Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Най-вкусната баница става с това вместо със сирене

Ключови думи: рецепта за баница, баница с шунка и кашкавал

От готови  кори за баница ще приготвите чудна вкусотия, за която иначе си давате парите в пекарната! Уникална домашна баница с  шунка и кашкавал – сочна, вкусна и ароматна! За нула време се прави и може да я хапвате за закуска, обяд и дори – вечеря:

Домашна баница с шунка и кашкавал
Необходими продукти:
1 пакет готови  кори за баница (18 бр., малко по-дебели от тези за баклава)
2  яйца
150 мл прясно мляко
1 супена лъжица брашно
1 супена лъжица бакпулвер
малко сол на вкус
50 ​​г масло
кашкавал и шунка на вкус, а може и друг пълнеж по избор
Начин на Приготвяне: 
В по-дълбока купа разбийте две  яйца и добавете 150 мл прясно мляко.

Разтопете 50 г масло или маргарин на много слаб огън или в микровълнова фурна, след което изчакайте малко да изстине и добавете към млякото с  яйцата.

Отгоре добавете супена лъжица брашно, половин пакетче бакпулвер и малко сол (около една чаена лъжичка) към сместа, след което разбийте добре с бъркалка или миксер, както сметнете за добре.

Трябва да получите гладка смес без бучки.

Отворете корите, след което поставете върху работната повърхност голямо парче хартия за печене (по-голямо от корите). Поставете кора и с кухненска силиконова четка нанесете приготвената смес по цялата ѝ повърхност.

Отгоре се покрива с втора кора, а върху нея се поръсва настърган кашкавал. След това се покрива с трета кора, като също се намазва с приготвената смес и се покрива с четвърта кора.

Върху четвъртата кора наредете тънки листа  шунка, като ще ви трябват приблизително 12 средно големи тънки листа.

 Покрива се с петата кора и се намазва по цялата повърхност с яйчената смес. Покрива се с шестата кора и се поръсва с настърган кашкавал.

След шестата кора започва навиването на рулото. Така че имате кора, кора, кашкавал, кора, кора,  шунка, кора, кора, кашкавал. Мажат се само онези  кори, върху които няма плънка. Повторете процедурата с останалите  кори, така че да се получат три рула.

Внимателно наредете навитите рула в средно голяма тава, постлана с хартия за печене, след което намажете отгоре с останалата част от яйчената смес. Намажете ги добре отгоре, но и отстрани.

Поставете ги в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 40 минути. Оставете изпечената баница да изстине малко, след което я нарежете и сервирайте.

1
Коментара по темата
1.
Шунка, ама не такава каквато си мислите
23.06.2024 22:22:49
Това което си мислите, че е шунка и го купувате за шунка - не е точно шунка. Ако прочетете от какво е направена ще ахнете.
  Добави Коментар
Горя жилище в Пловдив Жена е в болница Голяма авария във Варна Много хора са без вода
Пролетно надиграване на учители в Айтос Педагозите станаха хоротропци, учениците – зрители Самоубийство в Стара Загора Жена се хвърли от блок
Носталгия ли? Ето с какъв безумен хонорар върнаха Зуека Сумата бързо е накарала актьора да размисли Русия подкрепя 30-дневно прекратяване на огъня в Украйна, но с "отчитане на нюансите" Русия няколко пъти заяви, че въвеждането на продължително примирие зависи от създаването на механизми за наблюдение
Експерт със смразяващи данни за доходите на българите Проучването на ИПИ показва нарастване на процента бедни на годишна база спрямо 2023 г. Баба Ванга вдъхнови румънски хит  „Очите ѝ затворени, но вижда всичко“
Такси блъсна и уби мъж на пешеходна пътека Тежкият инцидент е станал тази сутрин в Русе Варненци на протест с искане за зоополиция Те настояват за по-строг контрол и ефективни наказания
Какво пропусна Путин в речта си за Деня на победата? Той се нуждае от този култ към победата, който създаде Най-богатите са виновни за 2/3 от глобалното затопляне 10% от милионерите на планетата причиняват най-големите щети на околната среда