Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Бабината рецепта за празнична великденска пита

Ключови думи: пита, великден, празнична питка

Какво ще кажете този Великден да изненадате всички и да поднесете на трапезата си домашно приготвена пита? Ще споделим с вас рецепта за чудно мека и пухкава пита, която се приготвя с малко продукти и с много любов. Как да приготвите чудна пита за Великден? Ето какви продукти са ви необходими за приготвянето на питата:

брашно - 800 г

прясно мляко - 200 мл

кисело мляко - 100 г

яйца - 2 бр. +2 белтъка

олио - 6 - 7 с.л.

мая - 25 г

сол - 1 равна с.л.

захар - 1 равна с.л.

Начин на приготвяне на питата:

Тестото, което трябва да се получи, не бива да е нито прекалено меко, нито прекалено твърдо. Трябва да знаете как правилно да активирате маята в предварително затоплено мляко с малко захар. Тестото се оставя на топло място, за да може да си почине и да втаса.

След това се разделя на 2 части, като едната трябва да е по-голяма от другата. Малката част се разделя на 4 топки, които се разточват на кори и всяка от тях се маже с малко олио. Редят се накуп. Така подредени, корите се разточват повторно, а след това се режат на 16 части. На всеки триъгълник се прави прорез, а върхът се промушва отдолу нагоре и след това се издърпва. Получава се листо, което се подрежда около тавата. Идва ред на по-голямата топка тесто. Отделя се малка част, която се поставя в средата. Останалото тесто се разделя на две и се оформя фитил и се разточва кора на елипса.

В нея се поставя фитила и около него се реже на см кората от двете страни. Подрежат се в тавата след листенцата. От станалото тесто може да се направят фигурки, с които да се украси питата. След като сме измайсторили празничния хляб, го оставяме на топло да втаса още един път. Печем в предварително загрята фурна, като преди това не забравяме да намажем със смес от жълтък, олио и прясно мляко. Тази празнична пита се получава невероятно красива и също толкова вкусна. Трябва да я опитате.

 

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Ако той прави тези неща за теб, значи наистина те обича Мъжът цени Вашата личност, а не само Външния вид Признаци, по които можете да разберете, че са ви изневерили Този тревожен сигнал обаче може да бъде точен само ако отношенията между партньорите преди това са били честни и открити
Как да спрете непознатите да се намесват в живота ви Някои хора стават жертва на непоискани съвети и често не живеят собствения си живот, фокусирайки се върху мнението на другите Това е оригиналната рецепта за най-вкусните сръбски пърленки Ще стане любимата ви рецепта
По кое време да закусваме и вечеряме, за да намалим риска от инфаркти и инсулти Закусването след 9 сутринта и вечерята след 21 часа се свързва с по-висок риск от сърдечно-съдови заболявания Днес баба ми направи една от най-вкусните закуски на всички времена Издавам ви рецептата, задължително я пробвайте
"Лятно театро" - подарък за 1 юни за децата на Айтос Общината има и други изненади за малчуганите - откриват новите детски площадки в Емировския квартал  Празникът на духовността „Света Богородица – Достойно есть” предстои в дните от 5 до 9 юни в Поморие Вижте програмата
Антикорупционната комисия загуби делото за поршето на ЛиЛана Законът за конфискация дава възможности за произвол, отбелязва съдът в решението си След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж Той искал да се облагодетелества финансово от брака
Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Фицо беше прострелян неколкократно на 15 май Жена е била упоена и отвлечена в Студентски град, група мъже блудствали с нея Жената е била вкарана в лек автомобил марка „БМВ“ чрез дърпане, бутане