Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

У дома ухае невероятно от този есенен сладкиш, всички съседи се наредиха пред вратата

Ключови думи: десерт, галет, плодове, флагман, сладкиш, есенен сладкиш

Нито един купешки сладкиш не може да се сравни по вкус с ароматните домашно приготвени  печива. Въпреки това, не всяка домакиня има възможност да отдели много време за приготвяне на сложни пайове и сладкиши. В този случай на помощ идват прости рецепти, които могат да бъдат изпълнени възможно най-бързо.

Една от тези рецепти е тази за сладкиш с плодове и извара, която се приготвя без използване на кухненски робот. Процесът на приготвяне на  тестото ще отнеме не повече от 15 минути, а след още 40 минути на масата ще има домашно приготвен топъл сладкиш, който цялото семейство ще хареса, защото ухае неустоимо на есен. Ето необходимите продукти за лекия и свеж Есенен галет с плодове:

Продукти за тестото:
брашно – 270 гр;
извара – 200 гр;
масло – 100 г;
яйце – 1 брой;
бакпулвер – 1 ч.л.;
захар – 80 g;
сол – щипка;
нишесте – 1 супена лъжица;
плодове или горски плодове – 500 гр.
Начин на Приготвяне:
Добавете бакпулвера и щипка сол в купа с пресятото брашно и разбъркайте добре. Добавете студено масло, нарязано на малки парченца към съставките и разтрийте всичко с ръце, докато стане на трохи.

Към трохите добавете яйце (оставете малко яйце за намазване на галета преди печене) и извара и омесете хомогенно тесто, което не лепне по ръцете.

Прехвърлете тестото върху хартия за печене и го разточете на слой с диаметър около 30 см.

За да се сгъсти сокът, който се отделя при печенето на плодовете, трябва да поръсите тестото с една супена лъжица нишесте, оставяйки от краищата около 3 см.

Върху нишестето се поставя плънката. Поръсете плодовете със захар. По желание можете да добавите към захарта канела или ванилова захар. Аз използвах сини сливи, но става също така вкусен с круши, ябълки или каквито плодове имате под ръка.
Внимателно прегънете краищата на тестото върху плънката и намажете тестото с останалото яйце.

Поръсете отстрани със захар. Печете галета в предварително загрята на 190 градуса фурна за около 40 минути.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Скандал с Макрон Някои твърдят, че се е дрогирал във влака за Киев! От Франция категорично отрекоха Взима важно решение Васил има 2 рози, дамите пък са двойно повече
Много е болна Кели от "Женени с деца" почти не излиза от къщи Буря в "Ергенът" Мартин и Даниела с първи скандал, след като заживяха в едно имение
Получи огромно признание Надал с разгромна победа в престижна класация Прави съдбоносен избор Виктор решава за Любомира и Клаудия в утрешния епизод на реалитито
Информационният здравен център Ashkan Life чества 10 години и посреща в нов офис Широкият спектър медицински услуги – от диагностика до крайния стадий на лечението и индивидуалният подход са най-важният белег за успеха Пожар в къщата на Стармър Гъмжи от полиция около дома
Проблем с тока и метрото в Лондон Преустановено е било движението по две линии на метрото Тръмп е готов да отиде в Истанбул, чака се решение на Путин Може да има среща между 4 президенти
Шокиращ инцидент в Германия, замесени са деца 14-годишно момче е прободено много тежко от 17-годишен, друг тийнейджър също е ранен Почина известен бизнесмен Близките му веднага подали сигнал на спешния телефон 112, но пристигналите медици само констатирали смъртта му