Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Готвач от Египет ме научи на тази рецепта за арабски палачинки с мая и банан, сглобяват се и на торта

Ключови думи: арабски палачинки, флагман, палачинки с банан и мая

Тези палачинки веднага ще Ви спечелят с вкуса си. За приготвянето им са ви нужни банани,  яйца,  мая и малко  брашно, а аз ги намазах с крем, наредих една върху друга, и се получи много вкусен и ефектен сладкиш. Всички харесаха вида и вкуса! Рецептата я научих по време на почивката си в Египет. Шеф-готвач в хотела ни ги правеше всяка сутрин, а после ми издаде и тайната. Ето какво ви трябва, за да си приготвите и вие уникалните Арабски палачинки :

Продукти за  тестото:
3 банана
2  яйца
3 супени лъжици захар (или на вкус)
1 щипка сол
200 мл прясно мляко
1 супена лъжица суха мая
200 мл топла вода
260 г брашно

ЗА КРЕМА:
500 г крема сирене
200 г масло
380 г кондензирано мляко
горски плодове за украса

ПРИГОТВЯНЕ:
Намачкайте бананите с вилица или блендер до гладко пюре. Добавете две  яйца, захар и щипка сол, хладкото  мляко и сухата  мая. Разбийте добре, докато всички съставки станат гладки.

Добавете горещата вода, разбъркайте, след което постепенно добавете брашното. Разбийте на ръка с бъркалка или с миксер, както ви е по-лесно. Трябва да се получи гладка смес без бучки.

Покрива се със стреч-прозрачно фолио и се оставя на топло за половин час, за да се активира  маята и да втаса. След изминалото време  тестото трябва да е втасало и да е увеличило обема си.

Разбъркайте малко сместа и можете да започнете да печете палачинките. Покрийте с тънък слой от сместа тигана, в който ще пържите палачинките, и го загрейте на умерена температура.

Печете ги както обикновени палачинки: изсипете с черпак в загрятия тиган, разпределете  тестото по цялата повърхност и печете за няколко минути до златисто. След това внимателно го обърнете и запечете за още малко от другата страна.

Наредете изпечените палачинки една върху друга. Можете да ги поднесете веднага, поръсени с малко пудра захар, кленов сироп, мед и ядки, сметана, сладко или каквото искате.

А може и да ги сглобите като торта, като помежду им намажете от крема, приготвен от смесените продукти (изброени по-горе в рецептата).

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Зеленски с коментар за ситуацията в Покровск Думите му нямат нищо общо с твърденията от Москва Жестока вражда между банди в Брюксел Двама са ранени
Бавят Бюджет 2026 заради санкциите срещу „Лукойл“? Заради тях приходите намаляват с 1 млрд. евро Затварянето на рафинерията в Бургас води до тежък недостиг на средства и затруднява изпълнението на заложените цели, коментира икономист Колин Фарел се напи зверски и вбеси Том Крус 46 дубъла за една сцена
Бърз трик за по-лесно заспиване Може да помогне Всички ли мразят Слави? Тв водещият с безпрецедентен ход във фейсбук Публична тайна е, че други политически лидери имат модератори, които управляват публичните им страници и те блокират троловете
Безпрецедентна ситуация в Биг Брадър Участник крещи: "Каам ти, каам ти" Трилърът със Светльо Вуцов продължава Не е ясно дали ще играе за националите
Алекс Грозданов обра аплодисментите в Полша В идеалния отбор е Мъж се направи на жена в "Ергенът" Иронизира участничка
Какво се случва с водата в голям роден град? Хора са притеснени Круизен кораб заседна в Дунав На румънска територия