Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Трябват ми само два продукта и правя скоростен сладолед

Ключови думи: сладолед, рецепта, флагман

Днес ще споделя с вас една много лесна рецепта за сладолед от две съставки, чиято подготовка ще отнеме само 5-10 минути от времето ви.

Рецепта:

Сметана – 500 грама
Не гъсто сладко – 250-300 грама
Да започнем с това, че ще ви трябва любимото ви сладко, аз избрах сладко от череши, 250 грама.

За да се отървете от големите парчета плодове, използвайте потапящ се блендер, за да пасирате сладкото до гладкост.

Изберете сладко за сладолед по ваш вкус; Предпочитам череша заради нейния ярък аромат и вкус.

След това преминаваме към сметаната. Препоръчвам да ги поставите във фризера за около 30 минути преди да разбиете.

Преди да започнете да разбивате, разклатете добре пакета със сметаната, за да стане хомогенна.

Важно е съдът за разбиване да е сух и чист, това е от решаващо значение за постигане на желаната текстура на крема.

Използвайте ръчен или планетарен миксер с бъркалка за разбиване.

Започнете да разбивате на ниска скорост и постепенно я увеличавайте.
Колкото по-високо е съдържанието на мазнини в сметаната, толкова по-бързо ще достигне желаната консистенция. Кремът с 35% масленост се разбива по-бързо от 33%.

Доведете сметаната до меки върхове. Те трябва да се смесват лесно с другите съставки и да не се стичат от бъркалките на миксера.

Сега, продължавайки да биете на минимална скорост, постепенно добавете конфитюра.

Кратко време е достатъчно, за да може сметаната да се смеси добре със сладкото. След като опитате тази смес, ще се убедите в нейното превъзходство: черешовият маслен крем се оказва невероятно вкусен.

Изсипете сместа в съд, заравнете и поставете във фризера за 5-6 часа.

Сладоледът не изисква разбъркване по време на процеса на замразяване, тъй като не се образуват ледени кристали.

Най-добре е да направите сладоледа предната вечер, за да можете да се насладите на този летен десерт на следващия ден.

След като замръзнат, оформете топчета и ги поставете в подходящи форми за сервиране

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Има загинали при дронови атаки на Украйна в Ростов и Батайск Цивилни и екипаж на товарен кораб сред жертвите на нощните удари, Москва и Киев се обвиняват взаимно ЦСКА с ново бразилско крило - Лео Перейра идва с амбиции и скорост След Алехандро Пиедраита, армейците усилват фланговата мощ с талант от Серия А на Бразилия
Традицията "Коледуване" оживя на площада в Царево Кулминацията на събитието беше голямото общо хоро, в което се включиха и жители, и гости на града Британските власти натискат Абрамович: Преведи парите или ще те съдим Стармър поиска незабавното прехвърляне на 2,5 млрд. паунда от продажбата на „Челси“ за жертвите на войната в Украйна
Гъста мъгла, лед и ограничения за тирове по магистралите - внимателно на пътя! Частични ремонти, заледявания и временни забрани за движение на тежкотоварни камиони ще усложнят трафика преди празниците 18 декември: Имен ден празнуват Модест и Севастиян - време за духовна сила и равносметка Църквата почита свети Модест Йерусалимски - символ на вяра, мъдрост и лична отдаденост
Община Поморие награди най-добрите си спортисти за 2025 година Ето кои таланти изпъкнаха Мъгливо начало и слънчев край: стабилно време в четвъртък с до 13 градуса След слънчев край на традиционната работна седмица, уикендът ще донесе облаци, дъжд и спад на температурите
Истината за връзката между Киара и Краси след финала на "Ергенът: Любов в рая" След романтичните сцени пред камерите, риалити двойката разкри какво се случи между тях в реалния живот Грипът удари Европа по-рано от обичайното с нов щам СЗО предупреждава за по-ранна и агресивна грипна вълна в Европа с високи нива на зараза в 27 държави
Дженифър Анистън разкри тайната си срещу остаряването Холивудската звезда впечатлява с дисциплина и постоянство, като залага на силови тренировки вместо на краткосрочни диети Форбс отличи младия рефер и финансист Геро Писков в престижната класация "30 под 30" Елитният съдия от родната лига намира признание не само на терена, но и в света на високите финанси и технологиите