Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

"Всичко в една чаша" и става най-лесният, бърз и вкусен пай!

Ключови думи: всичко в една чаша, флагман, пай

Рецептата за този  пай е много лесна за запомняне, тъй като почти всички съставки се използват в едно и също количество. Казва се „Всичко в една чаша“.

Ние използваме плодове за пълнеж на  пай, можете да изберете всеки на вкус. През лятото е по-добре да готвите с пресни плодове, през зимата замразените плодове от фризера са идеални. Тази торта принадлежи към простото и бързо печене, което всеки може да направи.

Необходими Продукти:
Захар – 1  чаша
Грис – 1  чаша
Кисело мляко – 1  чаша
Плодове – 1  чаша
Масло – 100 г
Яйце – 2  бр.
 Бакпулвер – 1  ч.л.
Сол – 1/3  ч.л.
Начин на Приготвяне:
Разбийте две яйца в дълбока купа, добавете захарта и щипка сол, разбъркайте добре с бъркалка до гладкост.

Изсипете кисело мляко със стайна температура в яйчената смес, разбъркайте отново.

Пресейте брашното през сито, смесете с  бакпулвера, изсипете в основната маса. След брашното се добавя и гриса.

Смесете добре всички компоненти с бъркалка, за да получите хомогенно  тесто без бучки. Залива се с определеното количество олио.  Тестото може да се остави да престои 30 минути, така че грисът да набъбне малко. Ако няма време, можете веднага да започнете да печете.

Добавете пресни или замразени плодове към  тестото, разбъркайте с лъжица. Замразените плодове не трябва да се размразяват предварително, добавете ги към  тестото в оригиналната им форма. Можете също така да не добавяте плодове към тестото, а просто да ги поставите отгоре.

Постелете топлоустойчива форма за печене с пергамент. Тъй като тестото съдържа масло, не трябва да залепва за тигана. Изсипете тестото във формата, изравнете го с шпатула.

Загрейте фурната на 180 градуса, поставете формата със съдържанието вътре. Печете сладкиша 40 минути до готовност. Когато отгоре се запече добре, проверете готовността на кекса, като го надупчите с дървено шишче, тестото не трябва да залепва по него. Ако сладкишът все още не е изпечен отвътре, покрийте го с фолио и печете още 10 минути. Под фолиото горната част няма да изгори, а вътрешността ще се изпече добре.

Нарежете готовия кекс на порции, сервирайте с  кафе или  чай.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
11-годишно дете е в болница след катастрофа Инцидентът стана в Монтана Най-романтичните мъже са от тези зодии Огненият Стрелец е романтичен заради безграничната си любов към природата
Миг за вечността: Ето защо фланелката, която Енрике получи е толкова специална Разтърсващ момент след финала на ШЛ Националната детска болница ще бъде готова през 2028 г. "Това не е просто сграда, а дом на професионализма", заяви здравният министър Силви Кирилов
Жестоко бедствие в чужбина Най-малко 150 души загинаха в Нигерия Най-властните, самовлюбени и упорити жени са от тези зодии Те не са създадени за сериозна връзка или брак
Моментът, който просълзи футболния свят Агитката на ПСЖ с голям жест към Луис Енрике Хората от тези зодии са емоционално осакатени Те успешно достигат целите си, съсредоточавайки се над емоционалното си унищожение
"Шампиони, брат ми" Макрон с интересен изказ Много важни избори в Полша Любопитен балотаж
Задължително трябва да имате приятел от една от тези 5 зодии! Проверете кои са те и дали вие сте сред тях, а може би имате техен представител сред близките си хора Руски политик за ужаса в Брянск: Мостът е взривен Трагедия в Русия