Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Никога повече няма да купите тулумби, след като научите тази рецепта по турски

Ключови думи: тулумби, рецепта, турски тулумби

Турски тулумби се приготвят много лесно и не са натрапчиво сладки. Опитайте тази рецепта, ще ви хареса!

Необходими са ви следните продукти:
За тестото:
2 чаши вода (400 мл)
1 супена лъжица масло (100 мл)
2 чаши и половина брашно (250 г)
1 супена лъжица олио
1 чаена лъжичка захар
1 щипка сол
4 яйца
За сиропа:
3,5 чаши захар (250 мл чаша)
2,5 чаши вода
малко лимонов сок
Начин на приготвяне:
Първо пригответе сиропа. За него в подходяща тенджера се слагат захарта и водата и когато започне да заври, се вари на слаб огън 10-15 минути, докато се сгъсти малко.

Добавете лимонов сок, гответе още няколко минути и оставете да изстине. Сиропът трябва да е напълно охладен и едва след това започнете да приготвяте тестото.

За тестото в тенджера се смесват вода, масло, олио, захар и сол и се слагат на огъня да заври.

Към сместа от врящата течност се добавя брашното, бърка се с дървена лъжица 5-6 минути и се сварява добре, така че да се оформи на топка. Оставете тестото настрана да изстине.

След като тестото се охлади, едно по едно разбийте яйцата в тестото и разбийте добре с миксер.

Прикрепете върха на звезда към торбичка и я напълнете с тестото.

Натиснете тестото в СТУДЕНО ОЛИО (може и малко хладко) и го нарежете с намаслена ножица.

Пекат се на среден огън, докато добият приятен златист цвят от двете страни. За целта може би е най-добре да имате два тигана, така че докато едното олио изстива, пържете в другото, редувайки се.

Извадете тулумбите от маслото и ги поставете в студения сироп и ги оставете да престоят 2-3 минути.
Най-лесната рецепта за турски тулумби

Нашият десерт е готов. Приятен апетит на тези, които го опитат.

1
Коментара по темата
1.
Пирожки от Пекарна Флагман
14.09.2024 13:16:31
Те турците нямат такава рецепта гепали са я
Освен Халва и Баклава и локум
Друго нямат
  Добави Коментар
Млад мъж от Бургас изпадна в отчаяние: Жена ми иска секс по два пъти на ден, не издържам вече Сутрин още не съм си отворил очите, тя вече е над мен, споделя анонимният мъж Българка снима еротичен филм с африканци на плаж в Халкидики, полицията ги арестува погрешка Според репортажа на SKAI, снимките на филма са приключили и екипът е прибирал техниката и се е приготвял да се прибира
Защо кухнята изглежда мръсна Все повече домакинства признават, че дори и при редовно чистене, мястото за готвене не излъчва онази свежест, която очакваме Ще бъде въведена наредба за временните места за палатки и кемпери извън морските плажове и къмпингите С наредбата ще бъдат уредени условията и процедурите за обособяване на такива места в зони „А“ и „Б“ на Черноморското крайбрежие
Топ 5 на най-лъжливите зодии: На тях не трябва да се доверяваш за нищо на света Астрологията откроява пет знака, за които лъжата не е грях, а инструмент – за оцеляване, забавление или просто удобство Истината за тази риалити звезда Непрекъснати, несекващи подмятания и подигравки години наред
Това са най-завистливите зодии В света на астрологията обаче има знаци, които са много по-склонни да завиждат и да търсят потвърждение на собствената си стойност чрез сравнение с другите Звезден актьорски състав в "Кошмарна комедия" разсмива Бургас до сълзи На 3 юли от 20:30 ч. публиката ще се наслади на блестящото представление "Кошмарна комедия" от майстора на френския хумор Жан Поаре
Отказа се от грима, но не и от имплантите Момичето с червен бански, което тичаше по плажа и възбуждаше мъжките фантазии, е останало в миналото. За добро или лошо обаче е тази промяна? Топ 5 на най-арогантните зодии и как нараняват другите Ето кои са най-често посочваните
Готви ли се за сватба Фолкпевицата сподели интересен кадър Всяка събота правя най-пухкавите мекици без мая по тази рецепта Въпреки че тестото не съдържа мая, то трябва да почине, за да стане еластично, в това е и тайната