Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Чеснови дунапренки – откакто ги правя, никой не поглежда хляба!

Ключови думи: чеснови дунапренки, чеснова питка, флагман

Тези пухкави чеснови хлебчета са перфектното допълнение към семейната вечеря, даже може да бъдете сигурни, че гостите дори няма да погледнат основното, ако им поднесете ароматните чеснови милинки топли-топли. И изобщо не е трудно да си ги приготвите, така че вадете брашното и яйцата, и да започваме! Ето рецептата за пухкави чеснови питки :

Необходими продукти:
брашно, 450 г
яйца, 2 бр
прясна мая, 20 г (половин кубче)
чесън, 2 глави
прясно мляко, 125 ml
захар, 2 ч.л .
вода 125 мл
сол, 1,5 ч.л 
масло, 50 г
връзка копър
сол за чесъна – 1 ч.л.
олио
Начин на Приготвяне:
Смесете маята с топло мляко и топла вода (половината от обема), добавете захарта и разбъркайте всичко. Оставете да шупне.

В купата с маята изсипете останалото мляко и вода, сложете яйцата, солта и разбъркайте. Пресейте брашното и добавете на порции към тестото. Когато стане трудно да се разбърква с лъжица, доомесете на масата с ръце за около 10 мин. Тестото е меко и еластично. Намажете дълбок съд с растително масло и сложете тестото в него, покрийте с фолио и оставете на топло място за 1 час.

Трябва да работите с тестото, като намажете ръцете си с масло. Омесете, оформете на фитил и го нарежете на еднакви по големина парчета (18 на брой). Оформете ги на топки.

Намажете съда за печене с растително масло и подредете вътре топките тесто. Покрийте с фолио и поставете в отворена фурна, включена на 100 градуса. Когато хлебчетата втасат, отстранете фолиото и ги сложете да се пекат на 180 градуса около 30 минути.

За да запазите питките меки, поставете огнеупорна купа с вода под съда за печене във фурната.

Счукайте чесъна, нарежете копъра и смесете всичко със солта и растително масло, така че да се получи нещо като паста. Намажете готовите питки с чесновото олио, покрийте с фолио и оставете да се охладят.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Български пенсионер спечели 29 дела за превишена скорост Перничанинът бе жертва на измамна схема Обрат в "Игри на волята" Лечителите, които записаха поредица от победи в първата седмица на Игрите, останаха последни в териториалната битка и от луксозната вила отиват на голия плаж
Голям роден град преминава на воден режим Проблеми и в Ловеч Израел започна сухопътна офанзива в Газа "Газа гори", каза израелският министър на отбраната
Бургазлията със сензационен ход в "Ергенът" Предложи на Емили да снимат филми за възрастни Хора с много красиви имена празнуват днес Могат да почерпят казващите се Людмил и Людмила
Топло септемврийско време, термометрите ще достигат до... 32 градуса в райони от страната, в столицата максималната температура ще е 28 градуса Магнитни бури връхлитат Земята Най-чувствителните хора трябва да са внимателни
След победите над Германия и Словения, трети повод волейболна България да се усмихне Възможно е да срещнем аутсайдер в осминафиналите Никола Цолов предизвика фурор край морето Пилотът се срещна с много фенове
Украинец отиде в Русия да снима филми за възрастни, последва го тежка съдба За 5 години той не получи документи за пребиваване в РФ, сега е зад решетките Млад моторист се заби в крава и загина Трагедията се случи отвъд океана