Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Приятелка от детството ми сподели рецептата за най-вкусия ябълков десерт, с малко продукти излизат 6 порции

Ключови думи: десерт с ябълки, флагман

Днес ви представям рецепта за десерт, която ми издаде приятелка от детството. Трябват ви килограм ябълки, малко продукти и става божествен сладкиш.

Продукти за 6 порции
За  тестото:
200 грама – масло
4 броя –  яйца
160 грама – брашно
10 грама – ванилия
2 чаени лъжици – бакпулвер
20 грама – пудра  захар

За пълнежа:
1 килограм – ябълки
100 грама – захар
лимонов сок
Начин на приготвяне:
За начало вземете яйцата и отделете белтъците от жълтъците и ги сложете на студено в хладилника. В отделна купа, трябва да пасирате маслото и жълтъците до получаване на хомогенна смес.

Прибавете ванилията, брашното и бакпулвера и веднага замесете тестото. Когато направите тестото е необходимо да го разделите на 2 части – малка и голяма.

Вземете по-малката част и я увийте добре във фолио, пъхнете в камерата. Следващото нещо, което, трябва да направите е да приготвите пълнежа.

За целта измийте добре и обелете ябълките и бавно настържете пулпата на ренде с големи отвори. Сложете ги в подходящ тиган, добавете лимонения сок и захарта, след което оставете да къкри на среден огън за период от 15 минути.

Когато време мине оставете да изстине. С помощта на миксер разбийте белтъците със захарта до получаване на твърда пяна. Бавно и старателно разпределете по-голямата част от тестото върху дъното и стените на съда за печене.

Върху него поставете ябълковата плънка, отгоре трябва да настържете с ренде с големи отвори половина от замръзналото тесто. Веднага след това е нужно да разпределите равномерно белтъчената смес.

Останалата част от замръзеното тесто се настъргва. За период от около 45 минути пъхнете сладкиша във фурната на температура от 180 градуса. Когато стане готово можете да поръсите с пудрата захар.

Да Ви е сладко!

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Учени: Пържените картофи са по-опасни, отколкото си мислите Новото изследване разкрива колко често консумирането им влияе на здравето ни 31-годишен айтозлия хванат с близо 2 промила алкохол зад волана Задържан е край Водопада
Потребителската кошница поевтиня с 1 лев за седмица Наблюдаваха се цените на 27 основни хранителни продукта Убиха съпругата на полицай от Първомай, докато той е на дежурство По една от версиите нападател е проникнал в къщата, а след като тя се е събудила от шума и се е опитала да го прогони, е била намушкана с нож
Изхвърлете вредните препарати! Всички домакини трябва да знаят тези бабини хитринки за чистене на дома Вместо концентрирани препарати използвайте домашни средства 19-годишен от София с 2.40 промила катастрофира с „Мерцедес AMG“ в Несебър До катастрофиралия автомобил били двама братя – на 16 и 19 години. По-големият заявил, че е управлявал превозното средство към момента на произшествието
Семейство от Пловдив развенча митовете: Вече няма да почиваме в чужбина, нито в Несебър, нито в Приморско е скъпо! Всяка вечер на различен ресторант – без забележка! Хотелите – също отлични, казват доволните клиенти Това са най-вкусните тиквички за зимата Лесен метод за консервиране на летния зеленчук, който ще имате подръка през студените месеци
Кошмар край Истанбул! Автобус за Одрин се преобърна, има много загинали и ранени (СНИМКИ) Инцидентът е затворил новата магистрала за часове Заловиха дрогиран шофьор в „Меден рудник“ Бил под въздействие на амфетамин и метаамфетамин
Не правете това с пералнята и прането, ще има последствия (ВИДЕО) Скритият балон в Big Tech: завишени ли са оценките с 14 трилиона долара? Амортизацията може да е ахилесовата пета на технологичните гиганти – завишените печалби имат потенциала да изкривят пазара с трилиони долари