Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

С тази рецепта стъпка по стъпка ще станете голям майстор на болярския тутманик

Ключови думи: болярски тутманик, рецепта

Колкото и да не ни се иска да го признаем, тестените изделия са сред най-големите изкушения в ежедневието ни. Е, понякога трябва просто да им се отдадете, защото животът се живее веднъж и трябва да ни е вкусно, нали така? Днес ви предлагаме нещо наистина много апетитно – Болярски тутманик със сирене и масло .

Ароматът му ще ви примами, а пухкавостта му ще ви плени завинаги! Ето необходимите продукти:

1,5 кг брашно, пресято
30 г мая
1 ч.л. захар
1 ч.ч. свинска мас
125 гр краве масло
250 мл газирана вода
1 к.ч. прясно мляко
1 ч.ч. кисело мляко
3 яйца
500 г сирене
1/2 ч.л. сода
1/2 ч.л. сол
Начин на приготвяне:
Разтваряме маята в прясното мляко заедно със захарта и я оставяме да втаса. Отделяме един жълтък за намазване. След това заместваме тесто от останалите яйца, киселото мляко, втасалата мая, 1 непълна бутилка газирана вода, брашното, содата и солта. Оставяме тестото да втаса, докато удвои обема си.

После разделяме тестото на 3 части. Всяка част разделяме на 3 топки и разточваме всяка топка на правоъгълна кора. Разстиламе кората върху намаслена повърхност, поръсваме я с разтопена мазнина (смес от маста и маслото) и натрошеното сирене. Отгоре слагаме втората кора и също поръсваме с мазнина и сирена. Накрая слагаме третата кора, поръсваме с мазнина и сирене, навиваме на руло. По същия начин обработваме с мазнина и сирене. Накрая слагаме третата кора, поръсваме с мазнина и сирене, навиваме на руло. По същия начин правим и с останалите две части от тестото.

Така получаваме три рула, които навиваме като спирала в намаслена тавичка и ги оставяме да втасат. После ги намазваме с отделения жълтък, който сме разбили с малко олио, и печем тутманика около 1 час в умерено загрята фурна (170 градуса). Изваждаме готовия тутманик и го завиваме с кърпа за 15 минути.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Живеещ до бар мъж нахлу вътре и уби 4 човека, после офейка бързо в планината Страшен екшън в САЩ Обявиха причината за смъртта на легендата на кеча Хълк Хоган Американецът почина от остър инфаркт
Пътят за Гърция през Маказа ще е затворен за два часа поради протест Алтернативен маршрут няма Срутване в голяма медна мина в Южна Америка, миньори са в капан Земетресение вероятно е причинило инцидента
Екшън в страната - разбиха черепа на мъж с дървен кол Жестока свада в Белоградчик В родни планини ще превали, жегата на Балканите обаче е осезаема Около 30 градуса в София днес
Зевзек попадна насаме с актриса от филми за възрастни и много голи мъже, шашна ги с реакцията си Шегаджията им се подиграл сериозно, юноша пък опитал да се възползва от Бони на промоция Модел със смущаващо признание: Отказах да правя секс с баскетболна звезда и охраната му се отнесе лошо с мен Тя твърди, че е изоставена на остров
Победителката в "Ергенът" Адриана се пробва в музиката (ВИДЕО) Велчева има талант в пеенето Продават на търг светлинния меч на Дарт Вейдър, цената се очаква да е огромна Ценният артикул предизвиква голям интерес, наддаването ще е голямо
Златно правило - колко време трябва да ни отнема ходенето по малка нужда 21 секунди е прието за най-нормално Как да се отървем от паяците у дома Пускайте прахосмукачка редовно, особено в ъглите и зад мебелите