Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Трябват ми само два продукта и правя скоростен сладолед

Ключови думи: сладолед, рецепта, флагман

Днес ще споделя с вас една много лесна рецепта за сладолед от две съставки, чиято подготовка ще отнеме само 5-10 минути от времето ви.

Рецепта:

Сметана – 500 грама
Не гъсто сладко – 250-300 грама
Да започнем с това, че ще ви трябва любимото ви сладко, аз избрах сладко от череши, 250 грама.

За да се отървете от големите парчета плодове, използвайте потапящ се блендер, за да пасирате сладкото до гладкост.

Изберете сладко за сладолед по ваш вкус; Предпочитам череша заради нейния ярък аромат и вкус.

След това преминаваме към сметаната. Препоръчвам да ги поставите във фризера за около 30 минути преди да разбиете.

Преди да започнете да разбивате, разклатете добре пакета със сметаната, за да стане хомогенна.

Важно е съдът за разбиване да е сух и чист, това е от решаващо значение за постигане на желаната текстура на крема.

Използвайте ръчен или планетарен миксер с бъркалка за разбиване.

Започнете да разбивате на ниска скорост и постепенно я увеличавайте.
Колкото по-високо е съдържанието на мазнини в сметаната, толкова по-бързо ще достигне желаната консистенция. Кремът с 35% масленост се разбива по-бързо от 33%.

Доведете сметаната до меки върхове. Те трябва да се смесват лесно с другите съставки и да не се стичат от бъркалките на миксера.

Сега, продължавайки да биете на минимална скорост, постепенно добавете конфитюра.

Кратко време е достатъчно, за да може сметаната да се смеси добре със сладкото. След като опитате тази смес, ще се убедите в нейното превъзходство: черешовият маслен крем се оказва невероятно вкусен.

Изсипете сместа в съд, заравнете и поставете във фризера за 5-6 часа.

Сладоледът не изисква разбъркване по време на процеса на замразяване, тъй като не се образуват ледени кристали.

Най-добре е да направите сладоледа предната вечер, за да можете да се насладите на този летен десерт на следващия ден.

След като замръзнат, оформете топчета и ги поставете в подходящи форми за сервиране

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Англичанин, живущ у нас, твърди, че за храна плащаме толкова, колкото и те Над 3700 фиша за един ден, заради липса на зимни гуми и други пътни нарушения КАТ започна акция "Зима"
Създателят на фалиралата турска борса за криптовалути се обеси в затвора Фарук Йозер излежаваше една от най-тежките присъди, издавани някога в Турция Имотен спор взе 2 жертви и рани 15 души Трагедията се е разиграла на остров Крит
Това е вкусът на детството - топи се в устата, а рецептата е по-лесна, отколкото изглежда Ето как се приготвя Поклонението пред Иван Тенев ще е днес в църквата „Свети Седмочисленици“ в София От 1980 г. той бе автор на текстове на поп и рок песни за някои от най-известните български изпълнители
Защо феновете настръхнаха срещу "Златното момче" Мерт Рамазан Демир Приемат новата му връзка като продължение на забежките с Пелин и Дияр и изневяра по отношение на Сейран Голям празник е! Спазват се вековни традиции – днес не правете това за нищо на света Почитаме тайни християни, които служили в двореца на персийския цар Сапор
Изчезнал преди 17 години мъж и обявен за починал, е открит жив в Пирин При опит на служителите да го проверят и да му поискат лични документи, мъжът е проявил агресия Тръмп заплаши с военна сила Нигерия Причината била продължаващото и ескалиращо насилие в Нигерия
Изгониха диджея Иван от Big Brother заради агресия Шоуто напусна и тираджията Калин Шерцингер гледа българско предаване Направи й впечатление пантомима