Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Всички ме питат в какво овалвам тиквичките, че са толкова вкусни и хрупкави, ето тайната

Ключови думи: тиквички, флагман, пържени тиквички, рецепта

От няколко месеца използвам следната рецепта и мога да кажа, че е една от най-вкусните. Всичките ми приятелки знаят как се пържат тиквички, но все питат за моята рецепта. Тиквичките, панирани така, стават хрупкави отвън и меки отвътре. Стоят много декоративно на всяка маса и не са много мазни. Ето какво ви трябва, за да си приготвите и вие Златни пържени тиквички :

Златни пържени тиквички
Необходими Продукти:
2 тиквички или колкото е необходимо
сол и черен пипер
100 г  сирене по избор
1 ч. л. магданоз
1 ч. л. червен пипер
3  яйца
100 г галета
50 г брашно и малко олио за пържене на тиквичките
Начин на Приготвяне:
Измийте добре тиквичките и ги подсушете, преди да започнете приготвянето им. Направете бразди по цялата дължина на тиквичките с вилица. Отрежете двата края на всяка тиквичка и нарежете на тънки листове (по вдлъбнатините).

Прехвърлете тиквичките в по-дълбок съд и ги овкусете със сол и черен пипер. Разбъркайте с ръце, за да разпределите солта и черния пипер и оставете да престои 15-20 минути. През това време пригответе съставките за пържене. Настържете сиренето (използвайте сирене/кашкавал по избор), добавете 1 чаена лъжичка ситно нарязан магданоз (сух или пресен), 1 супена лъжица червен пипер и 3  яйца.

Смесете съставките, докато се образува гъста смес, която е лесна за овалване, трябва да изглежда каша. В друга купа смесете галетата с брашното. Пригответе тиган, в който ще загреете олио. След като починат малко, тиквичките се овалват първо в сместа от галета и брашно, а след това в сместа от  яйца и  сирене.

Всяка тиквичка трябва да се потопи добре в сместа, затова директно се прехвърля в тиган със загрято олио. Тиквичките се пържат в количество, колкото се поберат в тигана (при мен 3). Пържат се покрити с капак на средна температура за 4-5 минути, след което се обръщат и се пържат покрити на слаб огън за 5 минути.

Така се приготвят всички тиквички, а като се изпържат, се нареждат в чиния със салфетка, за да се отцедят малко от мазнината. Поднесете ги със свежа салата.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Незрящият Виктор Асенов пробяга 80 км на Асеновградски баири въпреки дъжда  Несломимият и водачите му започнаха състезанието още в 7.00 сутринта в събота Скандал с Макрон Някои твърдят, че се е дрогирал във влака за Киев! От Франция категорично отрекоха
Взима важно решение Васил има 2 рози, дамите пък са двойно повече Много е болна Кели от "Женени с деца" почти не излиза от къщи
Буря в "Ергенът" Мартин и Даниела с първи скандал, след като заживяха в едно имение Получи огромно признание Надал с разгромна победа в престижна класация
Прави съдбоносен избор Виктор решава за Любомира и Клаудия в утрешния епизод на реалитито Информационният здравен център Ashkan Life чества 10 години и посреща в нов офис Широкият спектър медицински услуги – от диагностика до крайния стадий на лечението и индивидуалният подход са най-важният белег за успеха
Пожар в къщата на Стармър Гъмжи от полиция около дома Проблем с тока и метрото в Лондон Преустановено е било движението по две линии на метрото
Тръмп е готов да отиде в Истанбул, чака се решение на Путин Може да има среща между 4 президенти Шокиращ инцидент в Германия, замесени са деца 14-годишно момче е прободено много тежко от 17-годишен, друг тийнейджър също е ранен