Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

"Всичко в една чаша" и става най-лесният, бърз и вкусен пай!

Ключови думи: всичко в една чаша, флагман, пай

Рецептата за този  пай е много лесна за запомняне, тъй като почти всички съставки се използват в едно и също количество. Казва се „Всичко в една чаша“.

Ние използваме плодове за пълнеж на  пай, можете да изберете всеки на вкус. През лятото е по-добре да готвите с пресни плодове, през зимата замразените плодове от фризера са идеални. Тази торта принадлежи към простото и бързо печене, което всеки може да направи.

Необходими Продукти:
Захар – 1  чаша
Грис – 1  чаша
Кисело мляко – 1  чаша
Плодове – 1  чаша
Масло – 100 г
Яйце – 2  бр.
 Бакпулвер – 1  ч.л.
Сол – 1/3  ч.л.
Начин на Приготвяне:
Разбийте две яйца в дълбока купа, добавете захарта и щипка сол, разбъркайте добре с бъркалка до гладкост.

Изсипете кисело мляко със стайна температура в яйчената смес, разбъркайте отново.

Пресейте брашното през сито, смесете с  бакпулвера, изсипете в основната маса. След брашното се добавя и гриса.

Смесете добре всички компоненти с бъркалка, за да получите хомогенно  тесто без бучки. Залива се с определеното количество олио.  Тестото може да се остави да престои 30 минути, така че грисът да набъбне малко. Ако няма време, можете веднага да започнете да печете.

Добавете пресни или замразени плодове към  тестото, разбъркайте с лъжица. Замразените плодове не трябва да се размразяват предварително, добавете ги към  тестото в оригиналната им форма. Можете също така да не добавяте плодове към тестото, а просто да ги поставите отгоре.

Постелете топлоустойчива форма за печене с пергамент. Тъй като тестото съдържа масло, не трябва да залепва за тигана. Изсипете тестото във формата, изравнете го с шпатула.

Загрейте фурната на 180 градуса, поставете формата със съдържанието вътре. Печете сладкиша 40 минути до готовност. Когато отгоре се запече добре, проверете готовността на кекса, като го надупчите с дървено шишче, тестото не трябва да залепва по него. Ако сладкишът все още не е изпечен отвътре, покрийте го с фолио и печете още 10 минути. Под фолиото горната част няма да изгори, а вътрешността ще се изпече добре.

Нарежете готовия кекс на порции, сервирайте с  кафе или  чай.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
"Форбс": Илон Мъск е първият човек с нетно богатство от над 600 млрд. долара Оценката на SpaceX почти се удвои, а Мъск задмина всички в историята с рекордно лично състояние Коледната украса крие сериозни рискове за домашните любимци, предупреждават ветеринари Гирлянди, електрически лампички, токсични растения и храни водят до инциденти с любимци по празниците - специалистите съветват какво да избягваме
След еврото: Цените на жилищата у нас ще скочат с до 10% още през 2026 година Брокери очакват умерено, но сигурно поскъпване на жилищата през следващите години, като водещи фактори са достъпните кредити и сравнително ниските цени спрямо Централна Европа Пламен Константинов остава в Локомотив Новосибирск до 2028 година Бившият национален селекционер на България продължава успешната си работа в Русия
България и още 7 страни обявиха Русия за най-голямата заплаха за сигурността в Европа На среща във Финландия премиерът в оставка Росен Желязков акцентира върху ролята на България за морската и екологичната сигурност в Черно море Изискана рецепта с яйца и хайвер Семпло, но ефектно мезе, което комбинира яйца, майонеза и хайвер
Пиян поляк намушка българка след скандал в апартамент в Германия 30-годишната жена е с тежки наранявания и е настанена в болница, нападателят е задържан, тестът му е отчел над 2 промила алкохол в кръвта ЦСКА финализира втори трансфер преди Коледа - централен защитник от Португалия "Армейците" готвят втори удар на пазара след идването на Пиедраитани
Цените на жилищата ще растат и през 2026 г., но с по-бавни темпове Анализатори виждат връзка между икономическия растеж и движението на цените в имотния сектор Коледа издава изневерите: най-рисковото време за палавите съпрузи Психолози и адвокати обясняват защо именно по празниците лъжите най-често излизат наяве, а разводите зачестяват
Светлините на Коледен Бургас събират фотографи и модели на празничния пл. "Тройката" Всеки от бранша – любител или професионалист, фотограф (видеограф), модел или UGC криейтър може да участва Кола се вряза в пълен с хора басейн във Франция след объркване на педалите Майка и дъщеря ѝ оцеляха, след като автомобилът им потъна в басейн пред очите на плувци и спасители