Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Хрупкаво и здравословно: 3 лесни рецепти за еър фрайър

Ключови думи: еърфрайър, рецепти, лесни рецепти

Обикновено в кухнята никога не ни достига пространство. А дори и да имаме предостатъчно, често то е затрупано с всякакви пособия за готвене.

Еър фрайърът обаче е от уредите, за които задължително трябва да намерите място. 

Ако не знаете какво представлява, представете си устройство, което комбинира в себе си качествата на печка, фритюрник и скара. Само че за разлика от печката, той работи по-бързо, а за разлика от фритюрника - не изисква огромни количества вредна мазнина.

Нагревателните елементи са разположени в горната част на машината и са придружени от голям, мощен вентилатор, който завърта горещия въздух в компактно пространство. Резултатът обикновено е хрупкав, сочен и най-вече с по-малко мазнина.

С еър фрайър може да се приготви почти всичко - от замразени храни до всякакъв вид меса, зеленчуци и дори десерти.

Ето и три лесни и бързи варианта от нас за вкусните неща, които всички обичаме.

Пролетни рулца със зеленчуци

Идеален вариант за предястие или дори основно ястие за вегетарианци.

Съставки:

2 с.л. царевично брашно

1 с.л. тъмен соев сос

1 ч. л. мед

1 ч. л. олио

1 с.л. растителна мазнина

450 гр. микс от зеленчуци за готвене

8 големи или 16 малки кори за пролетни рулца

2 с.л. олио

Смесете 1 супена лъжица царевично брашно със соевия сос, след което добавете меда и сусамовото олио.

Загрейте 1 с.л. олио в тиган, запържете за 30 секунди зеленчуците и после прибавете към тях соса. Подправете с малко сол и черен пипер и задръжте на огъня още малко, докато, зеленчуците омекнат леко. Прехвърлете цялата смес в купа и я оставете да изстине.

Разбъркайте останалото царевично брашно с лъжица вода.

Вземете една от приготвените кори и сложете в нейния център част от зеленчуците. Завийте на руло и го намажете със сместа с царевично брашно и вода. Повторете същото и с останалите кори.

Наредете няколко от готовите рула в еър фрайъра и ги изпечете на 200 градуса за 12 минути, като ги обръщате на всеки 6 минути, за да се опекат и от двете страни.

Рибай стек

Получава се крехко, понеже еър фрайърът дава възможност за лесно регулиране на времето, така че телешкото да се изпече по точния начин.

Съставки:

2 телешки рибай пържоли с дебелина около 3 см

1 с. л. мазнина

сол и черен пипер

Подсушете месото хубаво и го намажете с малко мазнина, докато оставите еър фрайърът да се загрее предварително за 2 минути на 200 градуса. Може да овкусите пържолите със сол и черен пипер на вкус.

Поставете ги в кошницата и ги оставете да се пекат за 6 минути, след което ги обърнете и ги печете за още 2 минути. За това време би трябвало да бъдат изпечени на ниво rare до medium rare.

Оставете ги още две минути, ако обичате пържолите си средно изпечени и за още 2, ако ги предпочитате добре изпечени.

Пържени картофи

Към месото винаги вървят и картофки. Тези може да са пържени, но не и в същинския смисъл на думата, тъй като не се изисква огромно количество олио.

Съставки:

3-4 картофа

2 с.л. лъжици олио

сол

Картофите се обелват, измиват и нарязват на пръчици. Отново се измиват, за да се премахнат всички остатъци от нишесте и се заливат с вряла вода. Оставете ги така за 10-15 минути, захлупени с капак.

След това отново ги изплакнете и подсушете добре. Намажете ги с олиото и ги оставете в кошницата на фрайъра на 180 градуса за 20-25 минути. Хубаво е кошницата да не се препълва, тъй като така картофките ще изискат повече време за готвене и няма да са хрупкави, а по-скоро сварени.

Разбърквайте ги от време на време и след това гарнирайте с тях телешките пържоли за един чудесен обяд.

2
Коментара по темата
2.
Катя
16.05.2024 07:39:17
Препоръчвам го на всички.Изключително полезен уред.Откскто сме го купили, няма ден в който да не е използван, а вече стана 1 г..Всичко е много вкусно.Пробвайте.
1.
Шок! Бонба! Хипотенуза!
15.05.2024 21:07:10
Пореднияt пластмасов боклук вкъщи. Щото днешните модерни кадъни ги мързи да обелят картофите и да ги врътнат в тигана за 5 минути, затова вярват на обещания как едва ли не сами стават в кошницата на вълшебно устройство. Само ми липсва гологлавия с обичка от WS Teleshop да им събира паричките през Top Shop.
  Добави Коментар
Мъск създава нова партия в САЩ Мъск цитира анкета, публикувана в X на 4 юли 4 причини да не се отказвате от брака си Комуникацията е жизненоважната артерия на всяка връзка
Най-големите грешки, които майките на момчета допускат Ето кои са те  Най-добрите мъже любовници според зодията им Мъжете, родени под знака на зодия Дева, управлявани от Меркурий, са ориентирани към детайлите и много внимателни любовници
Всички ще го харесат: мързелив чийзкейк, готов само за 40 минути Ето каква е рецептата Никога не трябва да се сваля брачна халка, защото.... Най-често той се носи на безименния пръст на лявата ръка – традиция, която идва още от древността
С този домашен препарат унищожавам мухите за секунди Защо да харчите пари за различни химически спрейове, когато можете да направите най-ефикасното средство срещу мухи у дома Хората от тези зодии много бързо се влюбват Те са много влюбчиви
Направете това, за да имате плосък корем Редовните разходки могат да помогнат за изгаряне на калории Показа я за първи път Кадърът, който трогна феновете на Николета Лозанова, е заснет вероятно на плажа
Винаги държа 2 мокри гъби в хладилника, задължително го направете и вие Когато детето се нарани (одраска, удари, пореже), слагам тази гъба върху раната Леля ми никога не изхвърля кофите от киселото зеле, няма да повярвате какво прави с тях Красива идея за всеки дом