Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Всички вкъщи обожаваме тези шоколадови целувки - супер хрупкави и кремообразни

Ключови думи: целувки, шоколадови целувки, флагман

Днес имаме за вас оригиналната рецепта за целувките от шоколад, с която да се поглезите заедно с любимите си хора:

Шоколадови целувки
Необходими продукти:
250 г печени и смлени лешници
200 г пудра захар
35 г какао
35 г мед
2-3 сурови белтъка
За ганаша:

100 г черен шоколад
70 г сладка заквасена сметана
Начин на Приготвяне:
В сух тиган леко запечете лешниците, за да отделят миризма при непрекъснато бъркане. След това ги оставете да изстинат напълно, след което ги смелете на ситно в блендер. В купата с натрошените лешници добавете пудрата захар и какаото, след което разбъркайте добре, за да изравните сместа.

В отделна купа отделете белтъците от жълтъците (предварително извадете яйцата да престоят леко на стайна температура). Замразете жълтъците или ги използвайте веднага за нещо друго, а белтъците разбийте с щипка сол.

Когато получите твърд сняг от белтъците, започнете да добавяте меда на тънка струйка, докато се слее добре със снега. Постепенно започнете да добавяте сухите съставки и да бъркате с шпатула.

Не добавяйте цялото количество наведнъж, защото е необходимо сместа да остане ефирна и пенлива. Бъркайте с лъжица или шпатула, като завъртате сместа отдолу нагоре, докато съставките се хомогенизират напълно.

(Възможно е двата белтъка да са малко и сместа да стане прекалено твърда, затова може да добавите още малко сняг от третото яйце – зависи от големината на яйцата). Сложете получената смес в пош с голям звездовиден накрайник.

Шприцовайте бисквитките върху застлана с хартия за печене тава. Ако нямате пош, използвайте найлонов плик за замразяване, а целувките можете да оформите и с лъжица, на разстояние една от друга.

Готовите сладки се поставят в предварително загрята фурна на 200 градуса и се пекат 10 минути. След това изключете фурната и ги оставете да изстинат с открехната врата на фурната. Когато изстинат напълно, можете да ги слепите по двойки с шоколадовия крем.

За шоколадовия ганаш: загрейте сладкатарската сметана на много слаб огън, след което, когато почти заври (не трябва обаче да завира), изсипете натрошения на кубчета шоколад. Бъркайте, докато се разтопи и получите гладка смес. Оставете да изстине, след което използвайте като крем.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Истината за връзката между Киара и Краси след финала на "Ергенът: Любов в рая" След романтичните сцени пред камерите, риалити двойката разкри какво се случи между тях в реалния живот Грипът удари Европа по-рано от обичайното с нов щам СЗО предупреждава за по-ранна и агресивна грипна вълна в Европа с високи нива на зараза в 27 държави
Дженифър Анистън разкри тайната си срещу остаряването Холивудската звезда впечатлява с дисциплина и постоянство, като залага на силови тренировки вместо на краткосрочни диети Форбс отличи младия рефер и финансист Геро Писков в престижната класация "30 под 30" Елитният съдия от родната лига намира признание не само на терена, но и в света на високите финанси и технологиите
Скандал в Барселона: Играч издал тайна информация на журналисти Разкритията идват в ключов момент за тима на Флик, който е начело в класирането, но се изправя пред вътрешно напрежение Благомир Коцев обвини системата в репресии срещу опозицията след ареста си Той твърди, че действията срещу него са част от политически сценарий, целящ сплашване на неудобните кметове и овладяване на местната власт
5 често срещани родителски грешки по празниците и как да ги избегнем Претоварената програма и високите очаквания често развалят магията на празниците за децата Мали кипи: Мустафа Сангаре от Левски не е повикан за Купата на Африка Въпреки отличната си форма с екипа на Левски, таранът не попадна в състава на Мали за турнира в Мароко и това разпали полемики в страната му
Може ли да печем замразени пържоли на скара: какво да знаем преди да опитаме Поставянето на замразено месо директно на грила не е табу, но изисква точна температура, търпение и техника, за да избегнете разочарования Последното Новолуние на 2025 носи неочаквано чудо за тези 5 зодии Астрологичният феномен в края на годината отключва силни емоции, съдбовни знаци и ново усещане за посока при пет знака от зодиака
Орлин Колев: Президентът няма срок за третия мандат, изборите остават неясни Конституционният съдия подчерта, че липсата на ясни срокове в Конституцията оставя широко поле за политически маневри и отлага предсрочните избори Директорът на 138-мо училище: Не съм слагал камерите в тоалетните Задържаният директор отрича да има връзка със скандалните записи, докато разследващите представят доказателства за прехвърляне на файлове към личния му телефон