Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Приятелка от детството ми сподели рецептата за най-вкусия ябълков десерт, с малко продукти излизат 6 порции

Ключови думи: десерт с ябълки, флагман

Днес ви представям рецепта за десерт, която ми издаде приятелка от детството. Трябват ви килограм ябълки, малко продукти и става божествен сладкиш.

Продукти за 6 порции
За  тестото:
200 грама – масло
4 броя –  яйца
160 грама – брашно
10 грама – ванилия
2 чаени лъжици – бакпулвер
20 грама – пудра  захар

За пълнежа:
1 килограм – ябълки
100 грама – захар
лимонов сок
Начин на приготвяне:
За начало вземете яйцата и отделете белтъците от жълтъците и ги сложете на студено в хладилника. В отделна купа, трябва да пасирате маслото и жълтъците до получаване на хомогенна смес.

Прибавете ванилията, брашното и бакпулвера и веднага замесете тестото. Когато направите тестото е необходимо да го разделите на 2 части – малка и голяма.

Вземете по-малката част и я увийте добре във фолио, пъхнете в камерата. Следващото нещо, което, трябва да направите е да приготвите пълнежа.

За целта измийте добре и обелете ябълките и бавно настържете пулпата на ренде с големи отвори. Сложете ги в подходящ тиган, добавете лимонения сок и захарта, след което оставете да къкри на среден огън за период от 15 минути.

Когато време мине оставете да изстине. С помощта на миксер разбийте белтъците със захарта до получаване на твърда пяна. Бавно и старателно разпределете по-голямата част от тестото върху дъното и стените на съда за печене.

Върху него поставете ябълковата плънка, отгоре трябва да настържете с ренде с големи отвори половина от замръзналото тесто. Веднага след това е нужно да разпределите равномерно белтъчената смес.

Останалата част от замръзеното тесто се настъргва. За период от около 45 минути пъхнете сладкиша във фурната на температура от 180 градуса. Когато стане готово можете да поръсите с пудрата захар.

Да Ви е сладко!

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Ако имате бутер тесто и малко шунка, задължително направете това Тези охлювчета се приготвят много лесно и стават както за закуска, така и за вечеря В Районния съд в Бургас вече обработват електронно заповедните дела Когато заявлението е подадено по електронен път, всички последващи процесуални действия на заявителя се извършват само в електронна форма
Незрящият Виктор Асенов стигна с колело от София до Бургас за ден Те тръгнаха в 20.30 часа в неделя и пристигнаха на морето в 02.30 часа във вторник Турската полиция арестува 120 служители на кметството в Измир Арестите по обвинения в предполагаема корупция са били извършени след подобна операция в Истанбул на 19 март
В никакъв случай не отнемайте свободата на тези зодии, ще ги загубите Те трудно се задържат във връзка и обикновено са готови да зарежат дори голямата любов, ако тя се опитва да им наложи своите правила Направете това по време на почивката си и ще спестите много пари Ето няколко страхотни трикчета, благодарение на които няма да се разорите по време на почивката си
Не вечеря, а кулинарен шедьовър - трябва ви малко кайма и брашно, за да направите това тестено руло Не е нужно да сте професионален готвач, за да приготвите тази вкусотия Извънредно! Голям пожар до стадиона в бургаския жк „Лазур“ (СНИМКИ/ВИДЕО) Към мястото преди малко отпътуваха няколко пожарни автомобила
Поставихме камера на къщата на село, не можахме да повярваме какво прави съседката в градината, докато ни няма Записите са запечатали всичко Това са най-големите недостатъци на зодиите
Никога не би ми хрумнало да сваря ябълка с дафинов лист, благодарна съм на свекърва ми за тази рецепта Откакто го правя, забравих за аптеките Почина уважаван полицай През годините Кръстев се утвърди като отговорен професионалист