Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Вече не пържа тиквичките, а ги правя по френски – стават като шницел!

Ключови думи: шницел, тиквички, рецепта

Благодарение на текстурата си, тиквичките могат да приемат различни вкусове. Един от най-добрите начини да ги приготвите е да ги направите „по френски“, така стават много подобни на шницели.

След изпържване и паниране тиквичките със  сирене могат да служат както за гарнитура, така и за основно ястие. Ето необходимите продукти за фантастично вкусните Тиквички по френски
Необходими продукти:

2 средни тиквички
сол и смлян черен пипер
100 гр. твърдо сирене (кашкавал)
по 1 ч.л. червен пипер и сушен магданоз
4 яйца
100 гр. галета
50 гр. брашно
Начин на Приготвяне:

Не е необходимо да белите тиквичките, а само ги надраскайте с вилица върху кората – така  зеленчуците ще се изпържат по-добре.

Нарежете тиквичките на тънки филийки, сложете ги в дълбока купа, поръсете с черен пипер и сол. Оставете за 15 минути.

В една купа се смесват 100 грама настъргано твърдо сирене, ситно нарязан магданоз, яйцата и червения пипер.

В друг съд смесете брашното и галетата.

Потапяйте последователно всяка филийка тиквичка първо в сместа със сирене, а след това в панировката.

Запържват се в предварително загрят тиган по 4 минути от всяка страна.

Благодарение на пърженето в панировка със сирене, тиквичките придобиват вкус, който напомня на месо. Експериментирайте с различни подправки, за да получите всеки път ново ястие.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Две семейства в Бургас вече кандидатстваха за помощ след пожара в „Острицата“ Едното от заявленията вече е одобрено и по него е отпусната максималната помощ в размер на 1914 лв., второто е в процес на обработка Арестуваха депутат в Украйна заради корупционен скандал с покупка на дронове Започнало е и вътрешно разследване, заяви президентът Володимир Зеленски
Българинът Петър Мирчев опита да продаде оръжия за 53 млн. евро на мексикански наркокартел Той обаче не е преговарял с представители на "Халиско Нова Генерация", а с внедрени от американските служби „Сектор Г“ избухна срещу ръководството на ЦСКА Стига аматьорщина и посредственост, зоват организираните привърженици
Татуировка на врата издаде банда джебчийки от България, вилнели из Италия Три жени с богато криминално досие обирали възрастни в супермаркети в Порденоне, Удине и Бергамо, разплетени са и връзки с нелегални фабрики за цигари под кравеферми Звездата от сериала „Шербет от боровинки“ е най-красивата жена в света за 2025 г. Пет турски актриси влязоха в топ 10 на глобалната класация, в която освен красота се оценяват и влияние, и репутация
Емануела вече е дебела и стара, смятат чалга фенове Други обаче застават плътно зад любимката си Може ли да повярвате, че този чалга динозавър е на 73 години и разцепва дансинга Милко показа какво значи да си легенда – истинско шоу на живо
Крадците напуснаха София и поеха към морето, има ли бум на обирите по Черноморието Празните жилища в курортите стават лесна плячка, СДВР съветва: Уведомете съседите, подсигурете ключалките и не оставяйте имоти без надзор Този известен бизнесмен е затънал в дългове 37-годишният предприемач и инфлуенсър, който стана по-популярен за обикновения зрител и като участник в кулинарното предаване Hell’s Kitchen Даниел Бачорски, призна в откровено интервю, че макар и да е начело на цял холдинг от печеливши фирми, е натоварен с банкови заеми за милиони левове
Как алчността провали сезона в наша съседка, където пържените картофи са 16 евро, магнитчето - 20 евро, а шезлонга - 200 евро Мненията за провала на сезона циркулират – гражданите, които отдават апартаменти под наем, обвиняват ресторантьорите и държавните органи, те пък тях, а туристите – всички заедно Някои хотелиери намалиха цените с до 40 %, наистина ли е толкова слаб сезонът, говори експертът В Слънчев бряг всичко е пълно, твърди Александър Александров