Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Изискан вкус без усилия! Този петминутен кекс с карамел ще ви омае!

Ключови думи: кекс с карамел, флагман

Готови ли сте за нов вкус, който ще ви изненада приятно? Предлагаме ви тази лесна и бърза рецепта за домашен кекс с карамел, която в момента е топ - популярна в социалните мрежи и кулинарните форуми. Можете да приготвите кекса и за празнични поводи, но и за всеки ден…

Ето какво ви трябва за този петминутен кекс с карамел :

Продукти (измерени с чаша 240 мл):
130 г масло, омекотено на стайна температура
130 г захар
3 яйца
180 г универсално брашно
1 ч. л. бакпулвер
1/2 ч. л. карамелена есенция (по избор)
100 г шоколадови парченца
1 шепа карамелени парченца/нарязани бонбони Лакта или подобни
За топинг-глазурата:

75 бр карамел и малко смлени орехи/фъстъци
Ако правите сами карамеления топинг:

50 г захар
10 г масло
40 мл сладкарска сметана
*измервайте продуктите с чаша 240 мл,
**печете 50-55 минути на 170 градуса във форма 21х11х6 см.

Начин на приготвяне:
1. Маслото се разбива със захарта на крем, след което се добавят едно по едно яйцата. Разбивайте с миксера за 20 секунди след всяко добавяне на яйце.
2. Когато сместа стане гладка, добавете пресятото през сито брашно, бакпулвера и есенцията с вкус на карамел, след което разбийте с миксера за около 20 секунди на най-ниската скорост.

3. Добавете карамел и шоколадови капки, след което разбъркайте с шпатула.

4. Изсипете сместа в застлана с хартия за печене форма (21х11х6 см) и сложете в загрята на 170 градуса фурна да се пече 50-55 минути.

5. Оставете изпечения кекс да се охлади.

6. Отгоре се залива с карамелена глазура и по желание се поръсва със смлени ядки. Карамеления сироп можете да закупите готов или да си направите сами:

За 200 г карамел: разтопете в тиган захарта (150 г) до карамелен цвят, добавете маслото (30 г) и разбъркайте до пълното му разтопяване.

След това се налива течната сметана (80 мл) и се разбърква, докато всичко се разтопи и обедини. След това охладете.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Празник на тиквата оцветява есента в Бургас! Цветното събитие ще се проведе на 06 ноември от 16 часа на Централен пазар „Краснодар“ Знаете ли какво е панелният парадокс Българите забогатяват, но живеят в сгради от времето на социализма
Министър Станков: Партньорството между България и Азербайджан ще направи икономиките ни по-конкурентоспособни Активно развитие на взаимоотношенията с водещ сектор енергетика бе отчетено в рамките на седмото заседание на Българо-азербайджанската междуправителствена комисия за икономическо сътрудничество  Ако ползвате револют задължително прочетете тази новина Платформата спира да работи с български левове до дни 
България обмисля превантивна забрана за износ на дизел и авиационно гориво Проектът на решение ще бъде разгледан първо в комисия, а след това и в пленарната зала Америка откачи заради тази сделка Продадоха ЛА Лейкърс за 10 млрд. долара
Бил Гейтс си призна грешката за климатичния истеризъм Нищо, че загубихме 10 години с малоумни политики Системно ни палят колите, обявиха жители на столичен квартал Сигнализират, че само през тази нощ са изгорели два автомобила, а други 4 са засегнати
Последният ден на октомври бележи смъртта на първата жена премиер в Индия Индира Ганди, определяна като месия и ненавиждана от други, променя лицето на своята родина и остава в историята   Две тийнейджърки пребиха дете в Костинброд Случаят е докладван в прокуратурата
Радостин Василев към Ивелин Михайлов: Вие сте селяндур Депутатите ви са некадърници, 10 месеца не могат да напишат закон и да вземат отношение. Катинчарова чете от Chat gpt, каза още Василев Бургас става национален център за обучение на архитекти КАБ и САБ избраха морски град за база за квалификация и преквалификация в сектора