Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Приятелка от детството ми сподели рецептата за най-вкусия ябълков десерт, с малко продукти излизат 6 порции

Ключови думи: десерт с ябълки, флагман

Днес ви представям рецепта за десерт, която ми издаде приятелка от детството. Трябват ви килограм ябълки, малко продукти и става божествен сладкиш.

Продукти за 6 порции
За  тестото:
200 грама – масло
4 броя –  яйца
160 грама – брашно
10 грама – ванилия
2 чаени лъжици – бакпулвер
20 грама – пудра  захар

За пълнежа:
1 килограм – ябълки
100 грама – захар
лимонов сок
Начин на приготвяне:
За начало вземете яйцата и отделете белтъците от жълтъците и ги сложете на студено в хладилника. В отделна купа, трябва да пасирате маслото и жълтъците до получаване на хомогенна смес.

Прибавете ванилията, брашното и бакпулвера и веднага замесете тестото. Когато направите тестото е необходимо да го разделите на 2 части – малка и голяма.

Вземете по-малката част и я увийте добре във фолио, пъхнете в камерата. Следващото нещо, което, трябва да направите е да приготвите пълнежа.

За целта измийте добре и обелете ябълките и бавно настържете пулпата на ренде с големи отвори. Сложете ги в подходящ тиган, добавете лимонения сок и захарта, след което оставете да къкри на среден огън за период от 15 минути.

Когато време мине оставете да изстине. С помощта на миксер разбийте белтъците със захарта до получаване на твърда пяна. Бавно и старателно разпределете по-голямата част от тестото върху дъното и стените на съда за печене.

Върху него поставете ябълковата плънка, отгоре трябва да настържете с ренде с големи отвори половина от замръзналото тесто. Веднага след това е нужно да разпределите равномерно белтъчената смес.

Останалата част от замръзеното тесто се настъргва. За период от около 45 минути пъхнете сладкиша във фурната на температура от 180 градуса. Когато стане готово можете да поръсите с пудрата захар.

Да Ви е сладко!

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
40 години по-младото гадже на Шер: Не мога да си представя друга жена Любовта им е голяма Ужас в морето - германец загина, спасявайки съпругата си от удавяне Трагедия в Испания
Ас на Нигерия остана шокиран от информация за националния отбор на България Ти се шегуваш с мен, нали", заяви Бабаяро пред бургазлията Кирил Евтимов Кой суверен гласува в Пазарджик? Изографисаният на банкнотите ли  Живеем във време на ускорена деградация на демокрацията, коментира Крум Зарков, а президентът изтъкна, че изборите в неделя са олицетворение на превзетата държава 
Убиха известен педофил в затвора Уоткинс излежаваше 29-годишна присъда Тъжно и грозно е това, което се случва с олимпийските ни шампиони Насар, Новиков и Рамазанов Новиков беше спрян за Световното, Рамазанов също попадна в графа "не българин", а Насар сякаш трябва да е благодарен, че му се позволи да се състезава
Знаете ли какво означава този символ в колата? В миналото тази функция беше известна на всеки шофьор Култовият кемпер от "Живите мъртви" се продава на достъпна цена, но има уловка Не е ясно дали ще тръгне, а ако това се случи ще гълта много пари по бензиностанциите
Кола и трамвай се удариха в центъра на София, задръстването е жестоко Рядко срещан инцидент Гърми скандал с Насар! Шейхове искат да го позлатят, той отказва заради България и вади лични пари Осъзнава ли спортната ни общественост колко голям феномен е Карлос?
Специално посрещане за Мони Николов в Русия Съотборниците на разпределителя го зарадваха с видео и послание Подробности за взрива пред полицейско управление Извършителят е от Дупнишко село, познат е на полицията, но не е криминално проявен