Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Тази невероятна еклерова торта е първокласен сладкиш

Ключови думи: еклерова торта, сладкиш, рецепта, рецепта за еклерова торта

Когато видим изискан десерт, по който ни потичат лигите, често си мислим, че е сложен за приготвяне. Но в случая това съвсем не е така.

Тази невероятна еклерова торта е първокласен сладкиш, за който дори не ви трябва фурна. С нея може да се справи с всеки. Зарадвайте близките още тази вечер:

Необходими продукти:
За тестото:
хрупкави бисквитки
500 мл прясно мляко
2,5 ч.л. царевично нишесте
3 супени лъжици захар
1 жълтък
0.10 мл ванилова есенция
За глазурата:
4 супени лъжици захар
2 ч.л. какао на прах
1 супена лъжица прясно мляко
50 гр. масло

Начин на приготвяне:
Ванилов пудинг на прах можете да купите от магазина. Но ако искате да го приготвите сами, направете следното: Разделете млякото на 2 равни части. Една част сложете на котлона да заври. В останалото мляко разбъркайте нишестето. В млякото с нишесте разтворете захарта, добавете ваниловата есенция или ванилия на върха на ножа, както и жълтъка. Разбийте сместа с тел и внимателно я изсипете във врящото мляко при непрекъснато разбъркване. Варете, докато се сгъсти – 5 минути.

По желание може да приготвите и крема от видеото, ако не ви притеснява количеството сметана и нямате време за варен крем: 2 пак. ванилов пудинг без варене, 3 1/2 чаши пълномаслено прясно мляко, 250-300 гр. разбита сметана.

Готовия пудинг покрийге с фолио и пъхнете в хладилника да се охлади.
Вземете подходяща форма или тава, покрийте я с фолио. Разпределете слой от бисквитите, след това – слой от пудинга. Продължете да редувате така. Последният слой трябва да е от бисквити.


Пригответе шоколадова глазура: смесете захарта и какаото, добавете млякото. Сложете в малка тенджерка на котлона. Когато масата започне да ври, добавете маслото. Разбъркайте, докато маслото се разтопи напълно. Махнете от огъня, охладете леко и залейте с глазурата готовия десерт.

Сложете тортата в хладилника за една нощ и след това се насладете на перфектният ѝ вкус.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Зеленски с коментар за ситуацията в Покровск Думите му нямат нищо общо с твърденията от Москва Жестока вражда между банди в Брюксел Двама са ранени
Бавят Бюджет 2026 заради санкциите срещу „Лукойл“? Заради тях приходите намаляват с 1 млрд. евро Затварянето на рафинерията в Бургас води до тежък недостиг на средства и затруднява изпълнението на заложените цели, коментира икономист Колин Фарел се напи зверски и вбеси Том Крус 46 дубъла за една сцена
Бърз трик за по-лесно заспиване Може да помогне Всички ли мразят Слави? Тв водещият с безпрецедентен ход във фейсбук Публична тайна е, че други политически лидери имат модератори, които управляват публичните им страници и те блокират троловете
Безпрецедентна ситуация в Биг Брадър Участник крещи: "Каам ти, каам ти" Трилърът със Светльо Вуцов продължава Не е ясно дали ще играе за националите
Алекс Грозданов обра аплодисментите в Полша В идеалния отбор е Мъж се направи на жена в "Ергенът" Иронизира участничка
Какво се случва с водата в голям роден град? Хора са притеснени Круизен кораб заседна в Дунав На румънска територия