Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Гостите дори няма да погледнат основното, ако им поднесете тези ароматни чеснови питки

Ключови думи: чеснови питки, флагман, рецепта

Тези пухкави чеснови хлебчета са перфектното допълнение към семейната вечеря, даже може да бъдете сигурни, че гостите дори няма да погледнат основното, ако им поднесете ароматните чеснови милинки топли-топли.

И изобщо не е трудно да си ги приготвите, така че вадете брашното и яйцата, и да започваме! Ето рецептата за пухкави чеснови питки :

Продукти:

брашно, 450 г
яйца, 2 бр
прясна мая, 20 г (половин кубче)
чесън, 2 глави
 прясно мляко мляко, 125 ml
захар, 2 ч.л .
вода 125 мл
сол, 1,5 ч. л
масло, 50 г
връзка копър
сол за чесъна – 1 ч.л.
олио

Смесете маята с топло  мляко и топла вода (половината от обема), добавете захарта и разбъркайте всичко. Оставете да шупне.

В купата с маята изсипете останалото мляко и вода, сложете яйцата, солта и разбъркайте. Пресейте брашното и добавете на порции към  тестото. Когато стане трудно да се разбърква с лъжица, доомесете на масата с ръце за около 10 мин. Тестото е меко и еластично. Намажете дълбок съд с растително масло и сложете  тестото в него, покрийте с фолио и оставете на топло място за 1 час.

Трябва да работите с тестото, като намажете ръцете си с масло. Омесете, оформете на фитил и го нарежете на еднакви по големина парчета (18 на брой). Оформете ги на топки.

Намажете съда за печене с растително масло и подредете вътре топките  тесто. Покрийте с фолио и поставете в отворена фурна, включена на 100 градуса. Когато хлебчетата втасат, отстранете фолиото и ги сложете да се пекат на 180 градуса около 30 минути.

За да запазите питките меки, поставете огнеупорна купа с вода под съда за печене във фурната.

Счукайте чесъна, нарежете копъра и смесете всичко със солта и растително масло, така че да се получи нещо като паста. Намажете готовите питки с чесновото олио, покрийте с фолио и оставете да се охладят.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
10 знаменитости, за които се говори, че не са добри в леглото Понякога сексът с актриси е като… буквално да спиш с диван Направи гръмко изказване за Русия От Кремъл отдавна искат мир, твърди Лукашенко
Новият папа е голям фен на... Лъв Четиринадесети е привърженик на италианския Рома Много се харесват Памела Андерсън и Лиъм Нийсън - това ли е новата звездна двойка?
Преследва я маниак Мъж тормози Анистън Продават на загуба Бившата двойка иска да се отърве от имение
Спират им парите? Скандал със Семен Новиков и Кирил Милов Притеснителна информация за Варна Наркотици отведоха трима в арестите
Извънредно: Крум Зарков се оттегля като секретар на президента Причината е идеята за референдум за еврото Задава ли се потоп в областите Бургас и Ямбол  BG-ALERT с предупреждение за опасност
Див екшън в Перник Четирима младежи са задържани Голям проблем с водата в... Село Полковник Серафимово