Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Бърза рецепта за пиле със спанак и сушени домати

Ключови думи: рецепта, пиле, спанак, сушено домати

Пилето отдавна не е само пиле с картофи или пиле с ориз. Но колкото и много и вкусни рецепти с пиле да приготвяме, винаги остават още невероятно сполучливи, лесни и различни нови рецепти с пиле. Рецептата за пиле със спанак и сушени домати е точно такава рецепта, която превръща обикновени продукти в необикновено ястие, и то за нула време и с минимум усилия. Приготвена с качественото пилешко филе, рецептата за пиле със спанак и сушени домати е невероятно подходяща, както за неделния пищен обяд със семейството, така и за посрещане на гости.

Необходими съставки: 

За пилето:
пилешки филенца - 500 грама
мащерка - 1/2 чаена лъжица
розмарин - 1/2 чаена лъжица
риган - 1/2 чаена лъжица
босилек - 1/2 чаена лъжица
сол - 1/2 чаена лъжица
зехтин - 2 супени лъжици
За соса:
сушени домати 10 броя
спанак - 150 грама(пресен)
чесън - 2 скилидки
сол - 1/2 чаена лъжица
каперси - 2 супени лъжици
пушен червен пипер - 1/2 чаена лъжица
готварска сметана - 200 мл

Начин на приготвяне:

Първата стъпка от рецептата за пиле със спанак и сушени домати е подготовката на пилешкото месо. За да бъде вкусно и пълноценно вашето ястие използвайте охладено пилешко филе. Измивате и подсушавате парчетата месо добре, като го нарязвате на сравнително еднакво големи парчета. 

Поставете ги в купа, поръсете ги със стритите подправки и солта, след което ги втрийте добре в парчетата месо, пише supichka.com. В голям сгорещен тиган с незалепващо покритие сгорещете мазнината и запържете добре парчетата пиле от всички страни, до получаване на златист цвят. Извадете парчетата месо от тигана.

В същия тиган и мазнина добавете нарязаните на парчета сушени домати, чесъна, а също така и измития спанак. Добавете солта, червения пипер, каперсите и сметаната. Оставяте соса да заври, след което добавете парчетата пилешко и оставете да поври около 10 минути, като на половината от времето завъртате пилешките филенца от другата страна.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Киселова решава за предложението за референдум Ще има ли гласуване в Народното събрание? Температурите днес ще са... Между 15 и 20 градуса в най-топлите часове от денонощието
Незрящият Виктор Асенов пробяга 80 км на Асеновградски баири въпреки дъжда  Несломимият и водачите му започнаха състезанието още в 7.00 сутринта в събота Скандал с Макрон Някои твърдят, че се е дрогирал във влака за Киев! От Франция категорично отрекоха
Взима важно решение Васил има 2 рози, дамите пък са двойно повече Много е болна Кели от "Женени с деца" почти не излиза от къщи
Буря в "Ергенът" Мартин и Даниела с първи скандал, след като заживяха в едно имение Получи огромно признание Надал с разгромна победа в престижна класация
Прави съдбоносен избор Виктор решава за Любомира и Клаудия в утрешния епизод на реалитито Информационният здравен център Ashkan Life чества 10 години и посреща в нов офис Широкият спектър медицински услуги – от диагностика до крайния стадий на лечението и индивидуалният подход са най-важният белег за успеха
Пожар в къщата на Стармър Гъмжи от полиция около дома Проблем с тока и метрото в Лондон Преустановено е било движението по две линии на метрото