Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Нарязвам пилешкото и го слагам в зелката, получава се страшна вкусотия

Ключови думи: пълнена зелка, зеле с пилешко, флагман

Не просто пълнена зелка, а гозба, достойна за всеки ресторант със звезди Мишлен! Днес ще ви научим как да приготвите вкусно и необичайно ястие със зеле и пилешко, което със сигурност ще се хареса и на семейството, и на гостите.

Всички съставки са евтини и лесно достъпни.

Както знаете, зелето е отлична диетична съставка. Засища и е нискокалорично. В тази рецепта го комбинираме с  месо от пилешки гърди – едно от най-постните и богато на протеини от своята категория. Благодарение на това се получава засищащо ястие с добро съотношение на макронутриенти.

Правилно изпечено такова ястие буквално се топи в устата. Можете допълнително да го обогатите с избрани  зеленчуци . Ако добавите и картофи в тавата, ще имате и чудесна гарнитура за Пълнената зелка по френски . Ето необходимите продукти:

Пълнена зелка по френски
Необходими продукти:
3 малки глави зеле
3 картофа
400 г пилешки гърди
6 домата
1 глава червен лук
3 яйца
30 мл лимонов сок
По желание:

100 г моцарела
Сол, черен пипер, зехтин
Начин на приготвяне:
Обелете картофите , нарежете ги на филийки, поръсете със сол и черен пипер. Лукът се нарязва на лентички, а доматите на шайби или кубчета. Пилешкото месо се нарязва на кубчета, поръсва се със сол и черен пипер, залива се с лимонов сок и се оставя да се маринова.

Отрежете зелевите глави отдолу и ги издълбайте. Поставете ги в тава, застлана с хартия за печене. Поставете картофите на дъното на издълбаните зелки. Като следващ слой добавете половината домати и лука.

Поръсете с настърган кашкавал. Отгоре се слагат месото и другата половина домати. Подправете отново със сол и черен пипер.

Смесете яйцата с киселото  мляко в купа. Залейте с получения сос зелките. Пече се 30 минути на 180 градуса.

След като леко изстинат, нарежете зелките на парчета и сервирайте.

Да ви е сладко!

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Направи гръмко изказване за Русия От Кремъл отдавна искат мир, твърди Лукашенко Новият папа е голям фен на... Лъв Четиринадесети е привърженик на италианския Рома
Много се харесват Памела Андерсън и Лиъм Нийсън - това ли е новата звездна двойка? Преследва я маниак Мъж тормози Анистън
Продават на загуба Бившата двойка иска да се отърве от имение Спират им парите? Скандал със Семен Новиков и Кирил Милов
Притеснителна информация за Варна Наркотици отведоха трима в арестите Извънредно: Крум Зарков се оттегля като секретар на президента Причината е идеята за референдум за еврото
Задава ли се потоп в областите Бургас и Ямбол  BG-ALERT с предупреждение за опасност Див екшън в Перник Четирима младежи са задържани
Голям проблем с водата в... Село Полковник Серафимово Гръмна бомба за него Ще води "белия балет"