Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Без яйца, без миксер, шоколадов, сочен и размазващо вкусен десерт, става точно за 5 минути!

Ключови думи: десерт, сочен десерт, шоколад, флагман

За по-малко от пет минути ще разбиете сместа в купа (всички съставки се слагат на едно място). Не са ви нужни нито  яйца, нито миксер. Това е много сочен сладкиш, мек като пандишпан, ароматен и не много сладък. Опитайте го и ще се убедите, че за вкусния десерт не са ви необходими яйца.

Ето рецептата за Сочния шоколадов сладкиш без яйца:
Необходими продукти:
 380 г брашно
1 пакетче бакпулвер
3 супени лъжици  какао
220 г захар
90 мл олио
500 мл обезмаслено кисело  мляко (може и 500 мл смес от заквасена сметана, маскарпоне (крема сирене) и мляко)

За глазурата:

16 супени лъжици прясно мляко
120 г масло, нарязано на лентички
100 г черен шоколад на кубчета

Начин на приготвяне: 
В по-дълбока купа сложете 380 г брашно, след което добавете бакпулвера от едно пакетче, 3 супени лъжици  какао на прах и 220 г захар. Разбъркайте с лъжица или телена бъркалка, за да се изравнят съставките.

Добавете течните съставки към сухите съставки, които са 90 мл олио и 500 мл млечна смес или кисело  мляко.

Включете фурната да се загрее на 180 градуса. Разбъркайте с бъркалка, докато съставките станат гладки и се слеят в хомогенна смес. Вземете форма или тава с диаметър 32 см, след което я намажете с олио и поръсете с брашно. Изтръскайте излишното брашно.

Изсипете сместа в приготвената тава, след което изравнете добре повърхността с лъжица. Поставете сладкиша в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20 минути (проверете с клечка за зъби).

След като извадите изпечения сладкиш от фурната го оставете да изстине за няколко минути, след което с клечка за зъби го набодете хубаво и плътно, за да попие по-добре шоколадовия сос.

За шоколадовия сос: в малка тенджера сложете 16 супени лъжици  прясно мляко, 120 г масло, нарязано на ивици и 100 г черен  шоколад за готвене, натрошен на кубчета. Загрейте на слаб огън, докато всички съставки се разтопят и смесят в хомогенна смес.

Излейте равномерно шоколадовия сос върху горещия сладкиш (топъл сладкиш с горещ сироп) и оставете да се охлади първо на стайна температура, след което го поставете в хладилника да се охлади добре преди сервиране.

1
Коментара по темата
1.
Нели Йорданова
19.07.2024 13:12:00
Може и да е вкусен този шоколадов сладкиш но защо пишете че става за 5минути като това не вярно има да се прави смес като на кекс и после даже и заливка с шоколад и масло мляко най малко ще отнеме 1час и повече или само да Ви се четат рецептичките който всички знаем не лъжете !
  Добави Коментар
Учителка съблазни ученик, ще лежи в затвора Драма отвъд океана Не правете тази грешка зад волана, може да е фатална Защо не трябва да държим волана с една ръка?
Българи юнаци! "Лъвовете" доминират в индивидуалните класации на Световното България е на осминафинал на Мондиала Конър Макгрегър се отказва от надпреварата за президент на Ирландия Макар да се отказа от политическата сцена, той обеща да продължи да работи за доброто на страната
1156 българи с доход над 1 млн. лв., декларираха ги пред НАП Нашенец изкара 70 млн. лв. от продажба на акции БМВ за половин милион вози Деси! Радев мълчи И от НСО не обелват дума за придобивката
Гала стана копие на Донатела Версаче Тв водещата прилича на сестра-близначка на модната дизайнерка Училищните дворове в Созозопол отново оживяха, 95 първокласници поеха по пътя на знанието С тържествена атмосфера и подаръци от кмета, новата учебна година започва с усмивки, вяра и надежда
Министър Мирослав Боршош откри учебната година в Професионалната гимназия по туризъм „Пенчо Семов“ в Габрово Това, че учениците могат да се обучават в реална среда, е огромно предимство, посочи Боршош Звънецът удари и зад решетките, новата учебна година започва в ЗО – Дебелт Лишените от свобода рецитираха стихове и демонстрираха стремеж към промяна и личностно развитие
Лесна и вкусна панирана коприва, която става за минути Ето я рецептата Търговците в Одрин се хванаха за главите, такова чудо не са виждали скоро Цените са доста приемливи и всеки може да намери продукти по джоба му