Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Разточвам ги тънко, а при печенето се надуват като балон, на тези хлебчета им трябват точно 10 минутки на фурна

Ключови думи: балон хлебчета, флагман

Представете си само – разточвате ги възможно най-тънко, а след като ги извадите от фурната, те са се надули като малки балончета!

Фантастични балон-хлебчета на фурна от най-простичките съставки – трябват им точно 10 минутки на фурна, а после може да ги напълните с каквото обичате: шунка, кашкавал, различни сосове, че дори и с шоколад! Ето какво ви трябва за рецептата:

Продукти (измерени с чаша от 200 ml):

1 чаша топло мляко
1/2 чаша топла вода
1 пак.суха мая (10 г)
1 чаена лъжичка захар
1 супена лъжица гъсто кисело мляко или заквасена сметана
3 супени лъжици олио
4-4,5 чаши брашно
Приготвяне:

1. Разтворете маята в смес от хладко мляко и вода с една чаена лъжичка захар, след това добавете олиото и киселото мляко.

Постепенно се добавя брашното и се замесва меко тесто. Всичко се меси докато започне да се отделя от стените на съда.
2. Покрийте тестото и го оставете на топло място да втаса за 40-45 минути или колкото е необходимо, за да удвои обема си.

3. Изтръскваме го върху набрашнена повърхност и с набрашнени пръсти го омесваме малко и го разделяме на 10 части.

4. Оформете топчета, поставете ги върху набрашнен плот, покрийте ги и оставете да починат 20-25 минути.

5. С точилка ги разточете на тънки кори колкото чиния. При нужда се поръсва с брашно, за да не залепне.

6. Застелете тавата с хартия и включете фурната да загрее на 250 градуса. Поставете 4 кори и ги запечете за 10 минути.

7. Веднага ги извадете и ги оставете да изстинат върху решетка и сложете нови в горещата фурна. Следващите хлебчета се пекат с няколко минути по-малко, защото фурната вече е доста загрята.

В зависимост от вашата фурна може да са ви необходими само 6 минути, за да ги изпечете. Ще изпечете всички питки за много кратко време. Остава само да ги поднесете с любимите си добавки!

Да ви е сладко!

2
Коментара по темата
2.
Авторът на статията
26.09.2024 21:39:03
Ще помоля, който няма фетиш към течни изпражнения, да не коментира рецептата. Бъдете толерантни. Пийс!
1.
И аз тъй
26.09.2024 17:21:14
Разточвам ги тънко, а при печенето се надуват като балон
----
И аз подобно, само че:
Надявам ги тънки и кат свърша се надуват кат балон
  Добави Коментар
Шерцингер гледа българско предаване Направи й впечатление пантомима Гери от Игри на волята потъна в скръб (СНИМКА) Инфлуенсърката загуби майка си
Какво се случва с Крисия и Никола Цолов? Гаджета ли са? В Национален парк „Пирин“ откриха мъж, обявен за починал преди години Служители на парковата охрана открили мъжа, който проявил агресия, когато му били поискани  лични документи за да му бъде написан акт за нарушението
Не купувам безобразно скъпата Нутела, а си я приготвям сама у дома от обикновени банани: Здравословна и вкусна! За разлика от класическата Нутела, тя не съдържа палмово масло или рафинирана захар Тази течност може да предотврати редица здравословни неприятности Какаото е много полезно, сочат експерти
Тайна съставка прави перфектни тези палачинки Рецепта без дупки за солен и сладък пълнеж! Масова стрелба до България Има жертви в Гърция
Подарък за учителите в Деня на будителите: Увеличават заплатите им Kонкретните параметри все още се обсъждат със синдикатите и директорите, посочи министърът Сърбин с гръмко изказване за Мони Николов Подчерта, че Симеон е бижу в спорта
Вкусна, топла и ароматна гъбена супа с пиле Идеална за студените есенни дни Наводнение във Варна Получиха се водопади