Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Изискан вкус без усилия! Този петминутен кекс с карамел ще ви омае!

Ключови думи: кекс с карамел, флагман

Готови ли сте за нов вкус, който ще ви изненада приятно? Предлагаме ви тази лесна и бърза рецепта за домашен кекс с карамел, която в момента е топ - популярна в социалните мрежи и кулинарните форуми. Можете да приготвите кекса и за празнични поводи, но и за всеки ден…

Ето какво ви трябва за този петминутен кекс с карамел :

Продукти (измерени с чаша 240 мл):
130 г масло, омекотено на стайна температура
130 г захар
3 яйца
180 г универсално брашно
1 ч. л. бакпулвер
1/2 ч. л. карамелена есенция (по избор)
100 г шоколадови парченца
1 шепа карамелени парченца/нарязани бонбони Лакта или подобни
За топинг-глазурата:

75 бр карамел и малко смлени орехи/фъстъци
Ако правите сами карамеления топинг:

50 г захар
10 г масло
40 мл сладкарска сметана
*измервайте продуктите с чаша 240 мл,
**печете 50-55 минути на 170 градуса във форма 21х11х6 см.

Начин на приготвяне:
1. Маслото се разбива със захарта на крем, след което се добавят едно по едно яйцата. Разбивайте с миксера за 20 секунди след всяко добавяне на яйце.
2. Когато сместа стане гладка, добавете пресятото през сито брашно, бакпулвера и есенцията с вкус на карамел, след което разбийте с миксера за около 20 секунди на най-ниската скорост.

3. Добавете карамел и шоколадови капки, след което разбъркайте с шпатула.

4. Изсипете сместа в застлана с хартия за печене форма (21х11х6 см) и сложете в загрята на 170 градуса фурна да се пече 50-55 минути.

5. Оставете изпечения кекс да се охлади.

6. Отгоре се залива с карамелена глазура и по желание се поръсва със смлени ядки. Карамеления сироп можете да закупите готов или да си направите сами:

За 200 г карамел: разтопете в тиган захарта (150 г) до карамелен цвят, добавете маслото (30 г) и разбъркайте до пълното му разтопяване.

След това се налива течната сметана (80 мл) и се разбърква, докато всичко се разтопи и обедини. След това охладете.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Зевзек попадна насаме с актриса от филми за възрастни и много голи мъже, шашна ги с реакцията си Шегаджията им се подиграл сериозно, юноша пък опитал да се възползва от Бони на промоция Модел със смущаващо признание: Отказах да правя секс с баскетболна звезда и охраната му се отнесе лошо с мен Тя твърди, че е изоставена на остров
Победителката в "Ергенът" Адриана се пробва в музиката (ВИДЕО) Велчева има талант в пеенето Продават на търг светлинния меч на Дарт Вейдър, цената се очаква да е огромна Ценният артикул предизвиква голям интерес, наддаването ще е голямо
Златно правило - колко време трябва да ни отнема ходенето по малка нужда 21 секунди е прието за най-нормално Как да се отървем от паяците у дома Пускайте прахосмукачка редовно, особено в ъглите и зад мебелите
Майка уби сина си, насече тялото му с брадва и го е укри в бидон Трагедия в Италия За какво служи малкото копче на предпазния колан Основната функция на това интересно дизайнерско решение е доста полезна
Тигър уби работник в зоопарк в чужбина Починалият бе ръководител Разкриха последното желание на трагично загиналата Лаура Далмайер Тя не е искала тялото й да бъде местено при фатален инцидент в планината
Не е за вярване каква заплата получава Осимен в Турция Галатасарай позлати централния нападател В зоопарк разстреляха 12 здрави маймуни и дадоха труповете за храна на хищници Драма в Германия