Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Най-меките и вкусни турски гевречета се правят така

Ключови думи: рецепта, турски гевречета

Най-меките и вкусни турски гевречета

Необходими продукти:
600 гр. меко брашно + 2 супени лъжици за месене
1 яйце със стайна температура
400 мл хладко/топло прясно мляко
1 пакетче суха мая (8-10 гр.)
80 гр.захар (може и по-малко)
1 малка чаена лъжичка сол
2 малки лъжички оцет 9%
30 г + 40 г масло
1 жълтък за мазане и семена за поръсване

Начин на приготвяне:
В по-дълбока купа разбийте яйцето заедно със захарта, след това добавете затопленото прясно мляко (трябва да е прясно) и разбъркайте до гладкост. Накрая добавете маята и отново разбъркайте, за да се разтвори и изглади всичко.

В друга по-дълбока купа пресейте брашното, направете кладенче в средата, след което изсипете цялата течна смес тук, добавете оцета, солта и бъркайте с лъжица до получаване на компактна смес. Когато брашното поеме течността, ще се получи много меко и лепкаво тесто.

Добавете още две супени лъжици брашно (или колкото прецените, че е необходимо) и продължете да бъркате, докато и то се смеси. Тестото е все още меко и лепкаво, така че го изтръскайте върху работна повърхност, разстелете го малко и нанесете върху него 30 г размекнато масло.

С намазнени ръце месете тестото, докато поеме маслото и стане гладко. Оформете топка и я сложете в добре намаслена купа (2 с.л. масло). Покрива се с плик или прозрачно стреч фолио и се оставя на топло и тъмно място да втаса за половин час или докато удвои обема си.

След това се изважда върху работен плот и с намаслени длани се разтяга на голяма кора. Нанесете 30-40 г размекнато масло върху цялата повърхност. Сгънете го наполовина от едната страна, след това го сгънете до другата страна, като книга. Ще получите продълговат правоъгълник с три слоя тесто.

Нарежете го на парчета с широчина 2,3 или 4 пръста или колкото искате, издължете ги малко и ги усучете, след което съединете краищата, за да получите гевречета. Подредете ги в тава, застлана с хартия, покрийте и оставете да починат около 10 минути.

През това време включете фурната да загрява на 180 градуса, а гевреците ще увеличат обема си. Намажете ги с разбит жълтък, към който сте добавили малко мляко или олио и ги поръсете с различни семена по избор.

Пекат се в загрята фурна на 180 градуса за около 30 минути или до зачервяване.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Постна шоколадова торта – пухкав, сочен блат, целият пропит с много крем! Без сложни пластове, но с максимален вкус – десерт, който ви печели от първата хапка Рим въвежда платен достъп за туристи до фонтана "Треви" Бароковият шедьовър е едно от най-популярните места
В тази страна не се плаща кеш Изглежда практично, но си има и недостатъци Еврото и Португалия: Ефектите от единната валута 25 години по-късно Списание The Economist определи португалската икономика като най-добре развиваща се през 2025 година
Тръмп не изключва възможността за война с Венецуела Американският президент отказа да отговори директно на въпроса дали целта му е свалянето на венецуелския президент Николас Мадуро Гастроентеролог: Малко парче сланина подобрява имунитета и либидото Кивито, тиквата, киселото зеле, което не при всеки се отразява добре, но то е супер храна, е добре да присъстват, дори по един път на две седмици в нашето меню
„Билков“ пилинг обезобрази млада майка Процедурата е извършена в хол на апартамент от човек, който не фигурира в лекарския регистър Украински войници превърнаха BMW 7-Series в мобилна ракетна установка Военният хибрид залага на скорост и изненада, а не на броня
Лионел Меси получи часовник за 1,1 милиона долара Легендарният футболист бе изненадан с един от най-редките модели на Richard Mille по време на обиколката си в Индия Грешката, която качва разхода на гориво през зимата с до 2 литра на 100 км Покривна кутия, спаднало налягане в гумите и излишен багаж - зимни грешки, които струват скъпо
Четвърти цвят на светофара: бъдещето на трафика с автономни коли Новата система обещава по-бърз трафик и по-малко емисии, но крие и рискове от киберзаплахи ЕК отстъпва от забраната на ДВГ, но с нови условия, които може да убият автомобилната индустрия Производителите предупреждават: новите правила на ЕС за хибриди и емисии след 2035 са икономически неприложими