Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

„Фалшива“ торта - готова е само за 10 минути и се яде с лъжица

Ключови думи: фалшива торта, флагман, рецепта

Този сладкиш се приготвя за много кратко време и всеки, който го е правил, е възхитен от лесната процедура. Можете да замените купешките  шоколадови  бонбони с тази прекрасна торта, цялата от крем . Яде се с лъжица, а нетърпеливите си взимат директно от съда, в който се приготвя тортата. Тортата е мека, но е интересно, че навсякъде има големи парчета бишкоти, които при отхапване леко хрускат, но все пак са приятно мекички от крема.

Всичко, което трябва да направите, е да подготвите съставките за тортата и след това да прекарате 10 минути в кухнята, за да я приготвите. Най-трудното е да изчакате тортата да се охлади в хладилник за няколко часа. Тортата се състои от 2 богати слоя, които са различни и идеално пасват един на друг. Ето какво ви трябва, за да си приготвите нашата Фалшива торта, която се яде с лъжица :

Продукти за първия слой:
4 чаши прясно мляко (800 мл)
половин чаша брашно (50 г)
половин чаша царевично нишесте (40 г)
1 чаша захар (160 г)
1 пакет шоколадови или обикновени бисквити (може и с бишкоти)
2 жълтъка
1 пакет сметана за разбиване
половин чаша прясно мляко
ЗА ГЛАЗУРАТА: 

инстантен шоколадов сос или черен шоколад и 1 супена лъжица олио
Приготвяне на първия слой: 
Сложете млякото в голяма тенджера. Разтворете захарта и жълтъците в прясното мляко, след това добавете останалите сухи съставки като брашно и нишесте, след което разбъркайте добре с кухненска бъркалка/тел, за да се разтворят и да не останат бучки.

Тенджерата се поставя на котлона и се загрява на умерена температура при непрекъснато бъркане, докато заври и се сгъсти, като пудинг. Разбъркайте до пълното поемане на съставките, като е важно да го правите на ниска температура, за да не загори млякото. След като млякото заври, варете още 2 минути, до получаване на необходимата консистенция.

В пудинга няма нужда да добавяте масло, тортата е изпробвана и без него е много вкусна. Докато пудингът се охлажда, разбийте половината от сметаната в малка купа и я залейте с половин чаша мляко (или според инструкциите на пакетчето). Разбийте с миксер до получаване на фин крем. Ако искате да използвате белтъците, разбийте ги на твърд сняг вместо сметаната.

Когато пудингът леко се охлади, постепенно започнете да го смесвате с разбитата сметана. Добавете 1-2 супени лъжици от разбитата сметана към пудинга и разбъркайте с шпатула, докато двете смеси станат хомогенни.

Вземете няколко бисквити/бишкоти и ги нарежете на 2-3 парчета, като е хубаво парчетата да са по-големи, за да се усещат. Можете да използвате обикновени или шоколадови бисквити или бишкоти (обикновени/шоколадови).

Смесете бисквитите в крема и разбъркайте добре. Изсипете сместа в огнеупорен съд или в съд по ваш избор с диаметър 26 см. и с помощта на шпатула заравнете добре отгоре. Поставете тортата в хладилника да стегне, докато приготвяте глазурата.

ЗА ГЛАЗУРАТА: Начупете шоколада на малки кубчета и го сложете в малка купа върху друг съд на водна баня и смесете с 1 супена лъжица олио. Бъркайте, докато шоколадът се разтопи. Можете да използвате и инстантен шоколадов сос. Изсипете разтопения шоколад върху бисквитения крем и загладете добре. Сложете тортата в хладилника да стегне за 3-4 часа, след което преди сервиране я украсете с  шоколадови трохи или по желание.

СЪВЕТ ПЛЮС: Ако искате да направите тортата на 3 слоя, направете допълнителен  шоколадов слой, който ще приготвите по същия начин като първия, само че добавете 2-3 лъжици какао и пропуснете сметаната. Вместо разбита сметана може да сложите 1-2 кубчета масло. В купата ще нанесете първо шоколадовия слой, след това белия и накрая ще го покриете с шоколадова глазура.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Над 400 ученици се събраха на тазгодишната национална среща на кампанията „Не сте сами“ Инициативата целеше превенция на употребата на наркотици Как да се храним при болест на Хашимото Над 330 000 българи се лекуват от заболявания на щитовидната жлеза
Тази събота е Велика или Мъжка задушница По традиция в Бургас от 11:00 часа ще бъдат положени цветя на паметни плочи на граждани на Бургас Носителка на Оскар празнува своя рожден ден Актрисата Уинона Райдър е родена на 29 октомври и въпреки, че е имала тежко детство  и израснала в комуна, това не е позволила на трудностите да я спрат да следва мечтите си 
Общинският съвет – Царево подкрепи ключови предложения на кмета Марин Киров Съветът даде съгласие и за изграждане на временен път във връзка с авариралия мост по път II-99 „Царево – Малко Търново“ в землището на с. Изгрев  Украйна атакува Москва с дронове трета поредна вечер Руската ПВО е унищожила общо 100 украински дрона през нощта
Борисов: Радев да каже откъде да вземем днес 1 050 000 лв за "Боташ" Ще бъде подписано коалиционно управленско споразумение Седеметажна жилищна сграда се срути край Истанбул Не е ясно дали има жертви
Бързият влак Варна-София помете човек Починал е мъж блъснат около спирка Тополи Проектозакон за безопасност на атракционите влиза за обсъждане в Министерския съвет Обмисля се закон за деца под 14 години да не използват атракционите без възрастен 
Киселова: Оттеглям се, за мен беше чест На председателската позиция на НС застана Рая Назарян Ето от какви болести страдат съвременните жени и кои се покриват от здравната каса