЛИНА“, защото знае, че там има чудесни условия за обучение и работа.

„Впечатлена съм от стандартите в лабораторията. Колегите са доказани специалисти. А апаратите, които използваме, са изключителнo модерни  както в микробиологичната, така и в клиничната, и в останалите лаборатории на „ЛИНА““,  казва още тя.

Всеки ден е ново предизвикателство за нея, но и шанс да учи важни неща.

„Избирайки да специализирам „Микробиология“, излязох извън зоната си на комфорт. Тук средата ме предизвиква да научавам нови неща, но това, че има предизвикателства ми харесва. Защото именно това ни помага да ставаме по-добри“, категорична е д-р Попарова.

„ЛИНА“ е акредитирана от Министерството на здравеопазването като база за обучение на лекари-специализанти по всички основни лабораторни направления. Това е още една мотивация за младите медици да избират Бургас за своя професионална реализация.

Над 100 отровени по време на сватба в България Тържеството е било със 750 гости Откриха 6 отрязани мъжки глави край голям път Предполага се, че убитите са били членове на банда, които са жертва на други гангстери
72-годишен се удави в река Трагедия в Разлог Огромен проблем с пчелите в България Сушата погуби цели пчелини
Млада красавица отказа секс на гангстер, намериха я изнасилена и мъчително убита Зловещата история е от Бразилия Откараха 16-годишен в болница след инцидент с плаващ дюшек в Слънчев бряг (ОБНОВЕНА) Ударил си е главата, вероятно е с комоцио
Ердоган разговаря с Путин: Турция подкрепя усилията за мир в Украйна Путин е благодарил на Турция за домакинството на мирните преговори В Поморие е по-яко от Халкидики, а цените за септември на Черноморието са убийствено ниски! Българинът търси лукса - четиризвездни или петзвездни хотели, а нашите бази са прекрасни, каза експерт
"Зелената" блокада - защо язовир Черни Осъм няма да се строи Всеки го може! Ето как да подобрим здравето на очите, трябват ви само тези 6... Съвременният начин на живот, прекаран пред екрани, в комбинация с възрастови промени и външни фактори, може да отслаби зрението и да доведе до сериозни заболявания
Септември идва със смъртоносна жега Подобна прогноза бихме отхвърлили, защото според нас е нереалистична и вероятността да се сбъдне е под 40%, пишат от Метео Балканс Навремето за тези мекици се редяхме на опашка пред пекарната, вече и аз имам рецептата Тестото се приготвя с мая, не е трудно да се омеси, само трябва да престои в хладилник за 1 час