Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Бъркаш всичко и директно печеш - става перфектният солен кекс

Ключови думи: солен кекс, флагман, закуска

Страхотна и бърза рецепта, чудесна идея за закуска. Много простичък и вкусен солен кекс, с който ще си оближете пръстите! Може да служи като импровизиран обяд, лека закуска, предястие, пълноценна закуска, дори вечеря… Най-хубавото му е, че можете да коригирате рецептата според съставките, които имате в хладилника и всеки път ще имате Кекс-Закуска с различен вкус! Ето какво ви трябва според основната рецепта:

Необходими продукти:
4 яйца
1 чаша кисело  мляко от 200 мл (използваме същата чаша за другите мерки)
1 чаша олио
2 ½ чаши брашно
1 пакетче бакпулвер
150 гр.шунка (или какъвто колбас имате наличен)
150 гр. сирене
5 кисели краставички
½ ч. л. сол
малко черен пипер
1 ч. л. риган
За поръсване:

100 гр. пармезан (кашкавал или сирене по избор)
Начин на приготвяне:
Разбийте яйцата с бъркалка, след това добавете киселото мляко и олиото. Когато сместа е добре разбита и съставките се изравнят, добавете подправките (сол, черен пипер, риган). Хомогенизирайте добре сместа.

След това постепенно добавете брашното, в което предварително сте разбъркали бакпулвера. Накрая се добавят натрошеното сирене (може да се натроши с вилица или с пръсти), шунката на кубчета и краставиците (нарязани или настъргани).

Когато се получи гладка смес внимателно се прехвърля с лъжица в силиконова форма. Ако имате обикновена форма за кекс с дупка, първо я намаслете и поръсете с малко брашно (или просто я намажете добре с масло). Фурната трябва да е загрята на 200 градуса.

След това хванете формата за краищата и леко я разклатете и потупайте 3-4 пъти от основата, за да се разпредели добре сместа и да се запълнят празните места и да излязат въздушните мехурчета. Пече се около 45 минути на 200 градуса.

През това време пригответе друг съд за печене, покрийте го с хартия за печене и след 45 минути, когато извадите изпечения кекс, просто го обърнете върху готовия съд и отгоре настържете кашкавал или сирене по избор.

Върнете кекса в загрятата фурна за още 10 минути да се запече отгоре, след което го извадете и оставете да изстине малко, за да го нарежете хубаво. Сервирайте го с кисело мляко, тази комбинация е перфектна.
 

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Направи гръмко изказване за Русия От Кремъл отдавна искат мир, твърди Лукашенко Новият папа е голям фен на... Лъв Четиринадесети е привърженик на италианския Рома
Много се харесват Памела Андерсън и Лиъм Нийсън - това ли е новата звездна двойка? Преследва я маниак Мъж тормози Анистън
Продават на загуба Бившата двойка иска да се отърве от имение Спират им парите? Скандал със Семен Новиков и Кирил Милов
Притеснителна информация за Варна Наркотици отведоха трима в арестите Извънредно: Крум Зарков се оттегля като секретар на президента Причината е идеята за референдум за еврото
Задава ли се потоп в областите Бургас и Ямбол  BG-ALERT с предупреждение за опасност Див екшън в Перник Четирима младежи са задържани
Голям проблем с водата в... Село Полковник Серафимово Гръмна бомба за него Ще води "белия балет"