Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Нарежете доматите, напълнете ги с копър и ги завийте във фолио

Ключови думи: домати с копър, мариновани домати, рецепта

Ето една рецепта за салата, която не прилича на никоя друга, която познаваме. Маринованите домати вървят чудесно с ястия на скара.

Допълнителното им предимство е, че могат – или по-скоро трябва – да се приготвят няколко часа преди сервиране.Сигурно сте изпробвали някоя рецепта за предястие или основно, която да включва пълненето на доматите със салата или с плънка на основата на кайма/ориз. Но тази рецепта е различна. Тук любимите ни зеленчуци (а технически погледнато – плодове) се пълнят с билки и след това се накисват за няколко часа, за да омекнат и да се изпълнят с вкус.
Разбира се, тази рецепта е само вдъхновение. Мариноването на домати по този начин е поле за експериментиране с подправки, но и с допълнителни съставки. Така приготвените зеленчуци могат да се включат и в някоя по-традиционна салата.

Ето необходимите продукти за рецептата Пълнени мариновани домати:

Няколко хубави, здрави домата
Голяма връзка копър
1 глава червен лук
1 голяма скилидка чесън
мащерка, провансалски билки или друга билкова комбинация по ваш избор
сол, черен пипер, захар, зехтин, ябълков оцет

Начин на приготвяне:
Сложете ситно нарязан копър в голяма купа. Лукът се нарязва на малки кубчета и се добавя към копъра. Изцеждаме и чесъна в купата.

Накълцаният копър се поръсва с лъжица сол, две лъжички захар и избраната комбинация от подправки. Всичко се разбърква старателно и се оставя настрана за известно време.

Измийте доматите обилно и отстранете дръжките. Разрежете напречно от страната, противоположна на стъблото, като направите кръст, с доста дълбок разрез, но внимавайте да не разрежете зеленчука наполовина. Подправения копър набиваме плътно в разреза.

Полейте обилно доматите със зехтин и ябълков оцет, като се стараете течностите да попаднат в разрезите. Поставете всичко в найлонов плик и го затворете плътно, оставяйки въздух вътре. Поставете салатата в хладилника за няколко часа.

Преди сервиране може да ги извадите малко по-рано, за да не са съвсем студени.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Терористи щяха да потопят САЩ в кръв за Хелоуин, ФБР предотврати атентата Не пропускайте празника на тиквата на пазар „Краснодар“ Цветното събитие ще се проведе на 6 ноември от 16 часа
2 г. и 8 месеца условно за учителя-педофил Христо Кирев Присъдата е прочетена днес при закрити врати заради интимни подробности и малолетната жертва  Хибрид между ураган и средиземноморска буря със сила 160 км/ч може да удари Балканите Вижте какво се случва
Галена натиска последния златен бутон В есенната неделната вечер зрителите ще се насладят на няколко въздействащи музикални изпълнения Суперлуна е в телец. Какво да очаквате На 5 ноември 2025 г. Луната достига пълнолуние в знака на Телец и е в най-близката си точка до Земята – което прави тази лунна фаза
Заместник-министър Красимир Ненов: Сигурната и чиста енергия е двигателят на бъдещия икономически растеж Центрове за данни и изкуствен интелект представлява важна икономическа възможност за страната Николай Димитров: Черно море е нашият общ дом и вдъхновение Изложба "Аз обичам Черно море" бе открита в Несебър в присъствието на художници, учители и журналисти
Любимецът на публиката направи шокиращо разкритие Давид от „Биг Брадър“ призна, че е бил жертва на сексуално насилие Колосалната сума от 300 бона инвестира Рачков за нов салон на Виктория Изгората на Рачков търси и нови служители, защото вече не смогва сама да се справя с обслужването на клиентите си 
Влади Въргала: „Изгубих пари, но не и вярата – фалитът не е провал“ Актьорът разказа в „Преди обед“ за двете си финансови катастрофи, предателствата по пътя и уроците, които са го научили да различава загубата от истинския провал Хамас предаде тялото на убития български заложник  Сахар Барух е с българско гражданство и бе отвлечен от кибуца Беери