Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Шахматистите от клуб "Бургас-64" отново са републикански шампиони

Ключови думи: шк

За поредна година шахматистите от клуб „Бургас-64“ станаха безапелационни републикански шампиони, като извоюваха титлите и в трите вида шахмат – класически, ускорен и блиц.

В курорта „Албена“ първи се проведе турнирът по класически шахмат - от 1 до 5 септември. В него участваха седем отбора. С шест победи почти безпрепятствено ШК "Бургас-64" завоюва първото място. На първа дъска международният майстор Цветан Стоянов не допусна загуба и завърши с 4 т. На втора ФИДЕ-майсторът Никола Кънов, също без загуба, донесе 5 точки. На трета дъска безкомпромисен бе гросмайстор Борис Чаталбашев – 6 победи от 6 срещи. На четвърта гросмайстор Васил Спасов допусна само едно реми и финишира с 5.5 т.

Втори остана отборът на „Славия“, а трети - на „Спартак“ - Плевен.
      
През следващите два дни – 6 и 7 септември, се игра турнирът по ускорен шах, в който се включиха 17 отбора. На старта нашите състезатели претърпяха загуба от амбициозния отбор на "Каиса" - Варна, но до края не допуснаха изненади и с малка, но достатъчна преднина от половин точка отново се изкачиха на първото място.
Съставът на отбора бе същия, но капитанът Борис Чатабашев направи промени в подреждането на дъските.

Втори останаха „Каиса“ - Варна, а трети – „Славия“ - София.

Най-оспорван беше турнирът по блиц, който се проведе на 8 септември.
Още в първи кръг по дирижиран жребий вторият отбор на ШК "Бургас-64" се изправи срещу лидера и за малко изпусна победата. Последва нова загуба от варненския отбор на Павел Янев, Станислав Стоянов, Минко Шишков и Антон Костадинов. Това засили интригата за първите места.

Бургаските състезатели се мобилизираха и не допуснаха загуба до края. Макар по допълнителни показатели те отново грабнаха златните медали. Втори остана отбора на „Варна 1“, а трети - на „Каиса 1“.

Отлично се представи и вторият ни отбор в състав: Добрин Казаков, Божидар Иванов, Валентин Вълев, Ефим Кан и Николай Желев, които се класираха на 5-то място.

 

1
Коментара по темата
1.
А от Бургас-69
10.09.2024 13:04:01
по какво са шампиони?
  Добави Коментар
Странен въпрос втрещи мрежата: Изневяра ли е сексът с проститутка?  Не, бе - утринна зарядка е, коментира един от възмутените и съветва жертвата да потърси утеха в прегръдките на жиголо  Разсъблече се и запали пожар Водещата на "Островът на 100-те гривни" Диляна Попова сподели, че имала едно и също гадже със сестра си няколко месеца
Вкараха Андреа спешно в болница Феновете й са в потрес, надяват се да не е пипнала коронавирус Гамени крадат гайки от джантите в Пловдив, стотици животи са застрашени Има опасност гумите да изхвърчат в движение
Златка и Дънди: "Хелс Китчън" е истински ад Всеки път имахме таймер, което допълнително увеличаваше стреса, споделя бургазлийката Съпруга се разрови в телефона на мъжа си и животът й се преобърна на 180 градуса  Не мисля, че има някакъв начин да се справим с това, признава съсипаната жена
Галена по бански в скъп хотел Певицата показа и в каква топ форма е Наводнение взе над 100 жертви  Наводнението в Конго е причинено от проливните валежи и силните ветрове, които са довели до преливането на река Касаба
Зеленски към Путин: Украйна е готова за преговори „Целият свят чака това от много дълго време", заяви украинският президент Всяко четвърто дете е с психически проблеми Начинът на живот със стрес и социални медии води до стряскащата статистика
Сгафи жестоко Българският посланик смята, че НАТО остава ключов играч в глобалната сигурност, адаптирайки се към новите геополитически реалности, като същевременно остава последователен в основните си принципи на колективна отбрана За нищо на света не съхранявайте този продукт в хладилник Някои продукти изискват специфични условия за съхранение, за да се запазят в най-доброто си състояние, както по отношение на вкус, така и по отношение на безопасност