Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Готвач от Египет ме научи на тази рецепта за арабски палачинки с мая и банан, сглобяват се и на торта

Ключови думи: арабски палачинки, флагман, палачинки с банан и мая

Тези палачинки веднага ще Ви спечелят с вкуса си. За приготвянето им са ви нужни банани,  яйца,  мая и малко  брашно, а аз ги намазах с крем, наредих една върху друга, и се получи много вкусен и ефектен сладкиш. Всички харесаха вида и вкуса! Рецептата я научих по време на почивката си в Египет. Шеф-готвач в хотела ни ги правеше всяка сутрин, а после ми издаде и тайната. Ето какво ви трябва, за да си приготвите и вие уникалните Арабски палачинки :

Продукти за  тестото:
3 банана
2  яйца
3 супени лъжици захар (или на вкус)
1 щипка сол
200 мл прясно мляко
1 супена лъжица суха мая
200 мл топла вода
260 г брашно

ЗА КРЕМА:
500 г крема сирене
200 г масло
380 г кондензирано мляко
горски плодове за украса

ПРИГОТВЯНЕ:
Намачкайте бананите с вилица или блендер до гладко пюре. Добавете две  яйца, захар и щипка сол, хладкото  мляко и сухата  мая. Разбийте добре, докато всички съставки станат гладки.

Добавете горещата вода, разбъркайте, след което постепенно добавете брашното. Разбийте на ръка с бъркалка или с миксер, както ви е по-лесно. Трябва да се получи гладка смес без бучки.

Покрива се със стреч-прозрачно фолио и се оставя на топло за половин час, за да се активира  маята и да втаса. След изминалото време  тестото трябва да е втасало и да е увеличило обема си.

Разбъркайте малко сместа и можете да започнете да печете палачинките. Покрийте с тънък слой от сместа тигана, в който ще пържите палачинките, и го загрейте на умерена температура.

Печете ги както обикновени палачинки: изсипете с черпак в загрятия тиган, разпределете  тестото по цялата повърхност и печете за няколко минути до златисто. След това внимателно го обърнете и запечете за още малко от другата страна.

Наредете изпечените палачинки една върху друга. Можете да ги поднесете веднага, поръсени с малко пудра захар, кленов сироп, мед и ядки, сметана, сладко или каквото искате.

А може и да ги сглобите като торта, като помежду им намажете от крема, приготвен от смесените продукти (изброени по-горе в рецептата).

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Кметът на София с важно решение за учениците 14 май - неучебен ден за училищата в столицата Тренират усилено с... Фарниев
Ген. Атанасов: Кой натисна копчето на Радев, наричат го президента Боташ заради заробващата сделка  Всеки ден плащаме по 1 милион за този договор, каза председателят на Комисията за контрол на службите Мирослав Боршош представи хоризонтите пред българския туризъм по време на голям форум в чужбина Прага прие важно международно събитие
Осъдиха го Във Франция Намърда доведената си дъщеря в Нова телевизия Шеф Иван Манчев я уреди като синоптичка
Размерът има значение! Новите жилища с 33 кв. м по-тесни Къщите отстъпват по брой на кооперациите Защо да пазаруваме от онлайн книжарница: предимства, които променят начина ни на четене
Остават броени часове до освещаване на знамето на Първия студентски гвардейски отряд в Бургас Тържествената церемонията ще започне с освещаване от Негово Високопреосвещенство Сливенският Митрополит Арсений на 14 май, от 11:00 ч. България се изкачи в Топ 5 на Европа по брой на ромите Това не бива да е тема табу, а база за реална държавна политика
След нова любовна драма – нов бюст Алекс Богданска хвана гаджето си в изневяра и го изгони като куче Заплатите на шефовете замръзнаха на 12-14 хиляди, в IT сектора взимат 20 Парите на висшия персонал почти докараха нивата в Западна Европа