Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

У дома ухае невероятно от този есенен сладкиш, всички съседи се наредиха пред вратата

Ключови думи: десерт, галет, плодове, флагман, сладкиш, есенен сладкиш

Нито един купешки сладкиш не може да се сравни по вкус с ароматните домашно приготвени  печива. Въпреки това, не всяка домакиня има възможност да отдели много време за приготвяне на сложни пайове и сладкиши. В този случай на помощ идват прости рецепти, които могат да бъдат изпълнени възможно най-бързо.

Една от тези рецепти е тази за сладкиш с плодове и извара, която се приготвя без използване на кухненски робот. Процесът на приготвяне на  тестото ще отнеме не повече от 15 минути, а след още 40 минути на масата ще има домашно приготвен топъл сладкиш, който цялото семейство ще хареса, защото ухае неустоимо на есен. Ето необходимите продукти за лекия и свеж Есенен галет с плодове:

Продукти за тестото:
брашно – 270 гр;
извара – 200 гр;
масло – 100 г;
яйце – 1 брой;
бакпулвер – 1 ч.л.;
захар – 80 g;
сол – щипка;
нишесте – 1 супена лъжица;
плодове или горски плодове – 500 гр.
Начин на Приготвяне:
Добавете бакпулвера и щипка сол в купа с пресятото брашно и разбъркайте добре. Добавете студено масло, нарязано на малки парченца към съставките и разтрийте всичко с ръце, докато стане на трохи.

Към трохите добавете яйце (оставете малко яйце за намазване на галета преди печене) и извара и омесете хомогенно тесто, което не лепне по ръцете.

Прехвърлете тестото върху хартия за печене и го разточете на слой с диаметър около 30 см.

За да се сгъсти сокът, който се отделя при печенето на плодовете, трябва да поръсите тестото с една супена лъжица нишесте, оставяйки от краищата около 3 см.

Върху нишестето се поставя плънката. Поръсете плодовете със захар. По желание можете да добавите към захарта канела или ванилова захар. Аз използвах сини сливи, но става също така вкусен с круши, ябълки или каквито плодове имате под ръка.
Внимателно прегънете краищата на тестото върху плънката и намажете тестото с останалото яйце.

Поръсете отстрани със захар. Печете галета в предварително загрята на 190 градуса фурна за около 40 минути.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Показа палата си за милиони, дворът е като от приказките Анелия разтвори вратите на луксозния си дом в полите на Витоша ГДБОП и ДАНС разбиха престъпна група, предоставяла незаконно българско гражданство Органите на реда извършват претърсвания на различни адреси
След тупаник при съседите: 17-годишен българин е арестуван в Гърция, задържаха и майка му До инцидента се стигнало заради свада с негов връстник Радев: Да си внесем депутати за по 500 лв, може те да са по-отговорни и ангажирани Все по-неубедително звучат успокоенията на властта за цените, казва той
Ивелин разсипа Тошко: И тоя стана мутра, нищо, че е висок 1,40 м Започнал е да говори по начин, по който хората са второ качество, а той е някакъв богоизбран, каза лидерът на „Величие“ по негов адрес Двойно повече възможности за участниците в националната стажантска инициатива „Оставаме в България“, подкрепена от А1 Два пъти повече време и близо удвоен брой обучения ще получат стажантите във водещи компании-членове на СъветаИнициативата предоставя на младите хора разнообразни възможности да надградят уменията си чрез специализирани обучения и опит в реална бизнес среда
„Лятна жълта рокля“ превзе TikTok, китайка пее хита на Веско Маринов Китайска инфлуенсърка с френски акцент превърна песента му в глобален вайб Как да охладите апартамента си през лятото без климатик и допълнителни разходи Кaк рaбoти метoдът Flaschenkühlung
Жена роди в тоалетната на дискотека Посетителите клуба се обадили на службите за спешна помощ, когато разбрали какво се случва Гонзо стана заместник-председател на комисия в УЕФА Андрей Петров е изпълнителният директор
Фестивал в Несебър дава сцена за изява на 600 деца от 6 държави Форумът обхваща дните 2-6 юли и ще се проведе на сцената на амфитеатър „Жана Чимбулева“ Созопол осъмна с планини от фасове, бутилки и стъкла след посрещането на Джулай Морнинг