Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Тези свински шишчета подлудяват всички с аромата си, а тайната е толкова проста

Ключови думи: свински шишчета, флагман, тайна

Лятото е време за пикници и барбекюта. Без съмнение мнозина свързват последното с ароматни скари и деликатесите, които може да приготвим на тях.

Именно заради това от jenata.blitz.bg се допитахме до опитни скараджии за това има ли тайна при приготвянето на перфектното месце, метнато върху скарата.

„Да! Има няколко тънкости!“ – категорични са скараджиите.

„Важни са няколко неща при приготвянето на ароматно и вкусно месо на скара! Има лесна рецепта за шишчета от свински врат, които подлудяват всички още с аромата си, а за вкуса да не говорим“, казват скараджиите.

Ето как да приготвите най-вкусните свински шишчета на скара:
Необходими продукти:
Свински врат – 1 кг
Лук - 3 средни глави лук
Чесън – 5 скилидки
Сол, подправки, черен пипер - на вкус
Соев сос - за марината
Растително масло (оли) - за смазване
Начин на готвене:
„Измийте свинското, подсушете и нарежете на равни квадратчета. Желателно е дебелината им да бъде приблизително три сантиметра“, казват скараджиите.

Нарежете лука на половин пръстени.

За марината смесете лук, чесън, сол, любими подправки и черен пипер. Полейте с малко олио и соев сос.

Поставете месото в маринатата и разбъркайте добре. След това покрийте съда с марината и месото с прозрачно фолио (може и с кърпа) и го поставете в хладилника. 

„Месото може да се използва след четири до пет часа, но е по-добре да го оставите за един ден. Колкото по-дълго държите месото, толкова по-сочно става“, категорични са скараджиите.

Пече се с лук. Можете да добавите и домати.

„Най-добре е да приготвите шишчетата на въглищна скара, но и на електрическа ще се получат добре. Все пак ако има как – заложете на въглищата“, казват скараджиите и поясняват: 

„От време на време обръщайте шишчетата, а освен това и ги намажете с масло – ще станат още по-крехки и вкусни“.

Сервирайте готовия кебап със сос, зеленчукова салата или картофи. Добър апетит!

Важно:
калорично съдържание - 280 kcal на 100 ml;
време за готвене - от 4 часа до 1-2 дни (в зависимост от това колко дълго оставяте месото да се маринова). / jenata.blitz.bg
 

1
Коментара по темата
1.
Скараджия
24.07.2024 16:13:34
Тайна за милиони. На скарата майката е в обръщането. Соев сос ,табаско, боклуци яжте си ги
  Добави Коментар
Руски инфлуенсърки заради видео край Сочи Снимали го на фона на украинска атака Влак с над 200 пътници се блъсна в паднало дърво в Германия Няма пострадали
Българи от Виена на вълнуваща среща в Дома на писателя в Бургас Почетен гост на театрално-музикалния спектакъл ще е директорът на Изпълнителната агенция за българите в чужбина Райна Манджукова Колко опасни са 75-годишните шофьори Според немско издание те дори може да намалят рисковете от катастрофи по пътищата
Ферма на ужасите - убиха две жени и ги хвърлиха на прасетата Жестокост в ЮАР Баба от Хисаря даде 18 бона на ало измамник Полицията залови посредника, взел парите
Голям купон на рождения ден на Тони Стораро, Азис и Софка го изненадаха Танцьорка вдигна градусите на настроението Цяла година без смъртен случай на пътя в голям европейски град В Хелзинки са отличници
Румънецът, причинил катастрофата с шест пострадали, излиза на свобода срещу 20 000 лв Сумата трябва да бъде платена в тридневен срок Конър Макгрегър с шампионския пояс на MAX FIGHT Ирландската звезда на UFC гордо позира с шампионския пояс на неговата яхта
Експерт изчисли смъртоносната доза пиене Изследването звучи логично, макар че много футболни фенове от България биха го оспорили с видео и снимкови доказателства и свидетели Заспа или не заспа - колко пари плащаме на този депутат на месец Народните представители са баровци финансово