Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

У дома ухае невероятно от този есенен сладкиш, всички съседи се наредиха пред вратата

Ключови думи: десерт, галет, плодове, флагман, сладкиш, есенен сладкиш

Нито един купешки сладкиш не може да се сравни по вкус с ароматните домашно приготвени  печива. Въпреки това, не всяка домакиня има възможност да отдели много време за приготвяне на сложни пайове и сладкиши. В този случай на помощ идват прости рецепти, които могат да бъдат изпълнени възможно най-бързо.

Една от тези рецепти е тази за сладкиш с плодове и извара, която се приготвя без използване на кухненски робот. Процесът на приготвяне на  тестото ще отнеме не повече от 15 минути, а след още 40 минути на масата ще има домашно приготвен топъл сладкиш, който цялото семейство ще хареса, защото ухае неустоимо на есен. Ето необходимите продукти за лекия и свеж Есенен галет с плодове:

Продукти за тестото:
брашно – 270 гр;
извара – 200 гр;
масло – 100 г;
яйце – 1 брой;
бакпулвер – 1 ч.л.;
захар – 80 g;
сол – щипка;
нишесте – 1 супена лъжица;
плодове или горски плодове – 500 гр.
Начин на Приготвяне:
Добавете бакпулвера и щипка сол в купа с пресятото брашно и разбъркайте добре. Добавете студено масло, нарязано на малки парченца към съставките и разтрийте всичко с ръце, докато стане на трохи.

Към трохите добавете яйце (оставете малко яйце за намазване на галета преди печене) и извара и омесете хомогенно тесто, което не лепне по ръцете.

Прехвърлете тестото върху хартия за печене и го разточете на слой с диаметър около 30 см.

За да се сгъсти сокът, който се отделя при печенето на плодовете, трябва да поръсите тестото с една супена лъжица нишесте, оставяйки от краищата около 3 см.

Върху нишестето се поставя плънката. Поръсете плодовете със захар. По желание можете да добавите към захарта канела или ванилова захар. Аз използвах сини сливи, но става също така вкусен с круши, ябълки или каквито плодове имате под ръка.
Внимателно прегънете краищата на тестото върху плънката и намажете тестото с останалото яйце.

Поръсете отстрани със захар. Печете галета в предварително загрята на 190 градуса фурна за около 40 минути.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Берлин с тежка позиция относно Роснефт Ето подробности Алекс Николов поведе в 2 класации в Италия Намира се в супер форма
Промени по движението на "Тракия" Корекциите засягат 3 дни Поредица от нападения на мечки В Япония
Предложението за такса "водомер" остана неразбрано? Депутат внесе уточнение, закон така или иначе няма да има  Откриха безжизнените тела на над 1000 жерава Жестока трагедия в Германия
Осъдиха голяма звезда в спорта за скандална кражба Симон няма обяснение за престъплението Военен пострада при скок с парашут - какво е състоянието му Той е със сериозни травми и е настанен в интензивното отделение на УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив
21-годишно момиче трябваше да изгони себе си или гаджето си в Биг Брадър! Реакцията й породи куп коментари Въшка си спечели фенове. Романтиката победи Човек на Путин щял да празнува Нова година в Киев? Скандално твърдение за Лавров и отношението му към Рубио
От април ще може да пътуваме директно до Ню Йорк и Чикаго Тайните на аборигенската музика и как тя лекува Двама братя от племето обикалят света и лекуват пациенти от цял свят