Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Нарязвам пилешкото и го слагам в зелката, получава се страшна вкусотия

Ключови думи: пълнена зелка, зеле с пилешко, флагман

Не просто пълнена зелка, а гозба, достойна за всеки ресторант със звезди Мишлен! Днес ще ви научим как да приготвите вкусно и необичайно ястие със зеле и пилешко, което със сигурност ще се хареса и на семейството, и на гостите.

Всички съставки са евтини и лесно достъпни.

Както знаете, зелето е отлична диетична съставка. Засища и е нискокалорично. В тази рецепта го комбинираме с  месо от пилешки гърди – едно от най-постните и богато на протеини от своята категория. Благодарение на това се получава засищащо ястие с добро съотношение на макронутриенти.

Правилно изпечено такова ястие буквално се топи в устата. Можете допълнително да го обогатите с избрани  зеленчуци . Ако добавите и картофи в тавата, ще имате и чудесна гарнитура за Пълнената зелка по френски . Ето необходимите продукти:

Пълнена зелка по френски
Необходими продукти:
3 малки глави зеле
3 картофа
400 г пилешки гърди
6 домата
1 глава червен лук
3 яйца
30 мл лимонов сок
По желание:

100 г моцарела
Сол, черен пипер, зехтин
Начин на приготвяне:
Обелете картофите , нарежете ги на филийки, поръсете със сол и черен пипер. Лукът се нарязва на лентички, а доматите на шайби или кубчета. Пилешкото месо се нарязва на кубчета, поръсва се със сол и черен пипер, залива се с лимонов сок и се оставя да се маринова.

Отрежете зелевите глави отдолу и ги издълбайте. Поставете ги в тава, застлана с хартия за печене. Поставете картофите на дъното на издълбаните зелки. Като следващ слой добавете половината домати и лука.

Поръсете с настърган кашкавал. Отгоре се слагат месото и другата половина домати. Подправете отново със сол и черен пипер.

Смесете яйцата с киселото  мляко в купа. Залейте с получения сос зелките. Пече се 30 минути на 180 градуса.

След като леко изстинат, нарежете зелките на парчета и сервирайте.

Да ви е сладко!

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Тръмп наложи 15% мита на Северна Македония Ставката за македонски продукти през април беше 33% Как да реагираме, ако попаднем на пожар в гората? Експертите напомнят – подготовката и правилното поведение при бедствия могат да спасят животи
Написа хаплив коментар за Димо Алексиев, Ралица Паскалева го "захапа" Телевизионният водещ Митко Павлов отговори с ироничен коментар, в типичния си хаплив стил, като напомни, че човек трябва да понесе отговорност за действията си, особено ако е рецидивист Куршум отне най-важните мъже в живота на черната вдовица Първите двама са публично убити, а Славков се самоуби миналата седмица
Британец от Кубадин хванат с буркани марихуана и конопена градина в двора 57-годишен английски гражданин е задържан, след като в къщата му край Средец са открити наркотици и засаден канабис Обявиха кога ще изплащат пенсиите за август Остават броени дни
Столичният зам.-кмет Иван Василев: Оставката ми е лично решение, няма натиск Той благодари на кмета Васил Терзиев за добрата работа и пожела успех на него и неговия екип Мохамед пак е най-популярното бебешко име във Великобритания Ноа е на второ място, а Оливър - на трето
Бум на фалшиви резервации по морето, вижте как да се предпазите Проверявайте в Гугъл откъде са снимките и не се подвеждайте от примамливите цени Собственици спират от продажба имотите си, клиентите чакали еврото Очаква се засилен интересен от чуждестранни инвеститори
След адския пек: Порои наводниха пътища в Гърция Цялата страна е обхваната от проливни дъждове, бури, градушки и силен вятър Измерено: Най-дългата мълния в света е 829 км Проблясъкът на светкавицата е продължил 7,8 секунди