Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Тази невероятна еклерова торта е първокласен сладкиш

Ключови думи: еклерова торта, сладкиш, рецепта, рецепта за еклерова торта

Когато видим изискан десерт, по който ни потичат лигите, често си мислим, че е сложен за приготвяне. Но в случая това съвсем не е така.

Тази невероятна еклерова торта е първокласен сладкиш, за който дори не ви трябва фурна. С нея може да се справи с всеки. Зарадвайте близките още тази вечер:

Необходими продукти:
За тестото:
хрупкави бисквитки
500 мл прясно мляко
2,5 ч.л. царевично нишесте
3 супени лъжици захар
1 жълтък
0.10 мл ванилова есенция
За глазурата:
4 супени лъжици захар
2 ч.л. какао на прах
1 супена лъжица прясно мляко
50 гр. масло

Начин на приготвяне:
Ванилов пудинг на прах можете да купите от магазина. Но ако искате да го приготвите сами, направете следното: Разделете млякото на 2 равни части. Една част сложете на котлона да заври. В останалото мляко разбъркайте нишестето. В млякото с нишесте разтворете захарта, добавете ваниловата есенция или ванилия на върха на ножа, както и жълтъка. Разбийте сместа с тел и внимателно я изсипете във врящото мляко при непрекъснато разбъркване. Варете, докато се сгъсти – 5 минути.

По желание може да приготвите и крема от видеото, ако не ви притеснява количеството сметана и нямате време за варен крем: 2 пак. ванилов пудинг без варене, 3 1/2 чаши пълномаслено прясно мляко, 250-300 гр. разбита сметана.

Готовия пудинг покрийге с фолио и пъхнете в хладилника да се охлади.
Вземете подходяща форма или тава, покрийте я с фолио. Разпределете слой от бисквитите, след това – слой от пудинга. Продължете да редувате така. Последният слой трябва да е от бисквити.


Пригответе шоколадова глазура: смесете захарта и какаото, добавете млякото. Сложете в малка тенджерка на котлона. Когато масата започне да ври, добавете маслото. Разбъркайте, докато маслото се разтопи напълно. Махнете от огъня, охладете леко и залейте с глазурата готовия десерт.

Сложете тортата в хладилника за една нощ и след това се насладете на перфектният ѝ вкус.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Стягат сватба Афра Сарачоглу и Мерт Рамазан Демир   Сладкиш-изненада с най-вкусния и нежен крем, който се крие в тестото Можете да го направите с или без плодове
Жена е с опасност за живота след бой с бастун 78-годишният ѝ бивш съпруг е задържан Зодиите, които винаги се връщат при бившите си Причините за раздялата нямат никакво значение
Защо качествената дограма е ключът към комфорт и спокойствие у дома? Съдът в Лондон ще произнесе присъдите на шестимата българи, признати за виновни в шпионаж Петима членове на шпионската клетка са - нейният лидер Орлин Русев, Бисер Джамбазов, Катрин Иванова, Ваня Габерова и Иван Стоянов
Цял живот ще сте ми благодарни за тази рецепта за най-сочните кюфтета - без пържене, без капка олио и хляб Всички приятели и познати ги обожават, а у дома не искат да опитат други Почина светило в хирургията (СНИМКА) Изтъкнатият специалист д-р Борил Петров си отиде едва на 60-годишна възраст
Медмаг – медицински инструменти и облекло за бъдещи и реализирани медици Изрита младото си гадже, ето я причината Глория се е разделила с Добромир
Кюрдската работническа партия обяви, че се е разпуснала По-рано Йоджалан, основателят на обявената за терористична групировка ПКК, призова да се сложи край на въоръжената борба, а Анкара заговори, че той може да бъде освободен от затвора НАП без милост: Запорира пенсии и заплати на хиляди българи Над 47 хиляди длъжници не са имали достъп до доходите си през изминалата година