Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Такова картофено пюре през живота си не сте яли!

Ключови думи: рецепта за картофено пюре

Обичате ли картофено пюре? А какво ще кажете към него да добавите и малко тиквички?

Крайният резултат ще ви остави без думи - изключително ароматен, с характерния вкус на картофи и една приятна нотка на тиквички.

Рецептата може да се приготви по различни начини. Може да сварите зеленчуците във вода или на пара или да сварите само картофите, а тиквичките да запържите и да ги добавите по-късно.

Друг вариант е да сварете зеленчуците отделно и след това да ги комбинирате и пюрирате.

Това е една от най-простите и бързи рецепти за пюре: сварете зеленчуците заедно с пикантни добавки, изцедете водата, добавете масло, мляко и превърнете всичко във въздушно пюре с деликатен вкус, нотка на свежест и някаква лекота.

Пюрето може да се сервира както отделно, така и като гарнитура към всякакви ястия от месо, риба или дивеч.

Списък с продукти за 4 порции: 
4 бр. картофи
1 бр. тиквичка
1 бр. зрял лук 

30 гр. зелен лук
20 гр. краве масло
1/2 чаша прясно мляко

2 бр. дафинов лист
сол на вкус

Начин на приготвяне:
Картофите, които ще използваме за пюрето, е добре да са нишестени сортове (ронливи).

Обелете картофите и тиквичките и ги нарежете на няколко части. Тъй като тиквичките се сваряват по-бързо, ги нарежете на по-едри кубчета от картофите.

Сложете зеленчуците в тенджера, добавете 1-2 бр. дафинов лист, сол и залейте с вода. 

Когато картофите омекнат, добавете горещо мляко и парче масло. Пюрирайте зеленчуците с блендер или обикновена преса за картофи.

Пюрето трябва да стане нежно и еднородно, без бучки.

Нарежете зрелия и пресния лък на ситно и  го запържете в слънчогледово олио до златистокафяво.

Изсипете част от пюрето в чиния, залейте го с малко от запържения лук и отгоре поръсете с пресен копър. Добър апетит! /jenata.blitz.bg

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Гунди бе класиран в Топ 100 на най-добрите нападатели, ясно е защо Стоичков не фигурира Лудогорец влезе в групи на евротурнирите след драма срещу хървати Продължения в Разград при сериозно числено преимущество за "зелените"
Очакват се валежи в страната Максималните температури ще бъдат между 25° до 30°, за столицата ще е около 24 Посочиха най-здравословното място за живеене Край морето, според американски учени
На 131 години почина най-възрастната жена в Турция Тя има 7 деца и 110 внука Отиде си голямата германска спортистка Далмайер Тя бе едва на 31 години
Жандармерия пази къщите на евакуираните от Плоски, хората говорят за чудо след пожара Над 300 души са били принудени да напуснат домовете си и още не могат да се върнат в селото Кремъл осъди декларация на българския парламент Размяна на "любезности" между София и Москва
Японската "Баба Ванга" предрекла днешното цунами и коронавируса Ето подробности Олио или свинска мас: Коя мазнина да изберем за пържене? За готвене при високи температури експертите препоръчват да се използват мазнини с висока точка на димене
Куп комплименти полетяха към Лиз Хърли - фенове не могат да повярват, че е на 60 Известната дама се показа по леопардов бански костюм Сексуално насилие над деца в интернат, карат ги и да чистят дворове на съседите Почти 40 градуса е температурата в стаите в дома на ужасите, матраците са изтърбушени, а тоалетната чиния - счупена