Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Нарязвам пилешкото и го слагам в зелката, получава се страшна вкусотия

Ключови думи: пълнена зелка, зеле с пилешко, флагман

Не просто пълнена зелка, а гозба, достойна за всеки ресторант със звезди Мишлен! Днес ще ви научим как да приготвите вкусно и необичайно ястие със зеле и пилешко, което със сигурност ще се хареса и на семейството, и на гостите.

Всички съставки са евтини и лесно достъпни.

Както знаете, зелето е отлична диетична съставка. Засища и е нискокалорично. В тази рецепта го комбинираме с  месо от пилешки гърди – едно от най-постните и богато на протеини от своята категория. Благодарение на това се получава засищащо ястие с добро съотношение на макронутриенти.

Правилно изпечено такова ястие буквално се топи в устата. Можете допълнително да го обогатите с избрани  зеленчуци . Ако добавите и картофи в тавата, ще имате и чудесна гарнитура за Пълнената зелка по френски . Ето необходимите продукти:

Пълнена зелка по френски
Необходими продукти:
3 малки глави зеле
3 картофа
400 г пилешки гърди
6 домата
1 глава червен лук
3 яйца
30 мл лимонов сок
По желание:

100 г моцарела
Сол, черен пипер, зехтин
Начин на приготвяне:
Обелете картофите , нарежете ги на филийки, поръсете със сол и черен пипер. Лукът се нарязва на лентички, а доматите на шайби или кубчета. Пилешкото месо се нарязва на кубчета, поръсва се със сол и черен пипер, залива се с лимонов сок и се оставя да се маринова.

Отрежете зелевите глави отдолу и ги издълбайте. Поставете ги в тава, застлана с хартия за печене. Поставете картофите на дъното на издълбаните зелки. Като следващ слой добавете половината домати и лука.

Поръсете с настърган кашкавал. Отгоре се слагат месото и другата половина домати. Подправете отново със сол и черен пипер.

Смесете яйцата с киселото  мляко в купа. Залейте с получения сос зелките. Пече се 30 минути на 180 градуса.

След като леко изстинат, нарежете зелките на парчета и сервирайте.

Да ви е сладко!

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
1156 българи с доход над 1 млн. лв., декларираха ги пред НАП Нашенец изкара 70 млн. лв. от продажба на акции БМВ за половин милион вози Деси! Радев мълчи И от НСО не обелват дума за придобивката
Гала стана копие на Донатела Версаче Тв водещата прилича на сестра-близначка на модната дизайнерка Училищните дворове в Созозопол отново оживяха, 95 първокласници поеха по пътя на знанието С тържествена атмосфера и подаръци от кмета, новата учебна година започва с усмивки, вяра и надежда
Министър Мирослав Боршош откри учебната година в Професионалната гимназия по туризъм „Пенчо Семов“ в Габрово Това, че учениците могат да се обучават в реална среда, е огромно предимство, посочи Боршош Звънецът удари и зад решетките, новата учебна година започва в ЗО – Дебелт Лишените от свобода рецитираха стихове и демонстрираха стремеж към промяна и личностно развитие
Лесна и вкусна панирана коприва, която става за минути Ето я рецептата Търговците в Одрин се хванаха за главите, такова чудо не са виждали скоро Цените са доста приемливи и всеки може да намери продукти по джоба му
Има 12 операции на носа Ако не знаете, че момичето на снимките, които публикуваме, е Райна Караянева преди корекциите, едва ли ще се досетите Триумф за яхт клуб "Черноморец" Две шампионски и една вицешампионска титла извоюваха ветроходците от Бургас на Държавното първенство по олимпийски класове
Откриха обновения стадион във Ветрен За нас най-важното е, че по този начин даваме възможност на децата да спортуват и да се развиват, каза кметът Димитър Николов Гражданската война, която Западът не иска да повярва, че идва Безконтролната имиграция, икономическата стагнация и загубата на доверие в политиците неминуемо радикализират народа