Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Тези свински шишчета подлудяват всички с аромата си, а тайната е толкова проста

Ключови думи: свински шишчета, флагман, тайна

Лятото е време за пикници и барбекюта. Без съмнение мнозина свързват последното с ароматни скари и деликатесите, които може да приготвим на тях.

Именно заради това от jenata.blitz.bg се допитахме до опитни скараджии за това има ли тайна при приготвянето на перфектното месце, метнато върху скарата.

„Да! Има няколко тънкости!“ – категорични са скараджиите.

„Важни са няколко неща при приготвянето на ароматно и вкусно месо на скара! Има лесна рецепта за шишчета от свински врат, които подлудяват всички още с аромата си, а за вкуса да не говорим“, казват скараджиите.

Ето как да приготвите най-вкусните свински шишчета на скара:
Необходими продукти:
Свински врат – 1 кг
Лук - 3 средни глави лук
Чесън – 5 скилидки
Сол, подправки, черен пипер - на вкус
Соев сос - за марината
Растително масло (оли) - за смазване
Начин на готвене:
„Измийте свинското, подсушете и нарежете на равни квадратчета. Желателно е дебелината им да бъде приблизително три сантиметра“, казват скараджиите.

Нарежете лука на половин пръстени.

За марината смесете лук, чесън, сол, любими подправки и черен пипер. Полейте с малко олио и соев сос.

Поставете месото в маринатата и разбъркайте добре. След това покрийте съда с марината и месото с прозрачно фолио (може и с кърпа) и го поставете в хладилника. 

„Месото може да се използва след четири до пет часа, но е по-добре да го оставите за един ден. Колкото по-дълго държите месото, толкова по-сочно става“, категорични са скараджиите.

Пече се с лук. Можете да добавите и домати.

„Най-добре е да приготвите шишчетата на въглищна скара, но и на електрическа ще се получат добре. Все пак ако има как – заложете на въглищата“, казват скараджиите и поясняват: 

„От време на време обръщайте шишчетата, а освен това и ги намажете с масло – ще станат още по-крехки и вкусни“.

Сервирайте готовия кебап със сос, зеленчукова салата или картофи. Добър апетит!

Важно:
калорично съдържание - 280 kcal на 100 ml;
време за готвене - от 4 часа до 1-2 дни (в зависимост от това колко дълго оставяте месото да се маринова). / jenata.blitz.bg
 

1
Коментара по темата
1.
Скараджия
24.07.2024 16:13:34
Тайна за милиони. На скарата майката е в обръщането. Соев сос ,табаско, боклуци яжте си ги
  Добави Коментар
Тези 5 зодии не са нужни на никого Според астролозите, именно те много по-често от останалите не намират мястото си в обществото Масово купуваме по няколко апартамента, за да съхраним парите си Някои влагат парите си в недвижима собственост в чужбина 
Често имат проблеми със закона Убийства, дрога и бой са част от живота на турските звезди Бягайте далеч! Представителите на тези зодии съсипват живота на другите Бягайте далеч от тях
Масови арести на лекари заради фиктивни медицински изследвания Хора, работещи в хранителната промишленост, обявяване за здрави без проверка срещу заплащане 232 заплати са нужни за собствен дом в Гърция Поскъпнаха с над 50% от 2000 г. насам
Тревожен звънец - над две трети от 15-годишните у нас са функционално неграмотни България е сред страните с най-висок дял на деца, които не разбират основен текст и не умеят да прилагат елементарни математически знания Само едно тънко резенче седмично и орхидеята ще се събуди пред очите ви Опитайте това решение и ще видите експлозия от цветове
Вижте програмата за традиционните нестинарски игри на 3 юни в Царево Село Българи – „Св. Св. Константин и Елена“ също празнува на този ден Най-привлекателните хора са от тази зодия Те обграждат с внимание, подкрепа и грижа онези, които решат да очароват - и хората бързо им отвръщат със същото
Министър Вълчев бесен на Терзиев заради обявения неучебен ден за учениците Иска ограничение за кметовете да обявяват неучебни дни Семпъл, но много вкусен сладкиш - днес го направих с малини, вчера с ягоди, а утре ще пробвам с боровинки Следвайте тази изпитана рецепта и се насладете на съвършенството на вкусовете