Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Как да направите най-вкусните палачинки

Ключови думи: палачинки, новини, Флагман, Бургас, рецепта за палачинки

Невинаги е възможно да се готвят палачинки, така че да се окажат тънки и с приятна текстура с малки дупчици по повърхността им. Причината са пет основни грешки, които много домакини допускат при приготвянето на тази вкусна закуска. Как да направите тънки палачинки?

Първо, много домакини не обръщат внимание на качеството на тигана, но крайният резултат много зависи от това. Палачинките трябва да се пекат в тиган с дебело дъно, чугун или много висококачествен алуминий с незалепващо покритие.

Втората грешка е неизползването на растително масло при пържене. Палачинките обичат масло. Няма нужда да го изсипвате в тавата, просто го намажете с тънък слой мазнина.

Третата грешка е неправилният брой яйца. За един литър тесто са ви необходими максимум 4 яйца.

Четвъртата грешка е излишната захар. Тази съставка е важна за покафеняването, но твърде много от нея прави тестото жилаво. Препоръчително е да добавите не повече от две супени лъжици захар на литър смес.

Освен това приготвената смес не трябва да се оставя да престои прекалено дълго време, достатъчно е 5-10 минути.

Тайната на перфектната смес за палачинки.

Основни компоненти на тестото за класически палачинки са брашно, яйца, мляко, растително масло, захар и сол. Почти всяко мляко е подходящо, но е по-добре да използвате пастьоризирано краве мляко с 3,2–4% масленост (обикновено се продава в бутилки), а не UHT.

Понякога млякото се препоръчва да се смесва с вода в различни пропорции. За тънки палачинки млякото не трябва да е топло или горещо. Можете да направите тесто за палачинки, като използвате всяко растително мляко - от бадеми, кокос, овесени ядки, ориз.

Качеството на брашното играе голяма роля: За палачинките е важно да има много глутен. Той отговаря за еластичността на тестото, благодарение на него палачинките не се късат и лесно се обръщат в тигана.

Ето защо опитите за приготвяне на "безглутенови“ палачинки от алтернативни видове брашно - елда, ориз, овесени ядки - често завършват неуспешно. За да сте сигурни, че резултатът няма да ви разочарова, смесете желаното брашно с първокласно пшенично брашно в съотношение 30 грама от първото и 70 грама от второто. Яйцата са не по-малко важни за палачинките: колкото повече са, толкова по-еластично ще бъде тестото и толкова по-малко време ще отнеме печенето. Не можете да направите палачинки без яйца. Обикновено в ресторантите, където трябва да се изпържат голям брой палачинки, се добавят повече яйца. Но не може да се слага прекалено голямо количество - палачинките ще придобият характерния вкус на яйца.

Средно 1 литър мляко изисква от 3 до 5 броя. Трябва да добавите растително масло към тестото, в противен случай има голям риск палачинките да станат твърде кафяви или дори да изгорят, а ръбовете ще бъдат твърде крехки. След като забъркате сместа, оставете я да престои 5 минути на стайна температура, така че глутенът да се "разтвори“.

Ако по време на готвене разберете, че тестото е твърде гъсто, добавете още мляко; ако, напротив, е твърде течно, добавете още малко брашно, съветват от actualno.com.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Тошко Йорданов: В ИТН няма разнобой, отдавна сме посочили, че сме за еврото Референдумът не е чрезвичайна ситуация, каквато се опитват да я изкарат част от партиите Всеки клиент на тази голяма БГ банка да чете, за да не загуби много пари Потребителите получават в електронните си пощи мейл, в който се алармират клиентите на банката, че трябва да "актуализират" документа си за самоличност
Тиктака бомба: Учени засякоха времето до пълното изчезване на живота на Земята Всъщност, колкото и да не ни се мисли за това, рано или късно всичко на Земята ще приключи 60 лева за килограм череши у нас, дори във Франция са по-евтини Трагична година за овошките, не само в района на Кюстендил, но и в страната
Мръсна игра за книжки: Как спират новия контрол над шофьорските курсове Приложение трябва да ги следи, но е пълно с дефекти, заяви шефът на Асоциацията за квалификация на автомобилистите в България Красимир Георгиев Галена плаща 11 бона за училището на големия си син! Фолкпевицата е първият потвърден член в състава на журито в предстоящия сезон на „България търси талант“
Ердоган: Турция е готова да бъде домакин на преговори между Русия и Украйна Предложението за преки преговори между Русия и Украйна на 15 май в Истанбул направи рано в неделя руският президент Владимир Путин Без риск за здравето: Точното количество алкохол на ден Стандартната порция се изчислява по конкретен начин и е различна за мъжете и жените
Синоптиците с голяма изненада за понеделник Максималните температури ще са между 16° и 21°, в София - около 18° Най-модерните къси панталонки за лятото Тъй като през топлите дни всяка дама иска да се чувства добре в дрехите си, шортите са перфектната алтернатива на полите и панталоните
Прозорците ще блестят от чистота, измиете ли ги с това С помощта на един евтин продукт, който може да се намери във всяка кухня, по тях повече никога няма да остават ивици 9 почивни дни през май? Ето как да ги вземете без да ви усетят в офиса! Май е месец, богат на празници и почивни дни, ето идея как да ги слеете