Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Всички вкъщи обожаваме тези шоколадови целувки - супер хрупкави и кремообразни

Ключови думи: целувки, шоколадови целувки, флагман

Днес имаме за вас оригиналната рецепта за целувките от шоколад, с която да се поглезите заедно с любимите си хора:

Шоколадови целувки
Необходими продукти:
250 г печени и смлени лешници
200 г пудра захар
35 г какао
35 г мед
2-3 сурови белтъка
За ганаша:

100 г черен шоколад
70 г сладка заквасена сметана
Начин на Приготвяне:
В сух тиган леко запечете лешниците, за да отделят миризма при непрекъснато бъркане. След това ги оставете да изстинат напълно, след което ги смелете на ситно в блендер. В купата с натрошените лешници добавете пудрата захар и какаото, след което разбъркайте добре, за да изравните сместа.

В отделна купа отделете белтъците от жълтъците (предварително извадете яйцата да престоят леко на стайна температура). Замразете жълтъците или ги използвайте веднага за нещо друго, а белтъците разбийте с щипка сол.

Когато получите твърд сняг от белтъците, започнете да добавяте меда на тънка струйка, докато се слее добре със снега. Постепенно започнете да добавяте сухите съставки и да бъркате с шпатула.

Не добавяйте цялото количество наведнъж, защото е необходимо сместа да остане ефирна и пенлива. Бъркайте с лъжица или шпатула, като завъртате сместа отдолу нагоре, докато съставките се хомогенизират напълно.

(Възможно е двата белтъка да са малко и сместа да стане прекалено твърда, затова може да добавите още малко сняг от третото яйце – зависи от големината на яйцата). Сложете получената смес в пош с голям звездовиден накрайник.

Шприцовайте бисквитките върху застлана с хартия за печене тава. Ако нямате пош, използвайте найлонов плик за замразяване, а целувките можете да оформите и с лъжица, на разстояние една от друга.

Готовите сладки се поставят в предварително загрята фурна на 200 градуса и се пекат 10 минути. След това изключете фурната и ги оставете да изстинат с открехната врата на фурната. Когато изстинат напълно, можете да ги слепите по двойки с шоколадовия крем.

За шоколадовия ганаш: загрейте сладкатарската сметана на много слаб огън, след което, когато почти заври (не трябва обаче да завира), изсипете натрошения на кубчета шоколад. Бъркайте, докато се разтопи и получите гладка смес. Оставете да изстине, след което използвайте като крем.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Шерцингер гледа българско предаване Направи й впечатление пантомима Гери от Игри на волята потъна в скръб (СНИМКА) Инфлуенсърката загуби майка си
Какво се случва с Крисия и Никола Цолов? Гаджета ли са? В Национален парк „Пирин“ откриха мъж, обявен за починал преди години Служители на парковата охрана открили мъжа, който проявил агресия, когато му били поискани  лични документи за да му бъде написан акт за нарушението
Не купувам безобразно скъпата Нутела, а си я приготвям сама у дома от обикновени банани: Здравословна и вкусна! За разлика от класическата Нутела, тя не съдържа палмово масло или рафинирана захар Тази течност може да предотврати редица здравословни неприятности Какаото е много полезно, сочат експерти
Тайна съставка прави перфектни тези палачинки Рецепта без дупки за солен и сладък пълнеж! Масова стрелба до България Има жертви в Гърция
Подарък за учителите в Деня на будителите: Увеличават заплатите им Kонкретните параметри все още се обсъждат със синдикатите и директорите, посочи министърът Сърбин с гръмко изказване за Мони Николов Подчерта, че Симеон е бижу в спорта
Вкусна, топла и ароматна гъбена супа с пиле Идеална за студените есенни дни Наводнение във Варна Получиха се водопади