Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Откакто научих тази рецепта, не правя друга запеканка

Ключови думи: запеканка с пиле, флагман, рецепта

Хапва ви се нещо вкусно, но не разполагате с много време? Предлагаме ви да си приготвите едно ястие с лек италиански акцент, а именно запеканка с макарони, пиле и кашкавал.

Пастата с пилешка кайма, моцарела и средиземноморски билки определено ще ви принесат в далечна Италия. А ако случайно не сте фен на виртуалните кулинарни пътешествия и гастрономически асоциации, просто им се насладете на вечеря.

И изобщо не се притеснявайте как да сервирате ястието - просто поставете формата за печене на масата и нека всеки сам да реши колко да си сложи. Точно така го правят италианците! 

Ето от какво се нуждаете за приготвянето на тази вкусотия с италиански привкус:

500 гр. пилешка кайма
500 гр. спагети
120 гр. крема сирене

100 гр. моцарела
1 глава лук
2 скилидки чесън

5 супени лъжици растително масло
3 супени лъжици доматен сос
1 чаена лъжица смес от сушени италиански билки

пресен магданоз за поръсване
сол и прясно смлян черен пипер на вкус

Начин на приготвяне: 

Преместете решетката на фурната по средата и я загрейте на 190°C. Намажете топлоустойчивата форма за печене с растително масло.

Нарежете лука на малки кубчета и намачкайте чесъна с преса. Моцарелата настържете на ренде. 

В широка тенджера кипнете 2-2,5 литра вода, посолете и сварете спагетите според указанията на опаковката. Отцедете в гевгир и запазете 100 мл. от водата, в която сте варили пастата. 

Загрейте олио в дълбок тиган и запържете лука, докато стане прозрачен (около 5 минути).

Добавете каймата и гответе на умерен огън 10 минути при непрекъснато бъркане. След това изсипете водата от спагетите, добавете доматения сос, крема сиренето и чесъна, овкусете със сол, черен пипер и сушените билки и разбъркайте добре. 

В подготвената форма за печене изсипете половината от спагетите. Отгоре разстелете плънката от каймата, загладете с шпатула и разпределете останалите спагети. Поръсете с моцарела.

Покрийте с фолио и печете в средата на фурната за 25 минути. След като времето изтече, махнете фолиото и оставете за още 10 минути, до получаване на златистокафява коричка.

Преди да сервирате на масата, поръсете с нарязан на ситно пресен магданоз. 

jenata.blitz.bg

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Зевзек попадна насаме с актриса от филми за възрастни и много голи мъже, шашна ги с реакцията си Шегаджията им се подиграл сериозно, юноша пък опитал да се възползва от Бони на промоция Модел със смущаващо признание: Отказах да правя секс с баскетболна звезда и охраната му се отнесе лошо с мен Тя твърди, че е изоставена на остров
Победителката в "Ергенът" Адриана се пробва в музиката (ВИДЕО) Велчева има талант в пеенето Продават на търг светлинния меч на Дарт Вейдър, цената се очаква да е огромна Ценният артикул предизвиква голям интерес, наддаването ще е голямо
Златно правило - колко време трябва да ни отнема ходенето по малка нужда 21 секунди е прието за най-нормално Как да се отървем от паяците у дома Пускайте прахосмукачка редовно, особено в ъглите и зад мебелите
Майка уби сина си, насече тялото му с брадва и го е укри в бидон Трагедия в Италия За какво служи малкото копче на предпазния колан Основната функция на това интересно дизайнерско решение е доста полезна
Тигър уби работник в зоопарк в чужбина Починалият бе ръководител Разкриха последното желание на трагично загиналата Лаура Далмайер Тя не е искала тялото й да бъде местено при фатален инцидент в планината
Не е за вярване каква заплата получава Осимен в Турция Галатасарай позлати централния нападател В зоопарк разстреляха 12 здрави маймуни и дадоха труповете за храна на хищници Драма в Германия