Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

С тази рецепта стъпка по стъпка ще станете голям майстор на болярския тутманик

Ключови думи: болярски тутманик, рецепта

Колкото и да не ни се иска да го признаем, тестените изделия са сред най-големите изкушения в ежедневието ни. Е, понякога трябва просто да им се отдадете, защото животът се живее веднъж и трябва да ни е вкусно, нали така? Днес ви предлагаме нещо наистина много апетитно – Болярски тутманик със сирене и масло .

Ароматът му ще ви примами, а пухкавостта му ще ви плени завинаги! Ето необходимите продукти:

1,5 кг брашно, пресято
30 г мая
1 ч.л. захар
1 ч.ч. свинска мас
125 гр краве масло
250 мл газирана вода
1 к.ч. прясно мляко
1 ч.ч. кисело мляко
3 яйца
500 г сирене
1/2 ч.л. сода
1/2 ч.л. сол
Начин на приготвяне:
Разтваряме маята в прясното мляко заедно със захарта и я оставяме да втаса. Отделяме един жълтък за намазване. След това заместваме тесто от останалите яйца, киселото мляко, втасалата мая, 1 непълна бутилка газирана вода, брашното, содата и солта. Оставяме тестото да втаса, докато удвои обема си.

После разделяме тестото на 3 части. Всяка част разделяме на 3 топки и разточваме всяка топка на правоъгълна кора. Разстиламе кората върху намаслена повърхност, поръсваме я с разтопена мазнина (смес от маста и маслото) и натрошеното сирене. Отгоре слагаме втората кора и също поръсваме с мазнина и сирена. Накрая слагаме третата кора, поръсваме с мазнина и сирене, навиваме на руло. По същия начин обработваме с мазнина и сирене. Накрая слагаме третата кора, поръсваме с мазнина и сирене, навиваме на руло. По същия начин правим и с останалите две части от тестото.

Така получаваме три рула, които навиваме като спирала в намаслена тавичка и ги оставяме да втасат. После ги намазваме с отделения жълтък, който сме разбили с малко олио, и печем тутманика около 1 час в умерено загрята фурна (170 градуса). Изваждаме готовия тутманик и го завиваме с кърпа за 15 минути.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Русия узаконява изземането на жилища в окупирана Украйна Новият нормативен акт засяга милиони украинци, напуснали домовете си заради войната, и отваря пътя за масова преразпределителна собственост Ще отиде ли Пеевски при Радев? Днес се очаква лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов да беседва с президента, ще стори ли същото и Делян Пеевски от ДПС-НН? Както е известно, Пеевски не веднъж се е изказвал рязко за Радев
Бордо маникюрът е признак за елегантна визия при дамите Металически акценти, овална форма и класически тонове доминират в тенденциите за сезона Какви са цените на имотите в България, растат ли? Средната цена на апартаментите в София е около 2300 евро за кв. м, в Бургас - 1700
Доналд Тръмп съди Би Би Си за $10 милиарда заради манипулирана реч Великобританската медия излъчила подменен видеозапис, според който Тръмп призовава към насилие след изборите през 2020 г Обирджия на Донарума се самоуби в затвора след натиск от тартор на бандата 21-годишният мъж бил пионка в престъпна схема, разкрит е психически тормоз от страна на лидера
На 16 декември църквата почита Свети Агей и мъченик Марин – ето какво да не правите днес Православната традиция свързва този ден с обещания, гадаене за времето и предпазване от негативна енергия Ограничения и ремонти по пътищата в страната: особено внимание за водачите в Бургаска област АПИ въведе редица забрани и отклонения поради ремонти, мъгла и аварийни участъци
Джордж Клуни се отказва от сцените с целувки във филмите си Холивудската звезда обясни, че с годините приоритетите му са се променили и сцените с интимност вече не са част от професионалния му път Медиците от КОЦ-Русе: Спасяваме животи, но заплатите ни намаляват Казват ни, че пари няма, споделят те и настояват за финансова ревизия 
Мъркането разкрива повече за котките от мяукането Анализ със софтуер за разпознаване на реч показа, че нискочестотното мъркане съдържа уникални звукови характеристики, докато мяукането еволюирало като комуникация с човека Почина Карл Карлтън – легендата зад хита "She’s a Bad Mama Jama" Звездата от Детройт, чиято музика беляза цели поколения, си отиде след дълги здравословни проблеми, но остави вечен отпечатък с хитовете си