Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Гостите дори няма да погледнат основното, ако им поднесете тези ароматни чеснови питки

Ключови думи: чеснови питки, флагман, рецепта

Тези пухкави чеснови хлебчета са перфектното допълнение към семейната вечеря, даже може да бъдете сигурни, че гостите дори няма да погледнат основното, ако им поднесете ароматните чеснови милинки топли-топли.

И изобщо не е трудно да си ги приготвите, така че вадете брашното и яйцата, и да започваме! Ето рецептата за пухкави чеснови питки :

Продукти:

брашно, 450 г
яйца, 2 бр
прясна мая, 20 г (половин кубче)
чесън, 2 глави
 прясно мляко мляко, 125 ml
захар, 2 ч.л .
вода 125 мл
сол, 1,5 ч. л
масло, 50 г
връзка копър
сол за чесъна – 1 ч.л.
олио

Смесете маята с топло  мляко и топла вода (половината от обема), добавете захарта и разбъркайте всичко. Оставете да шупне.

В купата с маята изсипете останалото мляко и вода, сложете яйцата, солта и разбъркайте. Пресейте брашното и добавете на порции към  тестото. Когато стане трудно да се разбърква с лъжица, доомесете на масата с ръце за около 10 мин. Тестото е меко и еластично. Намажете дълбок съд с растително масло и сложете  тестото в него, покрийте с фолио и оставете на топло място за 1 час.

Трябва да работите с тестото, като намажете ръцете си с масло. Омесете, оформете на фитил и го нарежете на еднакви по големина парчета (18 на брой). Оформете ги на топки.

Намажете съда за печене с растително масло и подредете вътре топките  тесто. Покрийте с фолио и поставете в отворена фурна, включена на 100 градуса. Когато хлебчетата втасат, отстранете фолиото и ги сложете да се пекат на 180 градуса около 30 минути.

За да запазите питките меки, поставете огнеупорна купа с вода под съда за печене във фурната.

Счукайте чесъна, нарежете копъра и смесете всичко със солта и растително масло, така че да се получи нещо като паста. Намажете готовите питки с чесновото олио, покрийте с фолио и оставете да се охладят.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Зеленски с коментар за ситуацията в Покровск Думите му нямат нищо общо с твърденията от Москва Жестока вражда между банди в Брюксел Двама са ранени
Бавят Бюджет 2026 заради санкциите срещу „Лукойл“? Заради тях приходите намаляват с 1 млрд. евро Затварянето на рафинерията в Бургас води до тежък недостиг на средства и затруднява изпълнението на заложените цели, коментира икономист Колин Фарел се напи зверски и вбеси Том Крус 46 дубъла за една сцена
Бърз трик за по-лесно заспиване Може да помогне Всички ли мразят Слави? Тв водещият с безпрецедентен ход във фейсбук Публична тайна е, че други политически лидери имат модератори, които управляват публичните им страници и те блокират троловете
Безпрецедентна ситуация в Биг Брадър Участник крещи: "Каам ти, каам ти" Трилърът със Светльо Вуцов продължава Не е ясно дали ще играе за националите
Алекс Грозданов обра аплодисментите в Полша В идеалния отбор е Мъж се направи на жена в "Ергенът" Иронизира участничка
Какво се случва с водата в голям роден град? Хора са притеснени Круизен кораб заседна в Дунав На румънска територия