Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Тази рецепта за пилешки рулца Фантазе с пълнеж е истински шедьовър, правя ги както за обяд, така и за вечеря

Ключови думи: пилешки рулца фантазе, флагман, рецепта

Днес приготвяме вкусни пилешки рулца с пълнеж. Тези сочни горещи рулца могат да се сервират както на празнична маса, така и за семейна вечеря, допълнени с гарнитура. Приготвянето е лесно и бързо. Ето необходимите продукти за пилешки рулца Фантазе:

Необходими продукти: 

7-8 бр. пилешки пържоли от бут
70-100 гр. твърдо  сирене по избор (или кашкавал)
2 скилидки чесън
2 с.л. заквасена сметана (може и майонеза)
връзка зелени подправки по избор
1 с.л. растително масло
1 ч.л. сол
1/2 ч.л. червен пипер
черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

За тези рулца използвам пилешко филе от бут. Покрийте го със стреч фолио и го начукайте с чук. Можете да използвате пилешки гърди, като първо ги нарежете по ширина на три тънки пласта. Добавете сол и черен пипер на вкус.

За плънката настържете сиренето на едро ренде, добавете две скилидки чесън, прекарани през преса. Добавете нарязани билки, аз използвам магданоз. Подправете всичко с майонеза или заквасена сметана и разбъркайте. Пълнежът за рулцата е готов.

По желание можете да използвате зеленчуци или пържени гъби за пълнеж. Поставете плънката върху ръба на филето и го завийте на руло. Ако е необходимо, закрепете краищата с клечки за зъби. Повторете процеса с останалите филета.

Вземете тава за печене и я намажете с растително масло. Готовите рулца нареждаме в тавата плътно едно до друго. Можете да го приготвите във  фурната или на тиган.

Сега нека приготвим соса за намазване на рулцата. Към една супена лъжица растително масло добавете половин лъжица чаена сол и половин лъжица сладък червен пипер. Разбъркайте старателно. Намазваме всичките си пилешки рулца с получения сос.

Тавата се поставя в предварително загрята на 200 градуса фурна и се пече 30-40 минути. Извадете рулата от фурната и сервирайте с картофено пюре или друга гарнитура.

Получава се много вкусно и сочно пилешко месо, което буквално се топи в устата.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Мъж преживя кошмар докато бере гъби Шок в гора в РСМ Боряна Калейн върна изгубен портфейл Олимпийската ни вицешампионка 
Как да държим новото ни кученце активно, без да съсипе дома? Полезни препоръки Лют екшън в страната - скандал между непълнолетни завърши с намушкване В Ракитово
Хуманоиден робот и марсоходи в новия STEM център в ОУ „Любен Каравелов“ Те ще помагат на учениците да учат чрез експерименти, практически задачи и реални проекти, обединяващи науката, технологиите, инженерството и математиката Сигнал за бомба евакуира летище "Пловдив" Проверката не е установила наличие на взривно устройство
Вселената подготвя щедри подаръци за 3 зодии Според астрологията Светльо Вуцов заляга и над образованието Освен, че пази добре
2 признака, че с гаджето ще се разделите Внимавайте, защото връзката може да се разпадне незабелязано Страшен пожар зад Кауфланд По информация на свидетели, пламъците са лумнали в близост до голям супермаркет, като в района има паркирани автомобили, които се намират опасно близо до огъня
Горивата поскъпват заради санкциите срещу „Лукойл“ Изборът на особен управител е най-правилния ход, но да не се пипат активите на компанията, за да не ни осъди, предупреждава бивш министър Гришо се радва на страхотна романтика С любимата му актриса